SOCAR anlami ne?

Socarın Türk ortakları kimlerdir?

Socar Turkey’nin sahibi kim? – Socar Turkey ortaklık yapısı

Sıra Ortak Sermayesi
1 Socar Turkey Enerji A.Ş. (Azerbaycan) 4.707.999.872 TL
2 Injaz Projects Limited-IPCL Holding 125 TL
3 Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş. 1 TL
4 Socar Turkey Gaz Dağıtım San. ve Tic. A.Ş. 1 TL

SOCAR hisseleri kimin?

14 Ağustos 2015 tarihinde ise SOCAR Turkey Enerji A.Ş.’nin toplam sermayesinin  tutarındaki hissesi Goldman Sachs International tarafından satın alınmıştır. Böylece SOCAR Turkey Enerji A.Ş.’nin ortaklık yapısı, ‡ SOCAR ve  Goldman Sachs International olarak yeniden belirlenmiştir.

SOCAR devletin mi?

Dünyanın en köklü petrol ve doğalgaz şirketlerinden biri olan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR‘ın Türkiye’deki iştiraki SOCAR Turkey Enerji A.Ş (SOCAR Türkiye) 2008 yılında Petkim’in yüzde 51 hissesini Özelleştirme İdaresi’nden satın alarak faaliyetlerine başladı.

SOCAR hangi illerde var?

İletişim

  • SOCAR Türkiye. Vadistanbul Bulvar, Ayazağa Mah. …
  • Petkim. Aliağa Ofis. …
  • STAR Rafineri. İstanbul Ofis. …
  • SOCAR Terminal. Siteler Mahallesi Necmettin Giritlioğlu Caddesi No: 6/12 35800 Aliağa-İZMİR. …
  • SOCAR Fiber. Vadistanbul Bulvar, Ayazağa Mah. …
  • SOCAR. …
  • Bursagaz. …
  • Kayserigaz.

SOCAR CEO Kenan Yavuz kimdir?

Yönetim Kurulu Başkanı 1959 yılında Bayburt’ta doğan Kenan Yavuz, 1981 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümünden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsünde yüksek lisans yaptı.

SOCAR terminal kimin?

Limanın ikinci fazı ise 04.07.2018 tarihinde hizmete girdi ve tam kapasite ile çalışmaya başladı. 27.12.2018 tarihinde APM Terminalleri Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin %100 oranındaki payı SOCAR Turkey Enerji A.Ş. tarafından devralındı; Şirketin unvanı SOCAR Aliağa Liman İşletmeciliği A.Ş. olarak tadil edildi.

SOCAR Türkiye Ceo’su kimdir?

Socar Türkiye CEOsu Zaur Gahramanov, İzmir Aliağa’daki STAR Rafineri’nin operasyonel kabiliyetini artırmak için başladıkları ek yatırımları, 2022 yılına kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, ‘600 milyon dolarlık depolama yatırımımıza devam ediyoruz.

SOCAR nerenin şirketi?

1992 yılında kurulan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR, dünyanın petrol ve doğal gaz bakımından en zengin ülkelerinden Azerbaycan’ın kaynaklarını uluslararası çapta gelişim ve fayda için kullanıma sunuyor.

Dünyanın en büyük petrol şirketi hangisi?

Liste

Sıra Şirket Endüstri
1 Exxon Mobil Corporation Petrol ve doğal gaz
2 Royal Dutch Shell Petrol ve doğal gaz
3 Walmart Perakende
4 Sinopec Group Petrol ve doğal gaz

SOCAR kaç bayisi var?

SOCAR Akaryakıt Dağıtım SOCAR, akaryakıt dağıtım sektöründe 14 adet SOCAR tarafından işletilen, 76 adet bayi olmak üzere toplam 90 adet akaryakıt istasyonu ile Türkiye genelinde tüketicilere hizmet vermektedir.

Türkiye’de reel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırım unvanı SOCAR Türkiye Grup şirketlerinden hangisine aittir?

STAR Rafineri: Büyüyen Türkiye‘nin Yıldızı Türkiye’de reel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırım olan STAR Rafineri, SOCAR Türkiye‘nin Rafineri – Petrokimya entegrasyonunu hayata geçiriyor.

Socar Başkanı kimdir?

2005 yılından bu yana SOCAR‘ın Başkanı olarak görev yapan Rövnag Abdullayev, 2020 yılından bu yana SOCAR Turkey Enerji A.Ş., Petkim Petrokimya Holding A.Ş. ve STAR Rafineri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Kenan Yavuz nerelidir?

1959 yılında Bayburt’ta doğan Kenan Yavuz, 1981 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nü (MBA) 1984 yılında bitirdi.

Izmir Aliağa Limanı kimin?

Aliağa Limanı

Konum
Koordinatlar: 38°49′3″K 26°56′57″D
Detaylar
Açılış: 1899/1977
İşletmeci: Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

SOCAR Limani kimin?

Limanın ikinci fazı ise 04.07.2018 tarihinde hizmete girdi ve tam kapasite ile çalışmaya başladı. 27.12.2018 tarihinde APM Terminalleri Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin %100 oranındaki payı SOCAR Turkey Enerji A.Ş. tarafından devralındı; Şirketin unvanı SOCAR Aliağa Liman İşletmeciliği A.Ş. olarak tadil edildi.