Sendika hizmet kolları nelerdir?

Sendika Türleri Nelerdir?

Sendika Çeşitleri – İşveren sendikası, – İşçi sendikası, – Kamu görevlileri sendikası, – Konfederasyon.

Sendika organları nelerdir?

Madde 8 – Sendika şubesi, sendika ve konfederasyonların zorunlu organları genel kurul, yönetim kurulu, denetleme kurulu ve disiplin kuruludur. (Değişik ikinci fıkra: 4/4/2012-6289/6 md.) Sendika ve konfederasyonlar, birinci fıkrada belirtilen organların dışında da organlar kurabilir.

TEC sen hangi konfederasyona bağlı?

Son 10 yıldır kamu çalışanları adına genel yetkili sendika Memur-sen‘dir. Başka bir deyişle kamu çalışanları 10 yıldır Memur-sen konfederasyonuna bağlı olan sendikalara en fazla üye olarak yetki vererek teveccüh göstermiştir.

Sendikaların kaç tane zorunlu organı vardır?

A. 1) Sendika Genel Kurulu, 2) Genel Yönetim Kurulu, 3) Genel Denetim Kurulu, 4) Genel Disiplin Kurulu.

En büyük sendika hangisi?

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, Temmuz 2020 itibarıyla, en çok üyeye sahip işçi sendikaları konfederasyonu, 1 milyon 21 bin üye ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) oldu.

Kaç tane sendika var?

Şimdilerde değişik işkollarında toplam 92 sendika var. Bir sendikanın bir işyerinde toplu sözleşme yetkisinin olabilmesi için öncelikle işkolundaki tüm işçilerin en az yüzde 3’ünün, işyerindeki işçilerin ise en az yarısının bu sendikaya üye olması gerekiyor.

Sendika hakkı ve özgürlüğünün türleri nelerdir?

Kollektif sendika özgürlüğünün üç temel görünüşü vardır. Bunlar sendikanın kendi varlığını koruma hakkı, sendikaya üye çekme faaliyetlerinde bulunma hakkı ve sendikal faaliyetlerde bulunma hakkıdır[26].

Sarı sendika ne demek?

Sarı sendika, işçiden çok işverenin menfaatlerini kollayan, sermaye çevreleriyle iş birliği içinde bulunarak işçi haklarının alınmasına yönelik hareketleri engelleyen ve kısıtlayan sendikadır.

En iyi işçi sendikası hangisi?

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, Temmuz 2020 itibarıyla, en çok üyeye sahip işçi sendikaları konfederasyonu, 1 milyon 21 bin üye ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) oldu.

Memur-Sen hangi görüşte?

AK Partili yıllar boyunca üye sayısını her yıl rekor biçimde artırmış, adı sendika olsa da sendikal haklara dair bir mücadele içinde olmayan, AK Parti siyasetinin bizzat savunucusu ve uygulayıcısı gibi davranan sendikadır MemurSen. MemurSen yöneticileri, AK Parti için önemli kişilerdir.

Sendika zorunlu organları nelerdir?

Sendika şubesi, sendika ve konfederasyonların zorunlu organları genel kurul, yönetim kurulu, denetleme kurulu ve disiplin kuruludur.

Federasyon kaç sendikadan oluşur?

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa göre konfederasyonlar, değişik işkollarında en az 5 sendikanın bir araya gelerek oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kuruluşlardır.

Öğretmenlerin yüzde kaçı sendikalı?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda görev yapan okul müdürleri ve müdür yardımcılarının sendikalara göre dağılımını araştıran haber sitesinin verilerine göre, Bir sendika, MEB’de çalışan toplam öğretmen sayısının yüzde 33’ünü üye yapmış olmasına rağmen yöneticilerin yüzde 67,33’üne sahip olmuştur.

En çok memur hangi sendikada?

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) 1 milyon 4 bin 152 ile en fazla üyeye sahip konfederasyon oldu. Memur-Sen’i 430 bin 183 üye ile Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), 132 bin 225 üye ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) takip etti.

Türkiyede kaç adet sendika var?

Basit anlatımıyla 10 işçinin sadece 1’i bir sendikaya üye olmuş durumda. Şimdilerde değişik işkollarında toplam 92 sendika var.