Selimiyede nereye gidilir?

Selimiye’de nerede denize girilir?

Sığ Liman Plajı (Akkum Koyu) Marmaris’in huzur dolu noktalarından biri olan Selimiye Köyü’nde merkeze yaklaşık 5 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Akkum Koyu, bölgenin çok kalabalık sayılabilecek plajlarından biridir. Oldukça temiz ve sakin bir denize sahiptir.

Selimiye köyü nereye bağlı?

Selimiye, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı mahalle. Marmaris ilçe merkezine yaklaşık 35 km uzaklıkta deniz kıyısındadır.

Selimiye nin neyi meşhur?

Hisarönü Körfezi’nin en güvenli koylarından birinde yer alan Selimiye, bundan 20 yıl önceye kadar sadece deniz yoluyla ulaşılabilen küçücük bir köydü….

  • Selimiye köy merkezi. Selimiyenin geçmişteki ismi Losta. …
  • 2. Sığ Liman. …
  • 3. Bayır Köyü …
  • Çiftlik Koyu. …
  • Delikyol Koyu. …
  • Erle Koyu. …
  • 7. Selimiye tekne turları …
  • 8. Söğüt.

Selimiye Köyü Nerede Kalınır?

Selimiye‘de Nerede Kalınır? Marmaris Selimiye Köyü Kalınacak Yer ve Butik Oteller

  • 1.1 1.Les Terrasses De Selimiye.
  • 1.2 2.Masal Tatil Evi.
  • 1.3 3.Badem Tatil Evi.
  • 1.4 4.Finka Romantika.
  • 1.5 5.Selimhan Otel.
  • 1.6 6.Dantel Sahil Otel.
  • 1.7 7.Luna Begonvil Taş Otel.
  • 1.8 8.Selimiye Kıyı Hotel.

Selimiye nin denizi nasıl?

Selimiye‘nin kıyısı ışıl ışıl, bir sürü tekne ile yan yana olmanıza rağmen su oldukça temiz. Su sıcaklığı ‘yüzdükçe alışıyorsun’ temalı; başta soğuk, sonra gayet serin ve güzel. Selimiye‘de limandan direkt olarak denize girebiliyorsunuz; zaten otellerin önünde de şezlongların olduğu bölümler var.

Marmaris Selimiye Köyü nasıl gidilir?

HAVAŞ ve MUTTAŞ servisleri ile Marmaris Otogar’a ulaştıktan sonra Marmaris Otogar’dan saat başı hareket eden dolmuş ve belediye otobüsleriyle Selimiyeye ulaşılabiliyor. Marmaris’ten ilk minibüs 06.40’te, sonrasında 08.15, 11.15 ve devamında her çeyrek geçe minibüs var. MarmarisSelimiye son minibüs 19.15’te.

Selimiye uçakla nasıl gidilir?

Selimiye‘ye hava yoluyla ulaşım: Selimiye‘ye en yakın havalimanı Muğla Dalaman Havalimanı. Dalaman Havalimanı’na Türkiye ve dünyanın farklı şehirlerinden direkt uçak seferleri yapılıyor. Dalaman Havalimanı’ndan Selimiye‘ye ulaşım: Dalaman Havalimanı ile Selimiye arasındaki uzaklık 134 km.

Selimiye hangi havaalanına yakın?

Havayolunu tercih edecekseniz bölgeye en yakın havaalanı Dalaman Havaalanı‘dır. Yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta. Buraya ulaştıktan sonra isterseniz servislerle isterseniz de şehir içi ulaşım imkânlarını kullanarak Selimiye‘ye ulaşabilirsiniz.

Selimiye’den ne alınır?

Selimiye Köyü’nde alışveriş için çok fazla seçeneğiniz yok. Belde halkının açtığı tezgâhlardan hediyelikler ya da kışlık ürünler satın alabilirsiniz. Bölgede yetiştirilen kekiğin hem tazesini hem de kurusunu temin edebilirsiniz. Limon, portakal ve muz da bölgede oldukça fazla.

Selimiyede Nerede ne yenir?

Doğası kadar lezzetleri ile de ünlü olan Selimiye‘ de harika tatları kaçırmamanız için size minik bir rehber hazırladım.

  1. Paprika. …
  2. Hidayet’in Yeri. …
  3. 3. Sardunya Restaurant. …
  4. Ceri Cafe. …
  5. Badem Mantı …
  6. Bülent’in Mutfağı …
  7. 7. Losta Tatlıcısı …
  8. 8. Mavi Pide Selimiye.

Selimiye Marmaris arası kaç kilometre?

Kendi aracıyla ulaşmak isteyenler için bazı yol bilgileri şöyle: MarmarisSelimiye arası yaklaşık 45 kilometre ve 40 dakika sürmektedir.

Selimiye denizi güzel mi?

Selimiye‘de Deniz Nasıl Açıkçası ayakları biraz acıtıyor. Ancak, çakıllı ve taşlık denizlerin berraklığı da bence hiçbir yerde olmuyor. Selimiye‘nin kıyısı ışıl ışıl, bir sürü tekne ile yan yana olmanıza rağmen su oldukça temiz. Su sıcaklığı ‘yüzdükçe alışıyorsun’ temalı; başta soğuk, sonra gayet serin ve güzel.

Selimiye denizi soğuk mu?

Yinede soğuğa hassas kişiler ve çocuklar için rahatsızlık verebilir. Selimiye` de denizin en sıcak olduğu ay haziran, temmuz ve ağustos aylarıdır. Eylül ayının ortalarından itibaren deniz hafif derecede serinlemeye başlar. Güzel havalarda ekim sonuna kadar denize girilebilmektedir.

Marmaris Selimiye dolmuşları nereden kalkıyor?

Bozburun veya Selimiye minibüsleri ile de ulaşabilirsiniz. Minibüslerin belli saatlerde kalktığına dikkat etmenizi rica ederiz. Bu minibüsler şehirlerarası terminalden veya Marmaris çarşısından kalkar.

Marmaris otogardan Selimiye nasıl gidilir?

HAVAŞ ve MUTTAŞ servisleri ile Marmaris Otogar‘a ulaştıktan sonra Marmaris Otogar’dan saat başı hareket eden dolmuş ve belediye otobüsleriyle Selimiye‘ye ulaşılabiliyor. Marmaris‘ten ilk minibüs 06.40’te, sonrasında 08.15, 11.15 ve devamında her çeyrek geçe minibüs var. MarmarisSelimiye son minibüs 19.15’te.