Stokculari nereye şikayet edebilirim?

Stokculari nereye şikayet ediyoruz?

vatandaşların öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) kurumsal internet sitesi üzerinden giriş yapmaları gerekiyor. Ardından Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk İhbar Bildirimi menüsü kullanılarak vatandaşlar ihbarlarını iletebiliyorlar.

Marketlerle ilgili şikayet nereye yapılır?

ALO174 Gıda Hattı tüketicinin gıda güvenilirliğini ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla 14 Şubat 2009′ da faaliyete geçmiştir.

Fiyat artışı şikayeti nereye yapılır?

Haksız fiyat artışları halihazırda Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünce mobil uygulama ve Alo 175 Tüketici Danışma Hattı’ndan da şikayet edilebiliyor.

Market şikayetleri Hangi Bakanlığa yapılır?

ALO 175 Nedir? Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan “Alo 175 Tüketici Danışma Hattı” tüketicilerin karşılaştıkları sorunlara ilişkin çözüm yollarının sunulduğu ve tüketici uyuşmazlıklarının çözülmesi amacıyla başvurmaları gereken ilgili makamlara yönlendirildiği “bir çağrı merkezi” olarak hizmet vermektedir.

Bir esnafı nereye şikayet edebilirim?

Alo 130 Hattı | T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Özel şirketler nereye şikayet edilir?

Şikâyet, Başvuru ve talepler, telefonla ALO 170’e iletilebilir. Söz konusu iletişim merkezi, mesai saatleriyle sınırlı olmaksızın 7 gün 24 saat aranabilir.

Sigarayı pahalı satanı nereye şikayet edilir?

ALO 175: Vatandaşlar Alo 175 Tüketici Danışma Hattı çağrı merkezine de haksız fiyat artışı gördükleri işletmeleri şikâyet edebiliyor. VİMER 189: Haksız fiyat artışı ve stokçuluk yaparak vatandaşı mağdur edenleri Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ihbar hattı VİMER-189’a da şikâyet etmek mümkün.

Haksız rekabet nereye şikayet edilir?

Şikayet/İhbar Başvuruları (REKABET KURUMU – Üniversiteler Mahallesi 1597. Cadde No:9 Bilkent Çankaya 06800 / ANKARA) gönderilebileceği gibi, şahsen de Kuruma teslim edilebilir. Elektronik posta, faks, telefon gibi diğer yollarla da başvuru yapılabilir. Bu tür başvurular, ihbar olarak değerlendirilebilir.

Pandemi şikayeti nereye yapılır?

Alo 174 İhbar ve Şikayet.

Aldatıcı reklam nereye şikayet edilir?

olmayanların görüntüleri başvuru sahibi tarafından sağlanır. Ticari reklamlar hakkında yapılan şikayet başvuruları, yazılı bir dilekçe ile elden veya posta yoluyla Genel Müdürlüğümüz’e gönderilebilir.

Hastaneleri nereye şikayet edebilirim?

Kamu hastaneleriyle ilgili herhangi bir problem yaşamanız durumunda Sağlık Bakanlığı müşteri hizmetleri ya da Sağlık Bakanlığı şikayet hattını arayarak şikayetlerinizi bildirebilirsiniz.

A101 nereye şikayet edebilirim?

MÜŞTERİ HİZMETLERİ: 0850 808 2 101.

Sahtekar esnaf nereye şikayet edilir?

ALO 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikayet Hattı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda bulunan sanayi ürünlerine ilişkin ihbar ve şikayetlerin Türkiye’nin her yerinden doğrudan ilgili birimlere yapılabilmesini sağlayan Alo 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikâyet Hattı aktif olarak hizmet veriyor.

SPK ya şikayet nasıl yapılır?

Şikayet Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır? Borsa dışı uyuşmazlıklarla ilgili bilgilere ise https://www.tspb.org.tr/tr/tspb-musteri-uyusmazliklari-hakem-heyeti/ adresli internet sitelerinden ulaşılması mümkündür.

Birinden şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir. Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir.