Şeker portakalı dan sonra hangi kitap?

Vasconcelos kitapları hangi sırayla okunmalı?

Not: Kitaplara ait tanıtım yazıları tanıtım bültenlerinden alınmıştır.

  • José Mauro de Vasconcelos kimdir? …
  • Yaban Muzu (1942) …
  • 2. Kırmızı Papağan (1953) …
  • 3. Delifişek (1963) …
  • Kayığım Rosinha (1965) …
  • Şeker Portakalı (1968) …
  • 6. Çıplak Sokak (1969) …
  • 7. Kardeşim Rüzgâr Kardeşim Deniz (1972)

Şeker portakalı serisi kaç kitaptan oluşur?

Can Yayınları Jose Mauro De Vasconcelos 6 Kitap Set Şeker Portakalı-güneşi Uyandıralım-delifişek-yaban Muzu.

Zeze erkek mi?

Yoksul bir ailenin oğlu olan Zeze, yaramazlıkları ile tüm mahalleye gına getiren ve yaka silktiren bir çocuktur. Herkes ona “şeytanın vaftiz oğlu” olduğunu söyler.

Şeker portakalı kitabı neden yasaklandı?

Şeker Portakalı – Jose Mauro de Vasconcelos Bakanlık kitabı inceleyerek kitabın “Türk örf ve adetlerine uymadığı ve çocukların gelişimini olumsuz yönde etkileyecek unsurlar içerdiği” gerekçesiyle öğretmen hakkında soruşturma başlatarak kitabın sakıncalı olduğunu tescilledi.

Şeker portakalı hangi sırayla okunmalı?

Can Yayınları Jose Mauro De Vasconcelos 6 Kitap Set Şeker Portakalı-güneşi Uyandıralım-delifişek-yaban Muzu.

Şeker portakalı 3 kitap hangisi?

Şeker Portakalı‘nın devamı olan Güneşi Uyandıralım’ı da çok seveceğinize inanıyoruz. Dizinin üçüncü kitabı olan Delifişek’te bu kez, Zeze’yi delikanlılık yaşında bulacaksınız.

Şeker Portakalı 100 Temel Eser mi?

Tüm dünyada çocukların ilgiyle okuduğu Brezilyalı yazar Jose Mauro de Vasconcelos’un Şeker Portakalı kitabı Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) İlköğretim okullarında okutulacak 100 Temel Eseri arasında yer alıyor. 1968 tarihli roman, fakir bir aile çocuğu olan Zeze’nin yaşadıklarını anlatıyor.

Şeker Portakalı devamı var mı?

Şeker Portakalı‘nın devamı olan Güneşi Uyandıralım’ı da çok seveceğinize inanıyoruz. Dizinin üçüncü kitabı olan Delifişek’te bu kez, Zeze’yi delikanlılık yaşında bulacaksınız.

Zeze ne demek TDK?

sevilen beklenilen ama gelmeceği bilinen hatun kişisinin takma adıdır.

Şeker portakalı olayı nedir?

Şeker Portakalı kitabının konusu ailesinden sürekli olarak şiddet gören bir çocuğun, ailesinin yanından kaçtıktan sonra yeni bir aile ile tanışması ve artık onları ailesi olarak görmesi. Kitabın ana fikri ise her çocuğun ilgiye ve sevgiye ihtiyacı vardır. Gereken ilgi ve sevgi her çocuğa gösterilmelidir.

Şeker portakalı kitabı kaç yaş için uygundur?

5 yaşındaki bir çocuğun büyüme arzusunu anlatan, büyüklere ve çocuklara hitap edecek bir kitap.

Alice Harikalar Diyarında kitabı neden yasaklandı?

Lewis Carroll’ın dünyaca ünlü eseri Alice Harikalar Diyarında, pek çok ülkede yasaklanma tehdidi ile karşı karşıya kalmıştır. İlk olarak 1960’lı yıllarda Amerika’da, nargileler ve mantarlar yüzünden; 1990’lı yıllarda ise New Hampshire’da, cinsel fanteziler ve mastürbasyona yönlendirme nedeniyle yasaklanmıştır.

Şeker portakalı neden okunmalı?

Her şeye rağmen sevmeyi, olan bitene her kötü şeye rağmen güvenmeyi, beklenmedik yerlerde, beklenmedik anlarda kurulan dostlukları anlatır. 5 yaşında bir çocuğun, Zeze’nin, küçük bir şeker portakalı fidanında aradığı sevgiyi bulması, başta korktuğu bir adamla kurduğu o sağlam dostluk ve küçücük yaşındaki hayata bakışı, …

Şeker portakalı serisi 2 kitap hangisi?

Şeker Portakalı‘nın devamı olan Güneşi Uyandıralım’ı da çok seveceğinize inanıyoruz.

Portuga ve Zeze kimdir?

zeze‘ye acıyı öğreten kocaman yürekli kahraman. zeze‘yi hayata bağlayan iki şey vardi; biri şeker portakalı fidesi, diğeri de portuga‘m dediği esrarengiz adam… zeze‘nin kahramanı ve en iyi dostuydu o, canından çok sevdiği.. kitabın sonunda portuga ölüyordu, o zaman da hiç yakışmamıştı ölüm ona, şimdi de yakışmadı…