Sel ne demektir?

Seli ne demek TDK?

Sürekli yağmurlardan veya eriyen karlardan oluşan, geçtiği yerlere zarar veren taşkın su. Hareket hâlindeki büyük kalabalık, yığın.

Sel ne demek uzun?

Sel, bir bölgede toprağı belirli bir süre için tamamen veya kısmen su altında bırakan; ani, büyük ve düzensiz su akıntılarına verilen isimdir.Bir akarsu veya deniz, göl gibi büyük su kitleleri kimi zaman fazlasıyla suyla yüklenir, bunun sonucunda taşarak yatağından çıkar ve “sel” adı verilen bir doğal felakete neden …

TDK ülkü ne demek?

Ülkü TDK kelime anlamı hakkında bilinmesi gerekenler. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman Ülkü kelimesi olarak, ‘Amaç edinilen, ulaşılmak istenen, şey’ biçiminde ifade ediliyor.

Kişisel ne demek?

1. Kişiyle ilgili, kişiye ilişkin, kişinin kendi malı olan, şahsi, zati.

Duygu seli ne demek TDK?

karmaşık hisler demektir. karışık hisleri olan bir yığın insanın bir yığın hissi…

Gelenekselin anlamı nedir kısaca?

Gelenekselin anlamı nedir kısa? Kökü eski tarihe dayanan, geçmişten günümüze dek ulaşmış, nesilden nesile unutulmayarak, yaşatılarak uygulanmış örf, adet, alışkanlıklar ve davranışlardır.

Sel nedir kısaca 4 sınıf?

Sel: Yağmur suları toprak tarafından emilmek suretiyle nehirlere karışır. Ancak çok fazla yağmur yağdığı zaman hepsi toprak tarafından emilmez. Böyle durumlarda nehirler taşar ve buna sel denir.

Sel en çok nerelerde olur?

Sel afetinin en fazla görüldüğü bölge Karadeniz Bölgesidir. Karadeniz ikliminin etkisiyle bahar ve yaz aylarında devam eden yağmur, yaşanan sel felaketlerinin en büyük nedenidir. Marmara ve Akdeniz, Türkiye’de sel ve taşkının en fazla görüldüğü diğer bölgelerdir.

Ülkücülük nedir TDK?

1950-1953 yılları arasında Türk Milliyetçileri Derneği tarafından kullanılmıştır. Ülkü, kelime anlamı bakımından “ideal” demektir. Ülkücülük ise, “idealizm”in karşılığıdır.

Ülkümüz ne demek?

ÜLKÜ, ulaşılmak istenen ve her zaman ulaşılması mümkün ol mayan yüce dilektir. İDEAL de Ülkü anlamındadır. Mefkûre, ülkü ile eş anlamlıdır.

Kişisel özellik ne demek örnekler?

Kişisel özellikler, bireyden bireye farklılık gösteren ve insanın karakterini ön plana çıkaran özelliklerdir. 1- Dışa Dönüklük: Dışa dönük olan insanların en bariz özellikleri ile çevrelerindeki insanlarla kolay bir şekilde iletişime geçmeleridir.

Kişisel görüş ne anlama gelir?

Yalnızca kişiye ait olması ile beraber, kişiden kişiye değişkenlik gösteren görüşler, kişisel görüş olarak ifade edilir. Diğer bir ifade ile öznel bir yargı olarak ön plana çıkar. Kanıtlanmaz, kişiden kişiye göre değişebilir ve karşı kişinin görüşleri ile çatışabilir.

Münferit olarak ne demek?

Tek, ayrı ve bireysel anlamını taşımaktadır. Yaygın kullanılmayan ancak TDK Sözlüğünde yer alan münferit kelimesi Türkçe Sözlüğünde kullanımı uygun bir kelime olarak bulunmaktadır. TDK Sözlüğünde münferidin anlamı; ‘Tek, ayrı, kendi başına olan’ olarak yer almaktadır.

Arzu nedir ne demek?

Arzu, istek demektir. Bir şeyi istemek, olması konusunda büyük bir dürtü duymaktır.

1 Geleneksel olur mu?

geleneksel demek uzun süredir süregelmiş demektir. 1 yıllık bir etkinlik asla geleneksel olamaz.