Pap Smear testinde nelere bakılır?

Smear testi sonucuna nereden bakılır?

Merhaba, Ulusal HPV-Smear Tarama Raporlama Merkezi Sonuç Sorgulama Adresine Hoşgeldiniz. Doğru sorgulama yapabilmek için; Aşağıdaki Hasta Barkod No Alanına Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM),Sağlıklı Yaşam Merkezi (SHM) veya (AHBS)Aile Hekiminizden Aldığınız 10 Karakterli Barkod Numaranızı (örn .

HPV smear testinde belli olur mu?

Smear testinde ise rahim ağzından alınan hücrelerde anormallik olup olmadığı kontrol edilir. Her HPV enfeksiyonu hücresel anormalliğe neden olmaz. Bu nedenle bir kadında HPV olmasına rağmen smear testi normal olabilir. Yani smear testinde HPV çıkmaz.

Pap smear testi neden yapilir?

PAP SMEAR TESTİ NEDEN YAPILIR? Smear testi yapmaktaki amaç rahim ağzında kanser olmayan fakat farkedilmezse uzun yıllar sonra kansere dönüşme riski olan bazı lezyonları erkenden farketmektir. Böylelikle erkenden farkedilen bu lezyonlar tedavi edilir ve kansere dönüşmeden ortadan kaldırılır.

Rahimden simir testi nasıl alınır?

Smear testi basit ve ağrısızdır. Test adet zamanı yapılmamalıdır, en iyi zaman adetten 10-20 gün sonrasıdır. Önce rahim ağzının (serviksin) görülebilmesi için, vajinaya bir spekulum (muayene aleti) yerleştirilir. Ardından küçük bir fırça rahim ağzına sürülerek hücre örnekleri toplanır ve cam üzerine yayılır.

E Nabizdan smear testi sonucu nasıl öğrenilir?

e– Nabız sistemine giriş yaptıktan sonra, yaptırmış olduğunuz tüm tahliller ve sonuçlarını tarih ve açıklama bazında referans değerleri ile birlikte bu ekranda listeleyebilirsiniz. Dilediğiniz tahlilin üzerine basarak detaylarına ulaşabilirsiniz. Tarih aralığına ve işlem adına göre filtreleme yapabilirsiniz.

Smear testi sonucu nasıl okunur?

Öncelikle endişelenmeyin büyük olasılıkla sonucunuz normal olacaktır. Bu normal görünüm raporda negatif olarak belirtilir. Smear testlerinin çoğunda negatif sonuç görülür. Eğer sadece normal görünümde rahim ağzı hücreleri görülmüşse negatif bir sonucunuz var demektir.

HPV virusu hangi tahlille belli olur?

HPV-Smear testi rahim ağzını (serviks) değerlendirmek ve kanser öncüsü durumlar açısından kontrol etmek için kadınlara yapılan özel bir rahim ağzı tarama testidir.

HPV olup olmadığı nasıl anlaşılır?

En sık görülen belirti; virüs bulaştıktan 2-6 ay sonra ortaya çıkan siğillerdir. Genital siğil kadınlarda; vulva, vajen, serviks ve/veya anüste, erkeklerde; penis, skrotum ve/veya anüste düz lezyonlar, küçük saplı veya karnabahar benzeri çıkıntılar, şişlikler şeklinde görülebilmektedir.

Smear testi kimlere yapılır?

Cinsel ilişkide bulunmuş olan tüm kadınlarda cinsel aktivite başlangıcından 3 yıl sonra başlamak üzere yıllık muayene ve pap-smear önerilmektedir. 21-29 yaş arasındaki tüm kadınlarda yıllık muayene ve smear önerilmektedir. 30-64 yaş arasındaki kadınlarda yıllık muayene ve smear önerilmektedir.

Pap smear testi kimlere yapılır?

Pap Smear Testi Ne Zaman Yapılır? Oldukça basit ve hiçbir ağrıya neden olmayan Pap Smear Testi, ilk cinsel ilişkiden 3 yıl sonra ya da 21 yaşından sonra yapılmalıdır. 30 yaşından küçük kadınlara yılda 1 defa yapılması uygun olan Pap Smear Testi, 30 yaşından büyük kadınlara ise 3 defa ardışık olarak yapılmalıdır.

Simir testinin pozitif çıkması ne anlama gelir?

Smear testinde anormal özelliklere sahip hücreler görülmüşse sonuç pozitif olarak değerlendirilir. Pozitif sonucunuz olması kanser olduğunuz anlamına gelmez. Anormal sonuçların büyük kısmı HPV (Human Papilloma Virus) adı verilen virüs enfeksiyonuna bağlı değişikliklerdir.

Simir testi adetin kaçıncı günü yapılır?

Smear testi adet bitiminden 3-10 günler arasında en uygun zaman dilimidir. Test esnasında cinsel ilişkiye girilmemiş olması ve vajinal uygulamada ilaç-fitil kullanılmamış olması tercih edilmektedir. Yoğun akıntı veya az da olsa kanaması olan kadınlarda smear testi yapılmaz.

E Nabizda patoloji sonuçları nereden öğrenilir?

https://enabiz.gov.tr/ resmi internet sitesi üzerinden açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı ve e-Nabız şifrenizi girerek giriş yapın. Eğer e-Nabız şifreniz yoksa bir kayıt oluşturarak ya da e-Devlet üzerinden giriş yaparak sisteme giriş yapabilirsiniz. Daha sonra sonuçlar bölümünden pataloji sonucuna öğrenebilirsiniz.

Smear testi sonucu ne olmalıdır?

Smear testlerinin çoğunda negatif sonuç görülür. Eğer sadece normal görünümde rahim ağzı hücreleri görülmüşse negatif bir sonucunuz var demektir. Test sonucunuz normal olsa dahi düzenli olarak jinekolojik muayene ve smear testi yaptırmanız gereklidir. Smear testi ile bazı enfeksiyonlar da saptanabilir.

Smear testi sonuçları nasıl olmalı?

Smear Testinde Çıkan Anormal Sonuçlar Nelerdir? Smear testinde anormal özelliklere sahip hücreler görülmüşse sonuç pozitif olarak değerlendirilir. Pozitif sonucunuz olması kanser olduğunuz anlamına gelmez. Anormal sonuçların büyük kısmı HPV (Human Papilloma Virus) adı verilen virüs enfeksiyonuna bağlı değişikliklerdir.