Temel Otorinolarengoloji nedir?

Türkiyenin en iyi KBB doktoru kimdir?

En iyi KBB uzmanı Prof. Dr. Nazım Korkut, mesleğinde 32 seneden fala deneyimi olan ve 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan bir doktordur. Prof, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları eğitimini tamamlamıştır.

Burun doktoruna ne denir?

Bu alanda uzmanlaşmış doktorlara otorinolarengolojist, kulak burun boğaz uzmanları, KBB doktorları, KBB cerrahları veya baş boyun cerrahları denir.

Otolaringolojik ne demek?

Kulak Burun Boğaz Bölümü (otorinolaringoloji) (KBB), tüm yaş gruplarında dış kulak, orta kulak, kulak zarı, burun, boğaz, ses teller, yemek borusunun (yutak) üst bölümü ve yüz sinirleriyle ilgili hastalıkların ve iç kulakla beyin arasında yer alan patolojilerin tanı ve tedavisiyle ilgilenen tıp alanıdır.

Kulak burun boğaz ne kadar maaş alır?

2022 Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Maaşları Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı maaşı ortalama olarak aylık 14875_TL’dir. En düşük Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı maaşı 9750_TL, En yüksek ise 20000_TL’dir.

Prof Dr Mehmet Hakan Korkmaz hangi hastanede?

2005 Aralık’ta Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi‘ne Klinik Şefi olarak atandı, aynı yıl Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlik Belgesi’ni kazandı. 2011 Mayıs’ta Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim dalına Profesör olarak atandı.

Erkan Aktan hangi hastanede?

2013 yılından itibaren ise İstanbul Florence Nightingale Hastanesi kadrolu doktoru olarak çalışmaya başladı. Ağırlıklı olarak Çocuk Kulak Burun Boğaz hastalıkları, Endoskopik cerrahi(sinüzit , ses teli hastalıkları), tiroid (guatr) hastalıkları üzerine çalışmaktadır.

KBB mi plastik cerrah mı?

Plastik cerrahlar burun içine tam hakim olamadıkları için bu ameliyatın KBB tarafından yapılması daha uygundur.

KBB hangi bölüme girer?

Halk arasında Kulak Burun Boğaz (KBB) olarak bilinen “Otorinolarengoloji” bölümü; baş, boyun, kulak, burun ve boğazda meydana gelen rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi konusunda uzmanlaşan bir sağlık alanıdır.

KBB hekimi ne yapar?

Halk arasında Kulak Burun Boğaz (KBB) olarak bilinen “Otorinolarengoloji” bölümü; baş, boyun, kulak, burun ve boğazda meydana gelen rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi konusunda uzmanlaşan bir sağlık alanıdır.

Foniatri Bölümü Nedir?

Foniatri ses ve konuşma bozukluklarının tanı ve tedavisini inceleyen bilim dalıdır.

Kulak Burun Boğaz kaç yıl okur?

1219 sayılı Kanunun EK-1 sayılı çizelgesinde 4 (dört) yıl olarak belirlenmiş olan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanlık eğitim süresi 5 (beş) yıla çıkarılmıştır.

Hangi doktor daha çok para kazanır?

En yüksek maaş alanlar kalp uzmanları, gastroenterologlar, beyin cerrahları ve radyologlar.

Prof Dr Arzu Tatlıpınar hangi hastanede?

Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar Acıbadem Fulya Hastanesinde hizmet vermektedir.

Emel Çadallı Tatar Kimdir?

Dr. Emel Çadallı Tatar Kulak Burun Boğaz hastalıkları – KBB uzmanıdır. alanlarında hizmet veriyor ve hastalıkların uzmanlık alanında hizmet veriyor.

Prof Dr Mustafa Akarçay kimdir?

Dr. Mustafa Akarçay, 8 Haziran 1972 yılında Malatya’da doğdu. 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitiren Prof. … 1997’de İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda, 1998-2002 yıllarında aynı fakültede Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalıştı.