Özçekim Türkçe anlamı nedir?

Selfıe Türkçesi nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK) Bilim Kurulu, “selfie“ye Türkçe karşılık olarak “özçekim” kelimesini seçti.

Selfie hangi dilden geliyor?

“kendi” anlamına gelen self sözcüğünden türetilmiştir.

Online ne demek Türkçe karşılığı?

Online kelimesi İngilizce kökenli olarak Türkçede en çok kullanılan sözcükler arasındadır. Türkçe karşılığı olarak ise ‘çevrimiçi, internet üzerinden bilgisayara bağlı olarak çalışma’ şeklinde tanımlanmaktadır.

Diskalifiye nin anlamı nedir?

Diskalifiye kelimesi Türkçe’de “yetkisini kaldırmak, devre dışı bırakmak” anlamına gelir. Fransızca disqualifier “yetkisini kaldırmak, devre dışı bırakmak” fiilinden alıntıdır. … Bu sözcük İngilizce qualify “yetkilendirmek” fiilinden di+2 önekiyle türetilmiştir.

Selfie Türkçe nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK), vatandaşlardan gelen önerileri değerlendirerek, “kendi fotoğrafını çekmek” anlamına gelen “selfie“ye Türkçe karşılık olarak “özçekim”i seçti. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TDK Bilim Kurulu bugünkü toplantısında “selfie” sözcüğünün Türkçe karşılığını “özçekim” olarak belirledi.

Lümpen ne demek TDK?

TDK‘ya göre lansman sözcüğünün anlamı; tanıtma işi şeklindedir.

Selfie nin diğer adı nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK), vatandaşlardan gelen önerileri değerlendirerek, “kendi fotoğrafını çekmek” anlamına gelen “selfie“ye Türkçe karşılık olarak “özçekim”i seçti. TDK Bilim Kurulu bugünkü toplantısında “selfie” sözcüğünün Türkçe karşılığını “özçekim” olarak belirledi.

Selfie kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu, vatandaşlardan gelen önerileri değerlendirerek, “kendi fotoğrafını çekmek” anlamına gelen “selfie“ye Türkçe karşılık olarak “özçekim”i seçti.

Laptopun karşılığı nedir?

Laptop kelimesi Türkçe’de “kucaküstü (bilgisayar)” anlamına gelir. İngilizce laptop “kucaküstü (bilgisayar)” sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce lap “kucak” ve İngilizce top “üst” sözcüklerinin bileşiğidir.

Çevrimiçi ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre Çevrim içi kelimesinin anlamı: Bilgisayar sisteminde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma.

Diskalifiye ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre diskalifiye; “yarış dışı bırakılmış” anlamına gelmektedir.

Diskalifiye hangi dilde?

Fransızca disqualifier “yetkisini kaldırmak, devre dışı bırakmak” fiilinden alıntıdır. Fransızca fiil İngilizce aynı anlama gelen disqualify fiilinden türetilmiştir.

Sıra dışı nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre sıra dışı ayrı olarak yazılmaktadır. Bu sözcük “sıradışı” olarak yazıldığında sözlükte bir anlam bulunamamaktadır. Ayrıca Türk Dil Kurumu sözlüğünde bu kelimenin uygun yazımı için bir örneğe de yer verilmektedir.

Orjinal Türkçe karşılığı nedir?

ORİJİNAL KELİME ANLAMI NEDİR? Türk Dili Kurumu sözlüğüne göre; kelime çeşitli anlamlarda kullanılmaktadır. Orijinal sözcüğü; özgün, otantik, alışılagelenden daha değişik, şaşırtıcı nitelikte olan, fabrikası tarafından yapılan, taklit olmayan araç ve gereç anlamına gelmektedir.

Klasmann ne demek?

klasman anlamı Bölümleme, sınıflama, tasnif. 2. Belli bir sınıf, küme.