Suudi Arabistan’da nasıl çalışabilirim?

Suudi Arabistan çalışma izni nasıl alınır?

Suudi Arabistan oturum izni için gerekli asgari belgeler aşağıdadır:

  1. Yeni çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz fotoğraf.
  2. Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
  3. Sabıka Kaydı (Apostilli)
  4. İkametgah Belgesi.
  5. Suudi Arabistan vize başvuru formu.
  6. İş amaçlı seyahatler için Çalışma Bakanlığından alınmış Çalışma İzni.

Arabistan’a çalışmaya nasıl gidilir?

Suudi Arabistan çalışma izninde Arabistan’da iş faaliyeti yürüten firma bünyesinde çalıştırmak için Arabistan’a getirttiği yabancı işçinin ülkeye girişinden itibaren 90 gün içinde çalışma ve oturum iznini almalıdır. İşveren bu izinleri almazsa kendisine cezai yaptırım uygulanır.

Arabistan işçi vizesi veriyor mu?

Suudi Arabistan‘da çalışma vizesi almak için Suudi veya ülkede faaliyet gösteren yabancı bir şirketin çalışacak olan kişiye kefil olması gerekmektedir. Bununla birlikte kişinin çalışacağı kurum veya kuruluştan davet mektubu alması zorunludur.

Arabistan vatandaşı olmak için ne gerekiyor?

Anne, baba, erkek kardeş gibi akrabalarından en az biri Suudi Arabistan vatandaşı ise 2 puan.

  1. Suudi Arabistan‘da doğmuşsa 2 puan.
  2. Üniversite diplomasına sahipse 2 puan.
  3. Evlendiği tarihten önce, kesintisiz olarak en az 10 yıl Suudi Arabistan‘da ikamet etmişse 2 puan.

Arabistan’da nasıl kalınır?

Suudi Arabistan‘a kısa vadeli vizeleri ile seyahat eden T.C. vatandaşlarının 90 gün içerisinde oturum izni almaları gerekmektedir. Oturum izni prosedürü Suudi mercilerle belirlenmiş yasal zorunluluktur. Suudi Arabistan oturum izni olmayan hiçbir yabancı ülkede uzun süreli ikamet edememektedir.

Arabistan oturma izni nasıl alınır?

Suudi Arabistan Konsolosluğu, Suudi Arabistan Oturum İzni İşlemleri. Suudi Arabistan oturum izni almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da ülkedeki diğer yabancı vatandaşlar gibi Medine-i Münevvere’ ye başvurarak kimlik bilgileri ile pasaport bilgilerini de beyan ederek oturum izni başvurusunda bulunmalıdırlar.

Umre vizesi kaç TL 2021?

Arabistan 3 aylık tek girişli vize ücreti 138 dolar olarak belirlenmiştir. Umre vizesi için ödenmesi gereken vize ücreti 500 SAR’dır.

Arabistan Türklere vize veriyor mu?

Suudi Arabistan Krallığına seyahat etmeyi planlayan Bordo (Umumi), Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri), Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip tüm Türk vatandaşlarının krallığa giriş yapabilmeleri için vize almaları mecburidir.

Suudi Arabistan vizesi ne zaman çıkar?

Suudi Arabistan Vizesi almak isteyen kişilerin pasaport bilgileri internet üzerinden Suudi Arabistan‘a iletilir. Gerekli şartlar sağlandığında vizeniz onaylanmış olacaktır. Suudi Arabistan Vizesi, başvuru yapıldıktan sonra ortalama 3 ile 5 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

Mekkede oturum izni nasıl alınır?

Suudi Arabistan oturum izni başvurusunda bulunacak yabancı vatandaş kimlik ve pasaport bilgilerini Medine’i Münevvre’ye beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru sahibinin beyan ettiği bilgiler neticesinde, oturum izni başvurusunu Suudi Arabistan Konsolosluğu değerlendirmeye alacaktır.

Suudi Arabistan’a girişler yasaklandı mı?

Güney Afrika’da orta çıkan ve Omicron adı verilen corona virüsünün yeni mutasyonu yayılmaya devam ederken, Suudi Arabistan ülkeye giriş şartlarını açıkladı. Yapılan son açıklamada, 18 farklı ülkeden umre için gelenlere aşılarını yaptırmış dahi olsalar ülkeye giriş yasağı getirildiği belirtildi.

Arabistana vizesiz gidilir mi?

Suudi Arabistan Krallığına seyahat etmeyi planlayan Bordo (Umumi), Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri), Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip tüm Türk vatandaşlarının krallığa giriş yapabilmeleri için vize almaları mecburidir.

Umre vizesi kaç TL 2022?

Gerek hac gerekse umre vizesi için ödenmesi gereken ücret 420 dolar olarak tanımlanmıştır.

Umre vizesi ne kadar sürede çıkar?

Umre vizesi başvuruları Suudi Arabistan Büyükelçiliği ve konsoloslukları tarafından yetkilendirilmiş bulunan vize merkezleri ve seyahat acenteleri aracılığı ile yapılmaktadır. Gerekli koşulların yerine getirilmesi durumunda alınacak olan Umre vizesinin geçerlilik süresi 30 gündür.

Arabistan Konsolosluğu ne zaman açılacak?

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu Pazartesi-Cuma 09.00-15.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.