Türkiyenin en büyük ilçesi neresi 2021?

Türkiyenin en kalabalık ilçesi neresi?

Ankara’nın Çankaya ilçesi, 2018 sonu itibarıyla Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olarak öne çıktı. Çankaya’nın toplam nüfusu 920 bin 890. Bu nüfusun 442 bin 513’ü erkek, 478 bin 377’si de kadından oluşuyor.

Gaziantep turkiyenin kacinci buyuk sehri?

8. Gaziantep Gaziantep, eski ve halk arasındaki adıyla Antep, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık sekizinci şehri. 2013 itibarıyla 1.844.438 nüfusa sahiptir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sanayi ve gelişmişlik bakımından birincidir.

Türkiyenin en büyük kasabası neresi?

Bingöl merkeze bağlı Çavuşlar köyü, 5 bin 250 kişilik nüfusuyla Türkiye’nin en büyük köyü olma unvanını elinde bulunduruyor. Kent merkezine 27 kilometre uzaklıkta olan 450 haneli köyün 13 mezrası, 5 camisi, sağlık ocağı, ilköğretim okulu bulunuyor.

Türkiye’nin en küçük ilçesi hangisi?

254 ilçe Bayburt’un önünde Konya’nın Bozkır ilçesine bağlı bir beldeyken 1990 yılında ilçe statüsü verilen Yalıhüyük, bin 785 kişiyle Türkiyenin en küçük ilçesi olarak dikkati çekiyor.

Anteplilerin kökeni nedir?

Gaziantep ilimizde Türkler, Kürtler, Araplar ve Çerkeslerin yerleşimleri vardır. Nüfusun ana gövdesini ise Türkler ve Kürtler oluşturur. Hatay ve Urfa kadar olmasa da Gaziantep ilimizde de yerli Arap yerleşimleri vardır.

4 büyük şehir hangisi?

Türkiye’nin en kalabalık ili 15.840.900 nüfus ile İstanbul olup, Türkiye nüfusunun %18,71 bölümü İstanbul ilinde yaşamaktadır. 2. sırada 5.747.325 nüfuslu Ankara ve 3. sırada 4.425.789 nüfus ile İzmir yer almaktadır. 2021 yılına göre Türkiye’nin en kalabalık illeri, cinsiyete göre nüfus dağılımı ve nüfus yüzdeleri.

Türkiye’nin en büyük köyleri neresi?

Listenin en başında 5 bin 949 kişilik nüfus ile Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü Köyü oldu. İkinci sırada ise 5 bin 164 kişilik nüfusu ile Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Doğansu köyü oldu. Üçüncü sırada 4 bin 944 kişilik nüfusu ile Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Gelişen köyü yer aldı.

Türkiyenin en güzel köyü neresi?

Bursa’ya bağlı Cumalıkızık, Türkiyenin en güzel köylerinden biri. Köy aynı zamanda şehre gelen turistler tarafından görülmek istenen yerlerin başında geliyor.

Türkiye’nin en küçük ilçesi neresi?

TUİK verilerine göre 2 bin 139 nüfuslu Yayladere Türkiye’nin en küçük 2. İlçesi, 2 bin 877 nüfuslu Yedisu ilçesi en küçük ilçesi. TÜİK’in son açıkladığı verilere göre Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri ve nüfusu en az ilçeleri belli oldu. 3 / Gaziantep (Şahinbey) Nüfusu: 906.043 kişi.

Türkiye’nin en az nüfuslu ilçesi hangisi?

EN AZ NÜFUSA SAHİP İLÇE YALIHÜYÜK Verilere göre, Türkiye‘de en az nüfusa sahip ilçe Konya’da bulunuyor. Yalıhüyük ilçesinde bin 573 kişi yaşıyor. Nüfusun 770’i erkek, 803’ü kadınlardan oluşuyor. Bir önceki yıl ilçede yaşayan sayısı ise bin 629 kişiydi.

Antebin yüzde kaçı Kürt?

Gaziantep te kürt var ancak gaziantep “yerlilerinin” yüzde 85-90’ı türk. Yani antep yerlilerinin yüzde 10 kadarı kürt. Ancak konum olarak güneydoğuda olup sanayisi güçlü olduğu için adana mersin gibi yoğun kürt nüfus göçetti. Bugün şehrin yüzde 25 belki yüzde 30 kadarı kürt olabilir.

Gaziantep Kürtmü Türk mü?

Gaziantep ilimiz Güneydoğu bölgesinde yer aldigi için bazılarımız tarafından Kürtlerin çoğunlukta olduğunu düşünmesine yol açmıştır. Ancak durum böyle değildir. Gaziantep‘in bir ilçesi hariç bütün ilçelerinde Türkler çoğunluktadır. Dışarıdan gelen göçler ne kadar fazla olsa da Türk nüfusu çoğunluk kalmaktadır.

Türkiye’nin büyük şehirleri hangileri?

Büyükşehirlerden, İstanbul‘un nüfusu 15 milyonu, Ankara’nın nüfusu 5 milyonu, İzmir’in nüfusu 4 milyonu, Bursa’nın nüfusu 3 milyonu aşmış olup; Antalya, Adana, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep’te 2 milyon sınırının üzerindedir.

Türkiye’nin büyük şehirleri hangisi?

İstanbul, Ankara ve İzmir, sırasıyla Türkiye‘de nüfus itibarıyla en büyük iller. Türkiye, 84 milyonluk bir nüfusa sahip. Bu nüfus 81 il ve 922 ilçeye dağılmış durumda.

Türkiyenin en büyük beldesi neresi?

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BELDESİ, MARMARA’NIN İNCİSİ KEPEZ; TEMİZ SOKAKLARI, YEMYEŞİL DOĞASI, MASMAVİ DENİZİ VE 30.000’E YAKIN NÜFUSU İLE İLÇE OLMAYI KESİNLİKLE HAK EDİYOR…