Vikipedi neden kapatildi?

Wikipedia hangi ülkelerde yasak?

Vikipedi’nin sansürlenmesi, aralarında Birleşik Krallık, Çin, Fransa, İran, İtalya, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus ve Türkiye’nin olduğu çeşitli ülkelerde çeşitli sebeplerle gerçekleşmiş bir uygulamadır.

Vikipedi neden kapandi?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı üzerine Wikipedia’yı erişime açtı. Wikipedia, Türkiye’yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan makaleler nedeniyle 29 Nisan 2017’de erişime kapatılmıştı.

Vikipedi neden yasaklandı Ekşi?

“wikipedia içerisinde türkiye’yi terörle aynı düzlemde gösteren içerikler tespit edilerek bununla ilgili girişimler başlatıldı. site yetkilileriyle gerekli yazışmaların yapılmasının ardından söz konusu içeriklerin kaldırılmadığı tespit edildiği için wikipedia sitesine erişim engeli kondu.”

Hangi ülkede YouTube yasak?

Çin’de ise vatandaşların pek çok siteye erişimi yasaklamış durumdadır. YouTube da bunların başında yer almaktadır. 17 Ekim 2007 tarihinden beri ülkede YouTube‘a erişim yasaktır. Aynı doğrultuda, İran’da da YouTube‘a erişim 3 Aralık 2006 tarihinden beri engellidir.

Vikipedi neden yasak?

Erişim engelinin ilk saatlerinde yasağın nedeni açıklanmazken ilerleyen saatlerde Anadolu Ajansı (AA), erişim yasağı kararının “Türkiye’yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan içerikler” nedeniyle alındığını duyurdu.

Türkiye neden Vikipediyi yasakladı?

Erişim engelinin ilk saatlerinde yasağın nedeni açıklanmazken ilerleyen saatlerde Anadolu Ajansı (AA), erişim yasağı kararının “Türkiye‘yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan içerikler” nedeniyle alındığını duyurdu.

Ekşide Engellendiğimi nasıl anlarım?

engellediğiniz kişi size mesaj atabiliyor. yani mesaj atıyor ama o mesaj size iletilmiyor. atan kişi “mesajınız müthiş bir şekilde yollandı” ibaresini görse de ekşisözlük’ün karadeliğine doğru ışık hızıyla yolculuğunu tamamlamış oluyor. sizin kutunuza düşmüyor.

YouTube hangi ülkelerde var?

Program ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Avustralya, Almanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Brezilya’da yaşayan üyelere açıktır. İleride başka ülkelere olanak sağlanması düşünülmektedir.

YouTube neden yasak?

17 Ocak 2008 engellemesi Türk Ulusu ve Atatürk’e karşı hakaret ve küfür içeren videoların barındırılması gerekçesiyle, T.C. Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 17 Ocak 2008 tarihinde aldığı 2008/55 nolu kararıyla, YouTube’a erişim ikinci kez engellendi.

Wikipedia ya girmek suç mu?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi 26 Aralık 2019 tarihinde erişiminin engellenmesiyle ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetti. Mahkeme sulh ceza hâkimliğinden Vikipedi’nin yasağının kaldırılmasını istedi. Karar 15 Ocak 2020 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlandı.

Türkler tam olarak nereden geldi?

10. yüzyılda Orta Asya’dan, çoklukla İran üzerinden Anadolu topraklarına yerleşen Oğuz-Türkmen başta olmak üzere pek çok boy Türk adı altında toplanmıştır. Türk adı Orta Asya’da Türk ırkına mensup ve Türkçe konuşan toplulukların Göktürkler döneminden beri ortak adıdır.

Arama engellemede telefon nasıl çalar?

Karşı telefon arandığında meşgul sinyali almak veya meşgul sinyalinden sonra aramanın sonlandırılması, numaranızın GSM operatörü tarafından engellendiğinin bir göstergesi olabilir. Bu durum birkaç gün aynı şekilde devam ettiği taktirde numaranızın büyük bir olasılıkla engellendiğini düşünebilirsiniz.

WhatsApp’da birinin beni engellediğini nasıl anlarım?

İlgili kişinin profil fotoğrafında yapılan güncellemeleri göremezsiniz. Sizi engellemiş olan bir kişiye gönderdiğiniz mesajlarda her zaman, “mesaj gönderildi” anlamına gelen tek bir onay işareti gösterilir. “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay işareti hiçbir zaman gösterilmez.

YouTube hangi ülkelerde yasak?

Çin’de ise vatandaşların pek çok siteye erişimi yasaklamış durumdadır. YouTube da bunların başında yer almaktadır. 17 Ekim 2007 tarihinden beri ülkede YouTube‘a erişim yasaktır. Aynı doğrultuda, İran’da da YouTube‘a erişim 3 Aralık 2006 tarihinden beri engellidir.

YouTube ne kadar süre yasaklandı?

YouTube’a Türkiye’den erişimin engellenmesi, Türkiye kanunlarına dayanılarak Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından ilki 6 Mart 2007’de, ikincisi ise 17 Ocak 2008’de olmak üzere birkaç kez engellenmiştir.