Boyunduruk ne demek türkçe bilgi?

Türkçe sözlükte boyunduruk ne demek?

Boyunduruk sözcüğü hem bir spor terimi, hem bir tür ağaç çembere verilen isim hem de esaret altında olmayı anlatan mecazi bir kavramdır. TDK Sözlük Anlamı Nedir? Manda, öküz gibi arabaya koşulan hayvanların birlikte yürümesini sağlayan ve boyunlarına geçirilen bi tür ağaç çemberdir.

Boyunduruk türü nedir?

Boyunduruk veya nir; arabaya koşulan hayvanların birlikte yürümesini sağlamak için boyunlarına geçirilen, çoğunlukla m şeklindeki tahta çerçeve. Genellikle boyun üzerine yatay şekilde yerleştirilen bir çubuk ve boynun her iki yanına sarkan çubuklardan (zelve) meydana gelir.

Boyunduruk ne için kullanılır?

Medikal boyunluk, aslında bir korse gibi düşünülebilir. Kullanım sebebi çeşitlilik gösterdiği için farklı çeşitleri bulunmaktadır. Görece basit boyun ağrılarında boynu dinlendirmesi için basit bir süngerden yapılmış medikal boyunluk kullanılabilir.

Boyunduruğuna girmemek ne demek?

➡Boyunduruk Altına Girmek deyiminin anlamı:Başkasının egemenliği altına girmek, tutsak olmak, emir ve baskı altında yaşamak anlamlarında kullanılan bir deyimdir.

Boyunduruk ne demek örnek?

Boyunduruk ne demek tarih? a. 1. Zulüm ve zorbalık baskısı, esaret: “Şark milletleri, zalimlerin boyunduruğu altında, uzun zamandan beri cehaletin karanlığına çömelerek yaşadılar.” -P. …

Ilke ne demek 4 sınıf?

1. Temel düşünce, temel inanç, umde, unsur, prensip: “İlkelerine sıkı sıkıya bağlı, bilinçli ve ödün vermez bir insandı.” -H.

Boyunduruk kimin eseri?

Boyunduruk Öyküsü Konu Özet ve Reşat Nuri Güntekin | YORUMLAR | ESA.

Boyunduruk cümlesi nedir?

a. 1. Zulüm ve zorbalık baskısı, esaret: “Şark milletleri, zalimlerin boyunduruğu altında, uzun zamandan beri cehaletin karanlığına çömelerek yaşadılar.” -P. …

Boyunduruk altına almak ne demek?

bir toplumu egemenliği altına almak. Etkisi altına almak.

Teğet olma durumu ne demek?

Teğet, iki geometrik cismin, birbirlerine sadece bir noktadan temas ettiklerinde oluşan geometrik durum. İngilizcede tangent olarak anılan terimin kökeni Latince tangere (dokunuş) kelimesidir.

Teğet geçmek ne demek?

Teğet geçmek kelimesi yakınından geçmek demektir.

Derlemek ne demek TDK?

Derleme ne demek TDK? (-i) 1. Seçme yaparak toplamak, bir araya getirmek, tedvin etmek. 2. Düzgün bir biçimde toplamak.

Ilke kavrami nedir?

İlke, bilimsel yöntemde nesnel gerçeğin belirgin özelliklerinin ve yasaların genelleştirilmesi ile elde edilen ve insana hem teorik çalışmalarında, hem de uygulama faaliyetlerinde yol gösteren genel dayanak noktasıdır.

Ilke demek ne demek?

1. Başka şeylerin kendisinden türediği ilk madde, öğe, unsur; temel bilgi, temel kural. 2. Bir kimsenin, grubun davranma biçimini belirleyen, titizlikle uyulanması gereken kurallar bütünü, prensip; her türlü tartışmanın dışında sayılan öncül, mebde, prensip.

Reşat Nuri Güntekin hikayeleri nelerdir?

ÖYKÜ:

  • Gençlik ve Güzellik (1919)
  • Roçild Bey (1919)
  • Eski Ahbap (1919)
  • Tanrı Misafiri (1927)
  • Sönmüş Yıldızlar (1928)
  • Leyla ile Mecnun (1928)
  • Olağan İşler (1930)