Yonca biçiminden sonra hangi gübre atılır?

Yonca verimi nasıl artar?

Yağmurlama sulama süresine dikkat ederek toprakta katman oluşmasına engel olmak tohumların çimlenmesinde önemli rol oynuyor. Çimlendirme sulamasının ardından toprak altı damla sulamaya geçmek yoncada daha hızlı gelişim sağlıyor. Toprak altı damla sulama ile ürün gelişimi homojenleşerek biçim verimi artıyor.

Sıvı yaprak gübresi dekara ne kadar atılır?

Dekara 8-10 kg sıvı gübre yeterli olmaktadır.

Yonca ya hayvan gübresi atılır mı?

Yonca tohumları çok küçük olduğundan ekimin yapılacağı birkaç santimlik toprak yüzeyi iyice ufalanmalı, ancak rutubeti kaçırıl-mamalıdır. Ağır topraklarda ufalanan toprak yüzeyinin kaymak bağlayacağı dikkate alınarak yonca ekilecek tarlaya en fazla 2 ton/dekar yanmış çiftlik gübresi uygulanmalıdır.

Yonca biçimi ne zaman yapılır?

Yöremizde yonca ekimi; Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki mevsimde yapılabilir. Eğer kış yağış- ları bitkiye zarar vermeyecek şekilde toprak hazır- lanmış, yüzey drenajı yapılmış ve toprak düzeyi iyi düzeltilmişse (tesviye), ekim Sonbaharda yapılmalı– dır. Bu durumda ilk yıl 4 biçim yapılabilir.

Amonyum sülfat yapraktan verilir mi?

Uygulama sırasında serpme veya mibzerle uygulanabilir. Ağaçlarda, ağaç taç izdüşümlerine toprağa gömülerek veya püskürtülerek yapraktan uygulanabilir.

DAP gübresinin içeriği nedir?

DAP (18.46.0) Gübre Ürün İçeriği Bileşiminde  azot (N) ve F fosfor (P2O5) ihtiva eder. İçeriğindeki fosforun büyük kısmının suda eriyebilmesi ve azotunda amonyum formunda bulunmasından dolayı toprağa atıldıktan sonra, uygun koşullar (sıcaklık, nem) oluştuğu anda, fosfor ve azot kullanıma hazır olur.

Amonyum Sülfat gübresi ne işe yarar?

Amonyum Sülfat genellikle ekim sırasında verilir. Bu bitkilerin büyümelerini hızlandıran topraktaki fosforun bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlar. Ayrıca, bünyesinde kükürt bulunması nedeniyle bitkinin kükürt ihtiyacını da giderir. Çay, çeltik ve tahıl tarımında kullanılır.

1 dönüm tarladan kaç kilo yonca çıkar?

Bu nedenle yonca, ekim nöbetinde en az 3 yıl kalmalıdır. Ot verimi, toprağın verimine, gübrelemeye, sulamaya göre değişir. Her biçimden dekara ortalama 1 – 3 ton yeşil ot alınabilir. Bunun kuru ot karşılığı 300 – 800 kg’dır.

1 dönüm tarladan kaç balya yonca çıkar?

18kg ile 20 kg arası 10-12 balya çıkar. Bursa iznik iyi bakımlı 1 dönüm Yonca tarlasindan 20-25 balya (28kg) Yonca çıkmaktadır.

Sıvı yaprak gübresi ne zaman atılır?

Yaprak gübrelemesinin sabah erken saatlerde veya akşam geç saatlerde yapılması öneriliyor. Sabah saatlerinde, yaprak üzerindeki stoma adı verilen bölümler çiy yağdığında açık bulunuyor. Stoma açıklığı, verilen gübrenin daha iyi ve hızlı emilmesine vesile oluyor.

1 dönüme ne kadar gübre atılır?

Yani dekar başına 6.6 kilo dap gübre atmanız gerekiyor. Kaç dekar alan gübrelenecekse, dekar başı gübre miktarını bu sayıyla çarpmanız yeterli oluyor. Örneğin, 2 dekar alan için 2 x 6.6 = 13.2 kilogram gübre almalısınız.

Yonca hangi gübreyi sever?

Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor. Her biçim arasında da dekara 10 kg klasik amonyum sülfat gübre uygulaması yapılıyor. Toprak altı damla sulama ile gübreleme gerekli olduğu zamanlarda kolaylıkla uygulanabiliyor.

Yonca ekiminde hangi gübre kullanılır?

Yoncada ekim dönemi ve ekimden sonraki dönemler olmak üzere 2 tip gübreleme yapılır. Ekim döneminden önce, toprak işlemesi sırasında 13-14 kg/da fosfor verilmesi, ekim sırasında 2-3 kg/da azot ve 15-20 kg/da potasyum veri1mesi uygundur. Yonca fazla miktarda fosfora ihtiyaç duymaktadır.

Yonca hasat zamanı hangi ay?

Hasat işlemi normalde çiçeklenmeden hemen önce gerçekleşmektedir. Yonca biçimi için en uygun zaman sabah saatleridir. Eğer tohum almak istiyorsanız bunun için en iyi dönem üçüncü yılın haziran-temmuz ayları arasında değişmektedir.

Yonca ekim zamanı ne zaman?

Ekim zamanı; Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde ekim zamanı sonbahardır. Ege Bölgesinde ekim için en uygun zaman 1 Ekim-1 Kasım arasıdır. Tohumluk miktarı: Yaklaşık 2 kg/da tohum miktarı makineli ve sıraya ekimde uygundur. Elle serpme ekimde ise daha yüksek tohumluk miktarları kullanılmalıdır.