Mars olunca kaç puan alınır?

Pullu Mars kac puan?

Oynanılan hamleyi geri almak mümkün değildir. – Modern tavladaki “Katmerli Mars” ve geleneksel tavladaki “Pullu Mars” adıyla bilinen 3 puanlık mars kuralı (Backgammon) turnuvamızda geçerli değildir. – Oyunlarda zaman sınırlaması yoktur.

Tavlada mars kaç puan sayılır?

Kazanan oyuncu son pulunu aldığı anda rakipte tüm pulları toplama bölgesine sokmuş ve en az bir pul toplamışsa kazanan oyuncu 1 puan alır. – Oyunculardan birisi pullarını henüz toplama bölgesine getiremeden diğeri tüm pulları toplayıp oyunu kazanırsa bu duruma ‘ Mars ‘ denir. Ve mars yapan oyuncu 2 puan kazanır.

Mars etmek kaç puan?

Mars (2 puan) – rakip taraf herhangi bir taşını dışarı alamamışsa.

Katmerli Mars nasıl oluyor?

Taraflardan biri pullarının tamamını toplayarak oyunu bitirdiğinde rakip taraf henüz hiç pul toplamamış ve en az 1 pulu halen oyunu tamamlayan tarafın evinde kalmış veya kırık ise kazanan taraf “Katmerli Mars” ile 3 sayı kazanır.

2 Mars 1 ters ne demek?

tavlada söylene en karizmatik laflardan biri. 2 defa mars 1 defa oyun alarak 5-0 yenmek anlamına gelmektedir.

Mars kaç puan?

PUANLAMA: Bir oyun tamamlandığında kazanılan oyun (1 sayı), mars (2 sayı) veya katmerli mars (3 sayı), kübün oyun sonunda gösterdiği rakam ile çarpılarak oyunu alan tarafın kaç sayı kazandığı belirlenir. Ör: Küp 4’ü gösterirken oyun kazanan taraf 4 x 1 = 4 sayı kazanmış olur.

Tavlada 4 4 uzar mı?

4-4 olunca 6’ya uzar gibi mahalle maçı kurallarının uygulandığı tavlada olabilir. ancak yoktur öyle bir şey. tavla kurallarına aykırıdır. Tavla istediğiniz gibi oynanmaz. belli kuralları olan bir oyundur. voleybol maçı değildir ve 5-5 bitmesi uzaması mümkün değildir.

Tavlada katmerli mars ne demek?

tavlada taraflardan biri pullarının tamamını toplayarak oyunu bitirdiğinde, rakibin en az bir pulu oyunu tamamlayan tarafın bitiş bölümünde kalmış ise oluşan sonuç.

Tavla katmerli mars nedir?

tavlada taraflardan biri pullarının tamamını toplayarak oyunu bitirdiğinde, rakibin en az bir pulu oyunu tamamlayan tarafın bitiş bölümünde kalmış ise oluşan sonuç.

Kızıl gezegenin adı nedir?

Mars gezegeni, sahip olduğu kızıl renkten dolayı, geçmişte yaşamış insanların zihni ve hayal gücü içerisinde sıklıkla kan ve kötülük ile simgelenmiştir. Öyle ki, Yunan mitolojisindeki savaş tanrısı olan Ares’in diğer bir ismi de, Mars’tır.

Iki mars bir oyun ne demek?

tavlada rakibinizi kolayca yendiğinizin (5-0) ifadesidir.. karşı tarafı rezil etmek için böyle bi galibiyetten sonra herkese “oo olm gördün mü iki mars bi oyun verdim eline” gibi cümleler kurulması muhtemeldir..

Mars olur ne demek?

Mars olmak: Hiçbir pul kaldıramadan oyunu kaybetmek.

Tavlada vur kaç olur mu?

tavlanin kitabinda yazmayan ama geleneksellesmis bir kural. rakip oyuncunun pullarini sizin pullarinizi toplayacaginiz bolgede vurup emniyetli bir yere kacma yasagidir. kuraldan bihaber oyuncular ile oynarken suyuna gitmek gerekir.

Tavlada düşeş nasıl olur?

Ancak ilginçtir ki tavlada 2 tane 5 geldiğinde bu zar ikilisi Farsça okunmaz. Tavlanın en büyük ve en sevilen rakamı ise 6’dır. Farsça’da Şeş olarak okunan 6 rakamı iki zarda da göründüğünde ise Düşeş olarak tabir edilir.

Tavlada atılan üzerinde rakamlar olan küp nedir?

Oyundaki “vido” değerini unutmamak için altı yüzünde sırasıyla 2, 4, 8, 16, 32, 64 sayıları bulunan ve ortaklaşa kullanılan bir “küp” bulunur. ! KURAL FARKI ! Modern tavlada zarlar elle atılmaz, zar kutusunun içine konarak atılır.