Pulmo ne demek tıp?

Pulmo Tıpta nedir?

Akciğer ile ilgili tıbbi terimler genellikle pulmo– ile başlar. Bu, Latincede “akciğerlerin” anlamına gelen pulmonarius sözcüğünden gelmektedir ki bu sözcük de Yunancada “akciğer” anlamına gelen pleumon ile akrabadır.

Pulmo eki nedir?

Pulmo terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. … Akciğer.

Cor Ne Demek tıp?

COR: Kalp. COXAE: Kalça kemiği.

Spleno nedir?

Bu değerlerin üzerinde tespit edilen ölçümler splenomegali olarak ifade edilen dalak büyümesine işaret edebilir. Dalağın yaşa ve cinsiyete göre belirlenmiş boyutlarında normal kabul edilen sınırların üzerine çıkması dalak büyümesi olarak ifade edilir.

Rin ne demek?

Yunanca burun anlamına gelen ön ek.

Syncope ne demek?

Senkop (tıp), ani ve geçici şuur kaybı, bayılma. Vazovagal senkop, bayılmanın sık görülen bir formu. Senkop (fonetik), bir sözcüğün içinde bir veya daha fazla sesin kaybı Senkop (müzik), bir senkop, ritim kaybı veya beklemedik yerde ritim koymanın neden olduğu bir müzik etkisi.

Polisentrik ne demek tıp?

(Yun. polys: çok; kentron: merkez) Çok sayıda sentromeri olan kromozom.

Pathy ne demek?

Normal dışı durum, hastalık anlamına sonek.

Tipta Tanimlanmamiş ne demek?

Tıpta tanımlanmamış, hastalarda nasıl bir değişikliğe yol açtığı anlaşılmayan, ne gibi sonuçlar doğurduğu bilinmeyen hastalıklar için kullanılan bir kelimedir.

Tıpta Arcus ne demek?

Sinir hücresinin aksonu çevresinde miyelin kılıfının oluşması; miyelinleşme; miyelinizasyon.

Hepatosplenomegali nedir tıp?

Karaciğerin normal boyutların üzerine çıkarak genişlemesi, karaciğer büyümesi olarak adlandırılır. Karaciğerde oluşan bu büyüme, genellikle bir karaciğer hastalığından kaynaklı olarak ortaya çıkar.

Tıpta diffüz ne demektir?

Tıp dilinde kullanılan diffüz, yayılmayı ifade eden bir terimdir. Hastalığın veya herhangi bir şeyin yayılması söz konusu ise, doktorlar bu durumu diffüz olarak değerlendirir. Hastalığın vücudun bazı bölgelerinde yayılması durumu, sağlık çalışanları tarafından diffüz olarak adlandırılıyor.

Rinde ne demek?

bahoz filminin bir sahnesinde de kullanılan kürtçe türküdür. güzeldir,alır insanı başka diyarlara götürür.sevgiliyi düşündürür,hasreti körükler,ağlatır,kanatır. bahoz’da kullanılan hali için buraya bakılabilir.

Ril ne demek?

RİL: Oluklu mukavva levhanın katlanabilmesi için, oluklu makinasında, slotter’lerde veya kalıp bıçakları ile yapılan izlerdir. Matbaacılıkta pilyaj olarak adlandırılan bu sözcük, oluklu mukavva üreticilerince iz veya ril olarak ifade edilir.

Kasılarak bayılma neden olur?

Aritmiler, kalp bloğu, düşük tansiyon, kalp kapak hastalıkları, kardiyak iskemi kalbe bağlı senkop nedenleri olabilir. Çok hızlı veya yavaş aritmiler hafif baş dönmesinden baygınlığa kadar şuur değişikliği yapabilir. Geçici tam kalp bloğu, kalp duraklaması, ciddi taşikardiler, baygınlığa yol açabilir.