Yörük Ali Efe hangi cephede savaştı?

Yörük Ali Efe hangi cephede görev almıştır?

Düzenli ordunun kurulması üzerine Yörük Ali Efe, emrindeki savaş deneyimi çok iyi olan büyük bir grubu ile birlikte TBMM Ordusu’na katıldı. Milis Miralay rütbesiyle Millî Aydın Cephesi Komutanı olarak atandı.

Yörük Ali Efe Güney Cephesi’nin kahramanlarından mıdır?

Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıklar ve Batı ile Güney Anadolu’da düşmana ilk düzenli baskını yapmasından dolayı “efelerin efesi” olarak bilinen Yörük Ali Efe, ölümünün ardından 67 yıl geçmesine rağmen Türk milletinin gönlündeki yerini koruyor.

En ünlü efeler kimdir?

En ünlü efeler arasında Yörük Ali Efe, Kıllıoğlu Hüseyin Efe, Demirci Mehmet Efe, Zalım Himmet Efe, Mestan Efe, Atçalı Kel Mehmet Efe, Molla Ahmet Efe, Saçlı Efe, Gökçen Efe,Çakırcalı Mehmet Efe, Ilgın Efe, Çete Süleyman Efe gibi isimler yer almaktadır.

Yörük Ali Efe kimlerle mücadele etmiştir?

Kuvayi Milliye hareketinin liderlerinden biri olan Yörük Ali Efe, uzun yıllar Yunan ordusuna karşı mücadele etmiştir. Yörük Ali Efe 1895 yılında Aydın’ın Sultanhisar beldesinde doğdu. Babası Sarıtekeli aşiretinden İbrahim oğlu Abdi, annesi ise Yörükler‘in Atmaca aşiretinden Fatma’dır.

Ali Saip Bey hangi Cephededir?

Trablusgarp Savaşı ve I. Dünya Savaşı’na katıldı. Mondros Mütarekesi’nin ardından Anadolu’nun işgali başlayınca Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde “Namık” takma adıyla Kuvâ-yi Milliye’ye katıldı. Urfa’daki Fransız işgali sırasında Mustafa Kemal Paşa’nın emriyle Urfa Savunması’nı örgütledi.

Gördesli Makbule Hanım hangi cephede savaştı?

Gördesli Makbule Hanım (1902, Gördes, Manisa – 17 Mart 1922, Akkocalı, Akhisar) Türk Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve çevresini işgal eden Yunanlarla savaşırken ölen Türk kadınıdır.