Sokak kısaltması nasıl yazılır TDK?

Sokak kısaltması nasıl yazılır?

Adres yazımında mahalle için (Mah.) Sokak için (Sok.) Numara için (Nu., No.) Apartman (Apt.)

TDK kısaltmalar nasıl yazılır?

Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm’yi, kg’dan, mm’den, kr.un. Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT’ye, TDK‘den, THY’de, TRT’den, TL’nin vb.

Küçük harfle yapılan kısaltmalar nokta konur mu?

Bunlardan sonra getirilen ekler kesmeyle ayrılmaz: Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) gibi kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz.

AVM nasıl yazılır TDK?

AYM, AVM kısaltmasını artık öğrendik; “Anayasa Mahkemesi” ve “alışveriş merkezi” demek.

Mahallesinde nasıl yazılır TDK?

Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar: Halit Rifat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Cemal Nadir Sokağı, İnkılap Sokağı vb. 16.

Cadde kısaltması nasıl yazılır?

a. ad, adına
Cad. Caddesi
CAEC Consultative Assembly of European Council (Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi)
cal. kalori
CAO Civil Aviation Organisation (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü)

A Ş nin nasıl yazılır?

a. ad, adına
Ass. Asistan
AST Ankara Sanat Tiyatrosu
Anonim Şirket(i)
AŞTİ Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi

TDK nasıl yazılır?

Ayrıca TDK kısaltması te de ka şeklinde kısaltıldığı için, yine kısaltmanın ekleri yanlış olabilmektedir. Türk Dil Kurumunun Nasıl Yazılır? Burada bu kurumu ifade ederken kesme işareti ile ayırma yapılmaz. Yani; Türk Dil Kurumu‘nun yazımı yanlış iken, Türk Dil Kurumunun ifadesi doğru yazımıdır.

Hangi kısaltmaların sonuna nokta konulur?

Terim olmayan kısaltmaların sonuna genel olarak nokta konur, bunlara kesme işareti konulmaz (vb., bk. gibi).

Km sonuna nokta konur mu?

9. Elementlerin ve ölçülerin kısaltmalarında nokta kullanılmaz: Örnek: C, Ca, Fe, m, mm, cm, km, g, kg, l, mg…

Avm nasıl yazılır?

kulağa yabancı bir kısaltma gibi gelse de; alış (a) veriş (v) merkezi (m) gelmektedir. avm‘nin uzun halini alışveriş merkezi gibi yazınca avm kısaltmadan ziyade tanımlamada kullanılan bir terim gibi duruyor.

Dsi nin nasıl yazılır?

Harflerle kurulan TDK /te-de-ke/, TTK /te-te-ke/ ve DSİ /de- se-i/; hecelerle kurulan TÜBİTAK /tü-bi-tak/, ASELSAN /a-sel-san/ ve BOTAŞ /bo-taş/; harf-hece-kelimelerle karışık kurulan UEFA /u-e-fa/, ÇUKOBİRLİK /çu-ko-birlik/, FİSKOBİRLİK /fis-ko-birlik/, İLBANK /il-bank/ gibi kısaltmalarınsa açılımları değil kendileri …

Ki eki nasıl ayırt edilir?

Eğer cümle içinde “Ki”nin bitişik mi ya da ayrı mı yazılır konusunda kafamız karışırsa uygulayacağımız pratik yöntem şu olmalı: “Ki”ye “-ler” çokluk ekini getiriz. Eğer anlamda bozulma olmazsa bitişik, anlam bozulur ise bu “ki” bağlaç olduğundan ayrı yazarız.

Meclisinde nasıl yazılır?

Kurum, kuruluş, kurul, birleşim, oturum ve iş yeri adlarına gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisine, Türk Dil Kurumundan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığının; Bakanlar Kurulunun, Danışma Kurulundan, Yürütme Kuruluna; Türkiye Büyük Millet …

Almanya kisa nasil yazilir?

Almanya

Almanya Federal Cumhuriyeti Bundesrepublik Deutschland (Almanca)
Telefon kodu +49
İnternet alan adı .de
Resmî site deutschland.de/tr
^ 2002 öncesi: Alman Markı. ^ Ayrıca .eu.