Selati vitir namazı kılmazsa ne olur?

Yatsı namazında vitir namazı Kılınmazsa olur mu?

Yatsı ile vitir namazı ayrı ayrı namazlardır. Birinin kılınmaması diğerine engel olmaz.

Vitir namazı Kılınmazsa günah mı?

Vitir namazının vâcip olduğu konusunda Ebû Hanîfe’nin görüşü Hanefî kaynaklarında, “Allah size bir namaz ilâve etti, o da vitirdir” hadisi (Müsned, VI, 7) ve Resûl-i Ekrem’in üç defa vurgulayarak söylediği, “Vitir gereklidir, kim vitir kılmazsa bizden değildir” sözüyle (Müsned, V, 357; Ebû Dâvûd, “Vitir”, 2) …

Yatsı namazında vitir kılmak farz mı?

Vitr namazı ya da diğer bir telaffuzu ile vitir, Yatsı namazının ardından kılınan ve Hz. Peygamber tarafından hayırlı olduğu müjdelenen namazdır. Hanefilere göre 3 rekat olarak kılınan vitr namazı, vacip olarak kabul edilirken, diğer mezheplerde sünnet olarak kabul edilir.

Vitir namazı kılmak farz mı?

Ebu Hanife vitir namazını vacip olarak kabul etmiştir. Ebu Hanife’nin talebeleri Ebu Yusuf, İmam Muhammed’e ve diğer üç mezhep imamlarına göre ise, vitir namazı sünnet-i müekkededir.

Vitir namazında Kunut duasını bilmeyen ne okur?

Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar “Rabbenâ âtinâ” duasını okur veya üç defa “Allahümmeğfir lî” demekle yetinir.

Vitir namazı kılmak farz mı vacip mi sünnet mi?

Vitir namazı Ebû Hanîfe’den gelen ve Hanefî mezhebinde tercih edilen görüşe göre vâcip, Ebû Yûsuf ve İmam Muhammed’in de aralarında bulunduğu fakihlerin çoğunluğuna göre ise müekked sünnettir. Kaynaklarda sahâbeden Abdullah b. Mes’ûd ve Huzeyfe b. Yemân, tâbiînden İbrâhim en-Nehaî, Saîd b.

Vitir namazı kılmadan olur mu?

Vitir namazı da zamanında kılınamayabilir. Vaktinde kılınamamış olan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vacip olmaktadır. Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnet olmaktadır.

Vitir namazında kunut duası yerine ne okunur?

Hanefi mezhebine göre vacip olan vitir namazında okunan kunut duasını bilmeyenler yerine herhangi bir sure okuyabilir. Hiçbir şey demiyorsa lafzatullah’ı tekrar eder.

Vitir namazı terk edilir mi?

Namazların vaktinde kılınmaması durumuna kaza adı verilmektedir. Vitir namazı da zamanında kılınamayabilir. Vaktinde kılınamamış olan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vacip olmaktadır. Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnet olmaktadır.

Vitir namazının önemi nedir?

Vitir namazı içerisinde geçen okunan dualar kişinin dünya ve ahiret hayatını kurtarmaya vesile olan dualardandır. Vitir namazı kılınmasına yönelik hazreti peygamberimiz bir hadisinde Allah ziyade olarak size bir namaz verdi o sizin için kırmızı develerden daha hayırlıdır. O vitir namazıdır.

Kunut dualarını bilmiyorsak yerine ne okuyabiliriz?

Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar “Rabbenâ âtinâ” duasını okur veya üç defa “Allahümmeğfir lî” demekle yetinir. Şâfiî ve Mâlikîlere göre ise, sabah namazının ikinci rekâtında, rükûdan sonra kunût yapılır.

Selati vitir namazında Kunut duası yerine ne okunabilir?

Hanefi mezhebine göre vacip olan vitir namazında okunan kunut duasını bilmeyenler yerine herhangi bir sure okuyabilir. Hiçbir şey demiyorsa lafzatullah’ı tekrar eder.

Vacip yapılmazsa günah olur mu?

Hanefilik’te. Hanefilerde genel görüşe göre vâcibin terk edilmesi, tahrîmen mekrûhtur. Yâni harama yakın mekrûhtur. Fakat haram değildir.

Namazin Sunnetini kilmak zorunlu mu?

CEVAP: Sünnet namazlar zorunlu değil, isteğe bağlı, nafile namazlardır. Kılan kimse ek sevap alır. Kılmayan günah sahibi olmaz. Zorunlu namazlar, farz namazlardır.

Vitir namazında kunut dualarını okumak şart mı?

Hanefi mezhebine göre vacip olan vitir namazında okunan kunut duasını bilmeyenler yerine herhangi bir sure okuyabilir. Hiçbir şey demiyorsa lafzatullah’ı tekrar eder. Vacip olan, duayı okumak değil belli miktarda durmak konut yapmaktır. Meşru olan duayı okumak sünnettir.