Akdeniz Üniversitesi yatay geçiş şartları neler?

Yatay geçiş yapmak için not ortalaması kaç olmalı?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Akdeniz Üniversitesi yatay geçiş nasil yapilir?

Başvurular elektronik ortamda (on-line) yapılacak olup; Posta, e-posta, kargo veya şahsen başvuru kabul edilmeyecektir. Yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrencilerin, kayıt için gerekli belgelerinin asıllarını kayıt tarihlerinde Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine bizzat teslim etmeleri gerekmektedir.

Antalya Akdeniz Üniversitesi yatay geçiş ne zaman?

Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Yatay Geçiş Takvimi

Güz Yarıyılı Başvuru – Kesin Kayıt
02-13 Ağustos 2021 Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri
03 Eylül 2021 Yatay Geçiş Sonuçlarının Duyurulmasının Son Günü
13-17 Eylül 2021 Yatay Geçiş ve Yeni Kazanan Öğrencilerin Kayıt Tarihleri, Ders Kayıt Tarihleri

GANO ile yatay geçiş nedir?

Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile yatay geçişte her üniversitenin farklı taban ortalaması şartı bulunmaktadır. Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00’lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır.

Ortalama ile yatay geçiş zor mu?

Not Ortalaması ile Geçiş: Bu şekilde geçiş yapmak isteyen öğrencilerin işi biraz daha zordur. Çünkü üniversiteler belirli bir not ortalaması belirler ve ona göre öğrenci alımı yaparlar. Genellikle aradıkları not ortalaması 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir.

Yatay geçişte YKS puan önemli mi?

MYP’nin Şartları Nelerdir? 1- Geçiş yapmak istediğiniz bölümün taban puanına eşit veya daha yüksek bir TYT veya YKS puanına sahip olmanız gerekmektedir. Örneğin 2020 YKS‘de eşit ağırlık puan türünde 360 puan alarak Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümüne yerleştiniz.

Disiplin cezası alan öğrenci yatay geçiş yapabilir mi?

disiplin cezası, sadece o cezayı aldığınız okulda geçerlidir. ayrıca disiplin cezası, merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapmanıza engel değildir. olur da 2 dönem uzaklaştırma cezası alıp ardından yatay geçiş yaparsanız, o ceza eski okulunuza dönmediğiniz takdirde geçerli değildir .

Akdeniz Üniversitesi ne zaman başlıyor?

Akdeniz Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı Akademik takvimi yayınlandı “20 Eylül’de” Üniversitesimiz açılıyor dersler başlıyor.

Akdeniz Üniversitesi yatay geçiş kaç puan?

Yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumundan Üniversitemiz Önlisans ve Lisans diploma programlarına genel ağırlıklı not ortalaması ile yatay geçiş başvurusunda bulunacak adayların kayıtlı oldukları programda genel not ortalamalarının 4.00 üzerinden en az 3.00 ve başarısız dersinin olmaması gereklidir.

Not ortalaması ile yatay geçişte ösym puanı önemli mi?

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin, üniversiteye kayıt olduğu yılki ÖSYS puanının, geçmek istediği programın sınava girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekecek. Başvurularda bunun dışında başka şart aranmayacak.

Ortalama ile yatay geçişte ösym puanı önemli mi?

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin, üniversiteye kayıt olduğu yılki ÖSYS puanının, geçmek istediği programın sınava girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekecek. Başvurularda bunun dışında başka şart aranmayacak.

GNO ile yatay geçişte ösym puanı önemli mi?

gano ile geçmek isterseniz yıl sonu ortalamanızın en az 2.5 olması lazım bazı üniversiteler 3 veya 3.5 isteyebilir. merkezi yerleştirme ile geçmek isterseniz önemli olan ösym puanınızdır.

Yatay geçiş hangi puanla yapılır?

Cevap 3 – Yatay geçişte öğrencilerin, başarısız ve/veya alt yarıyıllardan alınmamış dersi bulunmaması ve gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla kadar geçiş notu dahil) 4.00 tam not üzerinden en az 2.50 veya 100 üzerinden en az 60 …

Üniversitede disiplin cezası alınca ne olur?

Yükseköğretim Kurumundan Bir Haftadan Bir Aya Kadar Uzaklaştırma cezasında öğrenciye, yükseköğretim kurumundan bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırıldığı ve bu süre içerisinde derslere ve sınavlara katılamayacağı yazı ile bildirilerek tebliğ edilir.

Transkripte disiplin cezası yazar mı?

1- Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge TranskripteDisiplin Cezası Yoktur.” yazıyor ise bu yeterlidir.