Vasfi Nedir anlamı?

Vasfi kuranda geçiyor mu?

Vasfi ismi kuranda geçmemektedir.

Vesfi ne demek?

Nitelikle ilgili, övgüyle ilgili.

Vasfiye ne anlama gelir?

Vasfiye isminin anlamı TDK’da yer alan bilgilere göre şu şekilde: Nitelikli.

Mahiyet ne demek TDK?

Mahiyet TDK kelime anlamı ise şu şekilde yer alıyor; 1. “Nitelik, vasıf, öz, özlük, asıl, esas.”

Vasıfsız kime denir?

Vasıfsız kelimesi de yine iş ilanlarında sık yer alır. Kelime anlamı ise niteliksiz demektir Vasıfsız, ayırt edici bir özelliğe sahip olmayan, niteliği bulunmayan kişiler için kullanılır.

Mahiyeti ne demek?

mahiyetinde teriminin Türkçe Türkçe sözlükte anlamı (Osmanlı Dönemi) Bir şeyin içyüzü, aslı, esası. Bir şeyin neden ibâret olduğu, künhü, esası, hakikatı.

Mahiyet nedir örnek cümle?

Mahiyet ne demek örnek? – İç yüz demektir. Mahiyet kelimesinin cümle içinde kullanımı konusunda örnek verilmesi gerekirse şu şekilde olabilir; – “Tiyatro sahnesinde her şey şahsi bir mahiyet arz eder.”

Vasıflı insan ne demek?

Vasıf;nitelik,kalite anlamına gelir. Örnek cümleler: Atatürk ülkesi için tüm komutanlık vasıflarını sergileyen büyük bir liderdi.

Vasifsizim ne demek?

Niteliği olmayan, niteliksiz.

Maiyet ne demek TDK?

Maiyet kelimesi için Türk Dil Kurumu, ‘Üst görevlinin yanında yer alan kimseler, Aynı zamanda alt kademedekiler,’ şeklinde karşılık sunuyor. Yani herhangi bir iş alanında yüksek rütbeye sahip görevli bir kişinin himayesine çalışan bireyler olarak öne çıkarılabilir.

Mahiyeti ne demek TDK?

Mahiyet TDK kelime anlamı ise şu şekilde yer alıyor; 1. “Nitelik, vasıf, öz, özlük, asıl, esas.”

Vasıfsız kisi ne demek?

niteliği olmayan, niteliksiz.

Vasifsiz kime denir?

Türk Dil Kurumu, vasıf kelimesi nitelik, nitelemek olarak açıklar. Vasıfsız Kime Denir? … Kelime anlamı ise niteliksiz demektir Vasıfsız, ayırt edici bir özelliğe sahip olmayan, niteliği bulunmayan kişiler için kullanılır.

Vasifli eleman kimdir?

Vasıflı işçi, belirli bir iş konusunda uzmanlaşmış ve yeterince tecrübe kazanmış kişiler için kullanılan bir ifade olup, verilen ilanlarda ‘vasıflı işçi’ denirken bu kişide hedef sektörle ilgili bir tecrübe ve uzmanlık aranmaktadır.

Manzum ne demektir kısaca?

Nazım yani şiir şeklinde yazılmış olan hikayelere manzum hikaye adı verilir. Manzumlar, duygu ve hislerin anlatıldığı hikayelerdir. Ölçü, kafiye gibi uyakları içerisinde barındırır.