Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu nereye bağlı?

Türkiye denetim Standartlarının yayınlanması yetkisi hangi kuruma aittir?

Türkiye Muhasebe Standartlarını belirleme ve yayınlama yetkisi sadece Kamu Gözetim Kurulunundur. Kamu Gözetim Kurulu, Türkiye Muhasebe Standartlarını belirlerken Uluslararası Finansal Raporlama Standartları ile tam olarak uyumlu olmak zorundadır.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Nerede?

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, devlet kurumları ve bakanlıklar, Söğütözü Mah., 2177. Cad., No:4, Çankaya, Ankara, Türkiye – Yandex Haritalar.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu KGK )’ nun görevleri nelerdir?

KGK Uzmanının Görevleri Nelerdir ? Bağımsız denetçilerin ve bağımsız denetim kuruluşlarının teftiş ve incelemelerini yapmak. Türkiye Muhasebe ve Denetim Standartlarının oluşturulmasına ilişkin mevzuat çalışmalarında bulunmak. Bağımsız denetçilerin ve bağımsız denetim kuruluşlarının yetkilendirme işlemlerini yapmak.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı Kimdir?

RIZA ÇELEN Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Başkanlığına Atandı.

Kamu yararını ilgilendiren kuruluşlar nelerdir?

KAYİK (KAMU YARARINI İLGİLENDİREN KURULUŞLAR)

  • Halka açık şirketler,
  • Bankalar,
  • Sigorta, reasürans ve emeklilik şirketleri,
  • Faktöring şirketleri,
  • Finansman şirketleri,
  • Finansal kiralama şirketleri,
  • Varlık yönetim şirketleri,
  • Emeklilik fonları,

Bağımsız denetim faaliyeti hangi kişiler veya kuruluşlar tarafından yerine getirilir?

MADDE 7 –(1) Bağımsız denetim kuruluşu adına yapılacak denetimler, sorumlu denetçinin yanı sıra en az birer kıdemli denetçi ve denetçi olmak üzere denetim çalışmasının gerektirdiği sayı ve nitelikte bağımsız denetçi bulundurulmak kaydıyla, BDY hükümlerine uygun olarak belirlenen denetim ekipleri tarafından, sorumlu …

Denetim standartları nelerdir?

Denetim Standartları, denetçiye mesleki sorumluluğunu yerine getirmesinde yardımcı olan, ona denetim faaliyetlerinde ışık tutan genel ilkelerdir. Yapılan denetim çalışmalarının uygun ve geçerli kabul edilebilmesi için denetçinin bu ilkelerden hiçbir şekilde ayrılmaması gerekir.

KGK sınavına kimler girebilir?

2- Sınava; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olanlar veya diğer öğretim dallarından lisans …

Bağımsız denetçi olmanın şartları nedir?

SMMM ruhsatına sahipseniz, en az 3 yıl denetim tecrübeniz ya da 15 yıllık mesleki tecrübeniz varsa, KGK’nın düzenlediği sınavlardan “Muhasebe Standartları”, “Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim” ve “Denetim” sınavlarına girip 70 ortalamayı tutturabilirseniz “bağımsız denetçi” ünvanını alabilirsiniz.

Rıza Çelen kimdir?

Kamu Gözetimi Kurumu Rıza Çelen, 1973 yılında Kırıkkale’de doğdu. 1990 yılında Ankara Lisesini, 1994 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. 1995 yılında açılan giriş sınavını kazanarak Stajyer Gelirler Kontrolörlüğüne, yeterlilik sınavında da başarılı olarak 1999 yılında Gelirler …

Kamu Gözetim Kurumu Başkanı Kimdir?

1978 tarihinde Sivas iline bağlı Alacahan köyünde doğdu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. Halen Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.

Kamu Gözetim Kurumu kime bağlı?

660 sayılı KHK’ya göre Kurum, kararnamede belirtilen görevleri yerine getirmek üzere kamu tüzel kişiliğini haiz ve idari özerkliğe sahip, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilişkili bir kamu kurumu olarak kurulmuştur.

Bağımsız denetime tabi olma şartları nelerdir?

TTK’ya Göre Bağımsız Denetime Tabi Şirketler

  • Aktif toplamı 15 milyon Türk Lirası.
  • Yıllık net satış hasılatı 20 milyon Türk Lirası.
  • Çalışan sayısı 50 kişi.

Bankaların bağımsız denetimini kim yürütür?

MADDE 27 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı yürütür.

Bağımsız denetçi ünvanının alınabilmesi için gerekli olan koşullar nelerdir?

a) KAYİK’ler nezdinde yapılacak denetimler için 15 yıllık mesleki tecrübeye sahip olması ve bu sürenin en az iki yılında fiilen denetçi, kıdemli denetçi veya başdenetçi unvanı ile mevzuatta denetim öngörülen alanlarda denetimlerde bulunmuş olması.