Türkiye’nin iki ucu arası kaç km?

Türkiye’nin en uç noktaları kaç km?

Sonuç olarak ülkemiz doğudan batıya 1650 km, güneyden kuzeye ise 650 kilometre kadardır. Kabaca dikdörtgen biçiminde olan Türkiyenin en batısında Çanakkale, en doğusunda Iğdır, en kuzeyinde Kırklareli, en güneyinde ise Hatay yer alır.

Türkiye’nin 1 ucundan diğer ucu kaç km?

Türkiyenin kara sınırlarının uzunluğu 2.875 km, adalar dahil sahil uzunluğu 8.333 kilometredir.

Çin Türkiye arası kaç km?

Direkt güzergah üzerinden Türkiye ile Çin arası mesafe 5.958 kilometredir.

Türkiye’nin en batısı kaç derece?

(41°31’13″K, 41°32’49″D) Batı: Tüm Türkiyenin en batı noktası olan Gökçeada’daki İncirburnu, aynı zamanda ülkenin deniz kıyısındaki en batı noktasıdır.

Türkiyenin en uzak noktası kaç km?

Türkiye ile Türkiye’ ye en uzak ülke olan Endonezya arasındaki mesafe tam olarak 15966 km‘dir. Endonezya bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Endonezya Okyanusya’ da yer alan bir ülkedir. Endonezya bir adalar ülkesidir.

Türkiye’nin bir ucundan bir ucu neresi?

Türkiyenin en kuzey ucu Sinop ilinde İnce Burun; en güney ucu Hatay’da Beysun koyu güneyi olurken, en batı ucu Çanakkale Gökçeada’daki Avlakaburnu, en doğu ucu ise Iğdır ilimizde Aras Irmağı dil kesiminde yer alır.

Türkiye’nin en doğusu ile en batısı arası kaç km?

Doğu ve batı sınırları arasındaki mesafe, Türkiye’yi ortalayan 39° paraleli boyunca 1650 kilometreyi bulur.

Türkiyenin en uzak ili kaç km?

Türkiye ile Türkiye’ ye en uzak ülke olan Endonezya arasındaki mesafe tam olarak 15966 km‘dir. Endonezya bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Endonezya Okyanusya’ da yer alan bir ülkedir. Endonezya bir adalar ülkesidir.

Türkiye Çin uçakla kaç saat sürer?

İstanbul – Pekin uçuşu ortalama 9sa 5dk sürmektedir.

Türkiye Çin arası otobüs kaç saat?

İstanbul – Çine arası otobüs ile ne kadar sürüyor? İstanbul – Çine arası otobüs yolculuğu ortalama 10sa 17dk sürmektedir.

Türkiyenin en doğusu kaç derece?

Iğdır ili Aralık ilçesindeki Dilucu Sınır Kapısı’nın 1,2 km. doğusunda, Azerbaycan (Nahcivan) sınırını oluşturan Aras Nehri’den (39°39’12″K, 44°49’05″D) Türkiye’nin en doğudaki meridyeni uzanır. 45. doğu meridyen antimeridyeni olan 135. batı meridyeni ile tam meridyen dairesi oluşturur.

En doğu en batı arası kaç dk?

Batı ve doğu ucu arasındaki zaman farkı (19 meridyen x 4 dakika) 76 dakikadır.

Dünyanın en uzak iki noktası kaç km?

40.076,4 km tamamı , iki nokta arasına 1 km koyarsan 40.076.3 km olur 🙂 Dünyadaki birbirine en yakın iki nokta aynı zamanda birbirine en uzak noktadır .

Türkiye’nin en uzak şehri hangisi?

hakkari ile edirne’dir. istanbul avrupa yakası ve istanbul anadolu yakasıdır.

Türkiyenin en batı noktası neresidir?

Batı: Tüm Türkiye’nin en batı noktası olan Gökçeada’daki İncirburnu, aynı zamanda ülkenin deniz kıyısındaki en batı noktasıdır.