Punta kaynak makinesi ne işe yarar?

Punta makinası ne işe yarar?

Punta kaynak makinası transformatörlerinde düşük voltaj sekonder çıkışı en yüksek 30 volt AC’dir. İki metal üzerinden geçen yüksek akım iki metal arasında sıcaklık yığını oluşturarak yüksek amper (Kilo amper) üreterek metalle üzerinden geçiren bir transformatördür.

Punta kaynak makinesi ile neler yapılır?

Punta kaynağı (veya nokta kaynağı) elektrik akımına dirençten elde edilen ısıyla birbirine temas eden metal yüzey noktalarının birleştirildiği sac metal ürünleri kaynak yapmakda kullanılan bir elektrikli direnç kaynağı türüdür.

Puntalama nedir neden yapılır?

Punta, diğer kaynak türlerinden farklı olarak; ekstra bir malzeme gerektirmeden, 2 metalin, eriyerek birbirine kaynamasını sağlayan bir kaynak aracıdır. … Metallerin ısıtılarak eritilmesi sonucu metaller birleşir ve puntalama işlemi tamamlanır.

Puntalama ne demek?

Mekanik tekstüre tekniklerinden olan puntalama işlemi; daha önce termomekanik tekstüre yöntemleri ile tekstüre olmuş veya olmamış filament ipliğe basınçlı hava ile karmaşıklık vererek filamentlerin birbirlerine tutunmalarını sağlar.

Punta ne işe yarar?

Takım tezgahlarında parçanın düz bir eksen etrafından dönmesi ve işleme sırasında salgı yapmasını önlemek amacıyla merkezleme yapmaya yarayan özel alaşımdan yapılmış ekipmana punta denir.

Punta atmak ne demek?

*Punta atmak, kaynak yapmak demektir. Metal olan iki şeyi punta, nokta ile birbirine tutturmaktır.

Punta nerelerde kullanılır?

Puntalar sadece torna tezgahlarında değil, frezelerde ve taşlama tezgahlarında da kullanılmaktadır. Şekil olarak uç kısmı konik yapıdadır ve sertleştirilmiş takım çeliklerinden imal edilirler.

Direnç kaynağı nerelerde kullanılır?

Direnç alın kaynağı yöntemi genellikle boruların, yuvarlak kesitli malzemelerin, kare kesitli malzemelerin ve düz sacların birleştirilmesinde kullanılır. Bu kaynak yöntemi ile çelik ve alaşımlarının kaynağı başarılı olmaktadır.

Puntalama nedir Torna?

Takım tezgahlarında parçanın düz bir eksen etrafından dönmesi ve işleme sırasında salgı yapmasını önlemek amacıyla merkezleme yapmaya yarayan özel alaşımdan yapılmış ekipmana punta denir.

Punta kaynağı yapmak nedir?

Punta kaynağı (direnç punta kaynağı olarak da bilinir) bir direnç kaynağı işlemidir. Bu kaynak işlemi, temel olarak iki veya daha fazla metal levhayı bir elektrik akımından kaynak alanına basınç ve ısı uygulayarak birbirine kaynaklamak için kullanılır. Bakır alaşımlı elektrotları sac yüzeylere temas ettirerek çalışır.

Punta elemanı ne demek?

Bir dönme hareketinde sabit nokta ve merkezleme görevi yapan makine elemanı.

Punta deliği nedir?

Gezer punta Gezer puntanın tanımı ve görevi : Torna kayıtları üzerinde gezdirilebilen ve ucunda 60° lik konik uçlu puntası olan aygıttır. Görevi işlenen parçaları alın kısmına açılan punta havşası yardımı ile sağ uçtan desteklemektir.

Punta aralığı nedir?

Punta aralıkları uç çapının 4 ile 12 katı gibi ayarlanmalı kaynak zamanı 1/10 ile 1/4 saniyegibi tutulmalıdır, punta uçlarının soğutulması iyi temin edilmeli uçlar şişmemelidir, uçlar öz çapının 1/3’ü kadar büyüdüğünde elle veya elektrod frezesi ile standart ölçüye getirilmelidir.

Punta matkabı nerelerde kullanılır?

Punta matkapları, punta deliği açma görevinin dışında, deliklere havşa açmak, hassas delinecek deliklere bir merkez deliği açmak için de kullanılabilir.

Punta deliği ne işe yarar?

Bir dönme hareketinde sabit nokta ve merkezleme görevi yapan makine elemanı. Puntanın uç kısmı koni şeklindedir. Merkezine punta deliği açılmış döndürülecek malzemeye konik punta ucunun girip tutmasıyla döndürülerek işlenecek malzemenin sabit bir şekilde dönmesi sağlanır.