Yonca ya hangi yaprak gübresi atılır?

Yonca verimi nasıl artırılır?

Yağmurlama sulama süresine dikkat ederek toprakta katman oluşmasına engel olmak tohumların çimlenmesinde önemli rol oynuyor. Çimlendirme sulamasının ardından toprak altı damla sulamaya geçmek yoncada daha hızlı gelişim sağlıyor. Toprak altı damla sulama ile ürün gelişimi homojenleşerek biçim verimi artıyor.

Sıvı yaprak gübresi dekara ne kadar atılır?

Dekara 8-10 kg sıvı gübre yeterli olmaktadır.

Sıvı solucan gübresi yoncada nasıl kullanılır?

Ekimden önce , toprağın son sürümünden evvel, dönüme 500 – 1000 ml Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresi son hacim 30 – 40 lt. olacak şekilde sulandırılarak toprak yüzeyine püskürtülür ve ardından toprak sürümü tamamlanarak, ürünün 10 – 15 cm toprak altına nüfuz etmesi sağlanır.

Amonyum sülfat yapraktan verilir mi?

Uygulama sırasında serpme veya mibzerle uygulanabilir. Ağaçlarda, ağaç taç izdüşümlerine toprağa gömülerek veya püskürtülerek yapraktan uygulanabilir.

Yonca biçiminden sonra hangi gübre atılır?

Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor. Her biçim arasında da dekara 10 kg klasik amonyum sülfat gübre uygulaması yapılıyor. Toprak altı damla sulama ile gübreleme gerekli olduğu zamanlarda kolaylıkla uygulanabiliyor.

1 dönüm tarladan kaç kilo yonca çıkar?

Bu nedenle yonca, ekim nöbetinde en az 3 yıl kalmalıdır. Ot verimi, toprağın verimine, gübrelemeye, sulamaya göre değişir. Her biçimden dekara ortalama 1 – 3 ton yeşil ot alınabilir. Bunun kuru ot karşılığı 300 – 800 kg’dır.

Sıvı yaprak gübresi ne zaman atılır?

Yaprak gübrelemesinin sabah erken saatlerde veya akşam geç saatlerde yapılması öneriliyor. Sabah saatlerinde, yaprak üzerindeki stoma adı verilen bölümler çiy yağdığında açık bulunuyor. Stoma açıklığı, verilen gübrenin daha iyi ve hızlı emilmesine vesile oluyor.

1 dönüme ne kadar gübre atılır?

Yani dekar başına 6.6 kilo dap gübre atmanız gerekiyor. Kaç dekar alan gübrelenecekse, dekar başı gübre miktarını bu sayıyla çarpmanız yeterli oluyor. Örneğin, 2 dekar alan için 2 x 6.6 = 13.2 kilogram gübre almalısınız.

Solucan gübresi yapraktan uygulanır mı?

sıvı solucan gübremizi hem topraktan hem yapraktan uygulayabilirsiniz.

Sıvı solucan gübresi kaç günde bir kullanılır?

A. Yapraktan Nasıl Uygulama Yapılır? 500 ml Litre suya 5 ml (bir tatlı kaşığı – 2 pompa) EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi‘ni ekleyip, iyice çalkaladıktan sonra bitkilerinize yapraktan uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Bu uygulamayı her 21 günde bir tekrarlamanızı tavsiye ederiz.

Üre gübresi yapraktan verilir mi?

Beyaz rengi ve kokusuz olması ile bilinen üre gübresi, suda kolaylıkla çözünebilmesi sayesinde pratik uygulama vadediyor. Azotlu gübreler içinde kategorize edilen üre gübreleri, hem topraktan hem de yapraktan uygulanabiliyor. Böylelikle bitkilerin azot ihtiyaçları karşılanabiliyor.

Amonyum sülfat damlama ile verilir mi?

Suda tamamen erimeyen gübreler (üre ve amonyum sülfat gibi), damla sulama sistemi için sakıncalıdır. Bu gübrelerin kullanılması gerekiyorsa, gübrenin önceden bir başka kap içerisinde eritilip katısı süzüldükten sonra gübre tankına konulması gerekir.

Yonca hangi gübreyi sever?

Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor. Her biçim arasında da dekara 10 kg klasik amonyum sülfat gübre uygulaması yapılıyor. Toprak altı damla sulama ile gübreleme gerekli olduğu zamanlarda kolaylıkla uygulanabiliyor.

Mono Amonyum Fosfat ne ise yarar?

En yüksek fosfor içeriğine sahip gübredir. Fosfor ile birlikte azot ihtiva eder. Bitkinin ilk gelişme dönemlerinde uygulandığında kök gelişimini hızlandırır ve güçlü bir kök sistemi meydana getirir. Kuraklığa ve hastalıklara karşı dayanımı artırır.

Yonca dönümde kaç ton verir?

VERİM VE MALİYET Ortalama dekara yaş ot verimi 10-12 ton, kuru ot verimi ise 1.8-2.2 tona yaklaşmaktadır.