Üsküdar Üniversitesi yatay geçiş Ne Zaman?

Yatay geçiş ne zaman yapılır?

Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.

Üsküdar üni yatay geçiş nasıl yapılır?

Yatay Geçiş İçin Gereken Belgeler

  1. Başvuru Formu.
  2. Öğrenci Belgesi.
  3. Transkript.
  4. ÖSYS sonuç belgesi (öğrencinin kayıt yaptırdığı yıla ait Puan Kartı ve Yerleştirme Belgesi)
  5. Disiplin durumunu belirten belge (transkript üzerinde disiplin durumu belirtilmiş ise ayrıca belge istenmez.)
  6. Lise diplomasının fotokopisi.
  7. Ders planı

Üsküdar Üniversitesi 2021-2022 ne zaman açılıyor?

Öğrenci – Akademik Takvim

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ
GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ
Kurum Dışı Yatay Geçiş Başvurularının Son Günü
Ders Kayıt Tarihleri – Danışman Onayları 28 Şubat – 13 Mart 2022
Derslerin Başlama Tarihi 7 Mart 2022

Üniversite 1 sınıfta yatay geçiş olur mu?

ÜNİVERSİTE 1. SINIFTA YATAY GEÇİŞ OLUR MU? Üniversite eğitiminin birinci yılı içinde yatay geçiş yapılması mümkün değildir. Yatay geçiş başvuruları not ortalamasına göre de yapılabildiği için, birinci yılın sonunda ortaya çıkan ilk yıla ait not ortalaması belli olmadan yatay geçiş başvurusu almak mümkün olmamaktadır.

2021 2022 yatay geçiş Başvuruları Ne Zaman?

20212022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı için yatay geçiş başvuruları 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların, Başvuru Formunu doldurup ıslak imzalı olarak ve formda belirtilen evraklarla birlikte şahsen veya posta ile Enstitü Sekreterliğine teslim etmesi gerekmektedir.

Yatay geçiş ne zaman 2022?

2021 2022 GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası Yatay geçiş başvuruları 23 – 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://sis.sdu.edu.tr/oibs/hoa_app adresinden online olarak yapılacaktır.

Yatay geçiş için kaç ortalama gerekir?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

3 sınıfta yatay geçiş yapılır mı?

A.Akademik Başarıya Göre Yatay Geçiş(Ara Sınıflarda) 1- Akademik başarıya göre Lisans(4 yıllık) programlarında 2. ve 3. sınıfın başında(3. ve 5. yarıyıllarda); ön lisans(2 yıllık) programlarında 1. sınıfın bahar dönemi(2. yarıyıl) ile 2. sınıfı başında(3. yarıyılda) yatay geçişle öğrenci kabul edilir.

Üsküdar Üniversitesi 2021-2022 Yüz Yüze mi?

Üniversitemizde 20212022 güz yarıyılında eğitim-öğretimin %40’ı çevrimiçi (online), %60’ı fi-jital olarak gerçekleştirilecek, ara sınavlar ile final sınavlarının tamamı yüz yüze yapılacaktır.

Üsküdar üni kayıt ne zaman?

Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerden yerleşkeye gelmeden elektronik kayıt yaptırmak isteyenler 26-31 Ekim 2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden e-devlet üzerinden kayıt yaptırabilirler.

Yatay geçiş kaçıncı sınıftan başlar?

Bunun dışında hazırlık sınıfı dâhil her sınıfta yatay geçiş mümkündür. – Ortalama ile Yatay Geçiş (GNO): Ortalama ile birinci sınıfın ikinci yarıyılına başlarken ve ikinci sınıfın ilk yarıyılına (üçüncü yarıyıla) başlarken yatay geçiş yapabilirsin. Hazırlık sınıfında ortalama ile yatay geçiş yapılamamaktadır.

1 sınıfta merkezi yatay geçiş yapılır mı?

bilinenin aksine hazırlık sınıfı dahil tüm sınıflarda yapılabilir.

Yatay geçişler ne zaman 2022?

2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı için yatay geçiş başvuruları 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların, Başvuru Formunu doldurup ıslak imzalı olarak ve formda belirtilen evraklarla birlikte şahsen veya posta ile Enstitü Sekreterliğine teslim etmesi gerekmektedir.

Ortalama ile yatay geçiş zor mu?

Not Ortalaması ile Geçiş: Bu şekilde geçiş yapmak isteyen öğrencilerin işi biraz daha zordur. Çünkü üniversiteler belirli bir not ortalaması belirler ve ona göre öğrenci alımı yaparlar. Genellikle aradıkları not ortalaması 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir.

Kurumlar arası yatay geçiş ne zaman yapılır?

Kurumlar arası yatay geçiş; ön lisans programlarında birinci ve ikinci yarıyılda, lisans programlarında yalnızca birinci yarıyılda yapılır.