T bar ne işe yarar?

Pulley egzersizi nedir?

Thera-Band Shoulder Pulley özellikle omuz tedavisi gören ve omuz hareket kabiliyetini yeniden kazanmak için egzersiz yapması gereken hastalara yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış omuz çalıştırma egzersiz aletidir.

Pulley ne işe yarar?

Pulleyler tendonları kemik yüzeyinde tutar ve fleksiyon esnasında bir çekme açısı oluşturarak mekanik avantaj sağlar. Halkasal (annular) ve çapraz (cruciate) olmak üzere iki tipi bulunan toplamda 8 pulley parmak boyunca stratejik noktalarda konumlanır.

Row hareketleri ne işe yarar?

Çok etkili ve direk kasların işlemesine neden olan bir harekettir. Her iki kanat kaslarını direkt olarak çalıştırması ile oldukça avantajlı ve güç sağlayan harekettir. Bu hareketi düzenli olarak yaptığınızda daha yüksek ağırlıklara ulaşabilme imkanını elde edersiniz. Barbell Row Ne İşe Yarar?

Pendlay Row nasıl yapılır?

Bu hareketi yaparken de ellerinizin omuz genişliğiniz kadar açık olması gerekir. Avuç içlerinizin de birinin içeri, biri dışarı bakması ağırlığı daha kolay kavramanızı sağlar. Nefes alıp ve ardından nefes vererek kontrollü ve dikkatli bir şekilde barbell‘i karnınıza doğru çekmeniz gerekir.

Pulley Row hangi kasları çalıştırır?

Pulley row için birincil olarak çalışan kas grupları bacak ve sırt kaslarıdır. Latince isimleriyle Lattisimus dorsi, teres major, trapezius, rhomboideus, erector spinae ve teres minor kaslarıdır. İkincil olarak çalışan kas grupları arasında göğüs, kol ve arka omuz yer alır.

Hyperextension hangi kası çalıştırır?

Ters mekik hareketi, vücudunuzun arka kısmındaki neredeyse bütün kasları çalıştırmaktadır. Ancak öncelikli ve en fazla çalıştırdığı kaslar hamstring, glute ve lower back kaslarıdır. Ters mekik hareketi duruşu düzeltir ve unutulan alt sırt kaslarını güçlendirir.

Pulley ne demek tıp?

Pulley teriminin tıbbi anlamı; n. Döndürerek çekmeye yarayan çember şeklinde alet, makara, kasnak.

Bent Over Row hangi bölgeyi çalıştırır?

Bent Over Barbell Row, sırt kaslarını ve kanatları çalıştırmak için yapılan bir harekettir.

Dambıl Row hangi kasları çalıştırır?

Dumbell row egzersizi pek çok kası çalıştırmaktadır. Hedef kas grubu ise Latissimus Dorsi kasıdır….Bunun dışında dumbbell row hareketinin çalıştırdığı kaslar şu şekilde ifade edilmektedir:

  • Infraspinatus.
  • Teres Major.
  • Küçük Teres.
  • Orta ve Alt Trapezius.
  • Rhomboids.
  • Brachioradialis.
  • Brachialis.
  • Pazı Brachii.

Bent Over Row yerine ne kullanılır?

Bu nedenle aynı kas gruplarını çalıştıran diğer egzersizleri yapmak da aynı sonuca ulaşmayı sağlar. Bent Over Barbell Row yerine Inverted Row, Seated Cable Row, One Arm Dumbbell Row, Seated Band Rows hareketleri yapılabilmektedir.

Bentover Row nereyi çalıştırır?

Barbell Bent Over Row ismi verilen bu egzersiz, diz ve diz altı seviyesinde bulunan ağırlığın barbell aracılığı ile karın bölgesine çekilerek arka vücudun özellikle de kanat ve orta sırt bölgesinin çalıştırılmasıdır. Barbell Bent Over Row, kısacası sırt kası yapmak için çalışmalardır.

Low Row hangi bölgeyi çalıştırır?

Low row hareketi, vücudun orta ve üst kısmında bulunan sırt kaslarını çalıştırmaya yarayan bir harekettir.

Upright Cable Row nereyi çalıştırır?

Upright row hareketi omuz ve boyun bölgesini çalıştırmaktadır. Birincil olarak çalışan kaslar omuz kası olarak bilinen deltoids kaslarıdır. Deltoid anterior head ve deltoid middle head bu kaslar arasındadır. Trapez kasları da birincil çalışan kaslar arasındadır.

Hyperextension nasil yapilir?

Sehpa ayağınızı kilitler ve gövdemizi belden aşağıya boşta hareket edebilecek şekilde durulur. 📌 Hareket başlangıcın da eliniz ensede yada göğüs bölgenizde olabilir. Gövdemizi aşağıya doğru bükerek eğiliyoruz. Sonra başlangıç konumuna geri gelmek için kalkıyoruz.

Planking hangi kasları çalıştırır?

Plank hareketi, karın kası merkezli bir harekettir. Aynı zamanda plank hareketi, karın bölgesindeki kasları çalıştırmaya yardımcı olur. Bu hareket, karından sonra core bölgesinde bulunan kasları hedef aldığı için bel ve kalça kaslarını çalıştırır. Omurga, boyun ve sırt kasları çalışır.