Dr Sadettin Ökten kimdir?

Sadettin Ökten kimdir vikipedi?

Yüksek inşaat mühendisi olmasına rağmen şehir ve medeniyet, özellikle de İslâm medeniyeti konularındaki entelektüel birikimiyle tanınır. Çeşitli üniversitelerde Bilim Tarihi, Yapı Teknolojisi Tarihi, Kent Kültürü ve Kent Estetiği dersleri vermiştir. Prof. … Sadettin Ökten Mimar Sinan Üniversitesi emekli öğretim üyesidir.

Doktor Ökten kimdir?

Ayşe Hümeyra Ökten, cumhuriyet döneminin ilk başörtülü doktoruydu. İlim sohbetlerinin yapıldığı bir evde büyüyen Ökten, hacca ilk kez 1960’da doktor olarak gitmişti. Peygamber Efendimiz’den kopamayan Ökten, oturma izni de alınca her sene gidip Mekke ve Medine’de kalmaya başlamıştı.

Dr Ayşe Hümeyra Ökten kimdir?

Celalettin Ökten‘in kızı doktor Ayşe Hümeyra Ökten(85) önceki gün Medine’de hayata veda etti. 1925 yılında İstanbul Fatih’te dünyaya gelen Ökten, Cumhuriyet döneminin ilk başörtülü doktoruydu. Ökten, yüksek tahsilini İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde tamamlamış ve hekimlik hizmetine başlamıştı.

Sadettin Ökten kaç doğumlu?

1 Eylül 1942 (79 yıl yaşında)Sadettin Ökten / Doğum tarihi

Sadettin Ökten in babası kimdir?

Celalettin ÖktenSadettin Ökten / Babası

Sadettin Ökten kimin oğlu?

Celalettin ÖktenSadettin Ökten / Ebeveynleri

Ökten ailesi kimdir?

Babası İmam-hatip okullarının kurucusu olarak bilinen Mahmut Celâlettin Ökten‘dir. Annesi Emine Mahmude Hanım’dır. Doktor Ayşe Hümeyra Ökten ablasıdır. Baba tarafından Gürcüzâdeler olarak bilinir.

Ökten isminin anlamı nedir?

Öktem : Gösterişli, korkusuz, güçlü.

Ayşe Hümeyra Ökten ne zaman vefat etti?

Ayşe Hümeyra Ökten Vefat Etti. (30.08.2020)

Ayşe Hümeyra Ökten nereli?

1925 yılında Fatih Atikali’de dünyaya gelen Hümeyra Ökten‘in babası; Osmanlı ulema sınıfından önce müderris sonra Arapça ve felsefe hocası olan, imam hatip okullarının kurulmasında öncü Mahmut Celalettin Ökten, annesi Mahmude hanımdır.

Zeynep Ökten nereli?

1968 Ankara doğumlu olan Zeynep ÖKTEM, ODTÜ İşletme Bölümü Lisans, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans mezunudur. Çalışma hayatına 1990 yılında İktisat Bankası’nda İş ve Sistem Analisti olarak başlamıştır.

Ökten aşireti kimdir?

ÖKTEN AŞİRETİ: Silopi kent merkezinde oturan Ökten aşireti mensupları toprak sahipleri olarak bilinir. Geçimlerini daha çok sahip oldukları toprakları işleyerek, kiraya vererek ve son yıllarda kent merkezindeki topraklarını satarak sağlayan aşiret mensupları aynı zamanda Silopi’nin zenginlerindendir.

Öktem erkek ismi mi?

Öktem ismi; yürekli, yiğit, güçlü, görkemli; ünlü, onurlu, korkusuz, gösterişli anlamlarına gelmektedir. Öktem, erkek adı olarak kullanılır.

Ayşe Hümeyra Ökten yaşıyor mu?

Hayatının yarım asrını hastalarına ayıran Dr. Ayşe Hümeyra Ökten, 85 yaşında Medine’de hayata gözlerini yumdu. Türkiye’nin ilk imam hatip lisesi müdürü Mahmut Celalettin Ökten‘in kızı Dr. Ayşe Hümeyra Ökten, Medine’de hayatını kaybetti.

Ayşe Hümeyra ne demek?

Hümeyra ismi, enerjik ve canlı kimseleri temsil eder. Pozitif enerji, atılgan yapı, bu ismi taşıyan kimselerin özellikleridir. Hümeyra ismi, bu özelliklerinin dışında Hazreti Ayşe‘nin lakabı olarak bilinmektedir. Hazreti Muhammed’in eşi Hazreti Ayşe‘nin bu lakapla tanındığı bazı kaynaklarca doğrulanmaktadır.