Yonca kaç yıl yaşar?

Yoncanın ömrü ne kadardır?

Yoncanın ekonom k ömrü uygun koşullar altında 7-10 yıl arasındadır.

Yonca çok yıllık mı?

Yonca çok yıllık otsu bir bitkidir. Boyu 50–80 santimetredir. Derin bir kök sistemi vardır.

Yonca tek yıllık mı?

Yonca çık yıllık otsu bir bitkidir. Boyu 50-80 cm dir.

Yonca ne kadar sürede büyür?

Bu nedenle yonca, ekim nöbetinde en az 3 yıl kalmalıdır. Ot verimi, toprağın verimine, gübrelemeye, sulamaya göre değişir. Her biçimden dekara ortalama 1 ton yeşil ot alınabilir. Bunun kuru ot karşılığı 250 kg’dır.

Yonca kaç günde bir sulanır?

Nisan,Mayıs ve Eylül aylarında 15 gün arayla, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ise 10 günde bir sulanmalıdır. Her sulamada toprağın 0-120 cm si tarla kapasitesine getirilecek şekilde su verilmelidir. Yonca sulamasında dikkat edilecek önemli bir husus her biçimden sonra mutlaka sulanmalıdır.

Yonca kaç yılda bir ekilir?

İlkbaharda kurulan bir yoncalık ilk yıl fazla ürün vermemektedir. Yonca en yüksek verimi üçüncü yılda vermekte ve daha sonra verim düşmektedir. Bu nedenle yonca, ekim nöbetinde en az 3 yıl kalmalıdır. Ot verimi, toprağın verimine, gübrelemeye, sulamaya göre değişir.

Yonca yılda kaç kez hasat edilir?

Yonca yeşil ve kuru ot olarak kullanılabilen, çok yıllık ve çiçek veren bir baklagil yem bitkisidir. Ot verimi son derce yüksektir. Bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de yılda 3 ile 8 defa arasında biçim alınabilmektedir.

Yonca ilk hangi ayda biçilir?

Yonca biçimi için en uygun saat sabah saatleridir. Eğer tohum tahsil etmek istiyorsak bunun için en iyi dönem üçüncü yılın (üçüncü ekim) haziran-temmuz aylarıdır. Fakat bu durumda, her 35-45 günde bir hasat yapamayız, çünkü çiçeğin çiçek açmasına ve ayrıca tohum üretebilmesi için zaman tanımalıyız.

Fazla su yoncaya zarar verir mi?

Yonca, uzun köklü bir bitkidir ve bu nedenle sık sık sulama uygulamaları yapılmadan da uzun süre dayanabilir. Fakat, yaz aylarından sonra, toplam 45 günlük kuraklık döneminde sulama yapılmazsa, çoğu yonca bitkisi zarar görecek ve yok olacaktır.

1 dönüm araziden ne kadar yonca alınır?

Bu nedenle yonca, ekim nöbetinde en az 3 yıl kalmalıdır. Ot verimi, toprağın verimine, gübrelemeye, sulamaya göre değişir. Her biçimden dekara ortalama 1 – 3 ton yeşil ot alınabilir. Bunun kuru ot karşılığı 300 – 800 kg’dır.

1 kg yonca tohumu ne kadar alana ekilir?

Yonca tohumu dönüme ne kadar atılır sorusunun cevabı sertifikalı, kaplı yonca tohumlarından dekara 5 kg, kapsız yonca tohumundan dekara 3-4 kg tohum ekimi önermekteyiz. Yonca desteklemesi olan bir yem bitkisidir. Verimi 7 yıl kadar uzayabilir. Yonca ekim zamanı ilkbahar ve sonbahardır.

1 dönüm den ne kadar yonca çıkar?

Bu nedenle yonca, ekim nöbetinde en az 3 yıl kalmalıdır. Ot verimi, toprağın verimine, gübrelemeye, sulamaya göre değişir. Her biçimden dekara ortalama 1 – 3 ton yeşil ot alınabilir. Bunun kuru ot karşılığı 300 – 800 kg’dır.

Yonca hasat zamanı hangi ay?

Hasat işlemi normalde çiçeklenmeden hemen önce gerçekleşmektedir. Yonca biçimi için en uygun zaman sabah saatleridir. Eğer tohum almak istiyorsanız bunun için en iyi dönem üçüncü yılın haziran-temmuz ayları arasında değişmektedir.

Yonca ne zaman hasat edilir?

Tecrübeli birçok çiftçi, yonca çiçeklerini ekimden hasada kadar çıkmayacağını ve dolayısıyla asla çiçek göremeyeceğinizi iddia ederler. Yonca biçimi için en uygun saat sabah saatleridir. Eğer tohum tahsil etmek istiyorsak bunun için en iyi dönem üçüncü yılın (üçüncü ekim) haziran-temmuz aylarıdır.

Yonca biçimi ne zaman yapılır?

Yöremizde yonca ekimi; Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki mevsimde yapılabilir. Eğer kış yağış- ları bitkiye zarar vermeyecek şekilde toprak hazır- lanmış, yüzey drenajı yapılmış ve toprak düzeyi iyi düzeltilmişse (tesviye), ekim Sonbaharda yapılmalı– dır. Bu durumda ilk yıl 4 biçim yapılabilir.