Su götürmek ne anlama gelir?

Su götürdü ne demek?

bir işin anlatıldığı gibi olmasının biraz şüpheli olması durumu.

Sululuk etmek ne demek?

çok uslu olduğu halde ders kaynatmak.

Baştan savma deyimi ne demek?

Baştan Savma Deyiminin Anlamı (TDK) Bir iş yüzeysel olarak yapıldığında ve gereken özen gösterilmediğinde istenen etkiyi de vermez. Kişiler genelde bir işi yapmak istemediklerinde bu işin hemen bitmesini istediklerinden özensiz davranırlar. İşte böyle durumlarda baştan savma deyimi kullanılır.

Sebatı göstermek ne demek?

sözünden ya da kararından dönmemek, bir işi sonuna değin götürmek, direşmek. “Fakat şu var ki çocuklar arzularında sebat göstermiyorlar.”

Su yüzüne çıkarmak ne demek?

DeyimDüzenle [1] Suyun dibinden su yüzüne çıkmak. [2] Değerinin üstünlüğünün bilinmesi.

Su kaldırmak ne demek?

bu bir deyim. “x konusu daha çok su kaldırır,” demek, “(konunun) tartışılacak, konuşulacak çok yanı var,” anlamına geliyor. cümle içinde kullanalım: “beyler, bu memleket meseleleri daha çok su kaldırır. ben ufaktan müsaadenizi isteyeyim.”

Bastan Sagma ne demek?

Baştan Savma deyiminin anlamı:Üstün körü, özen gösterilmeden, gelişi güzel anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Bir işi önem vermeyerek yapmak, önemsemeden hareket etmek, başından atar gibi davranmak anlamlarında kullanılan ve gerçek anlamda oluşturulan bir deyimdir.

Baştan savma ingilizce ne demek?

half-ass s.

Sebatı kavm ne demek?

Sebat; dilimize Arapçadan aktarılan Arapça kökenli bir sözcüktür. Bu sözcüğün anlamı ise istikrar, sabır ve kararlılık kelimeleri ile bütünleştiriliyor. Ele aldığı bir işi sonuna kadar götüren kişilerin sebatkar kişiler olarak toplumda saygı ve sevgi kazanıyor.

Imrendim sana ne demek?

Imrendim ne demek TDK? Beğenilen, hoşlanılan bir şeyi edinme veya bir yiyeceği yeme isteğini duymak: “İki gün evvel bir muhallebici dükkânının vitrinindeki kazandibine imrendim.” -B.

Şirazesi kaymış ne demek?

Şirazesi Kaymak Ne Anlama Gelir? Şirazesi kaymak, kontrolünü kaybetmek, saçma sapan konuşmak ya da davranmak demektir.

Gün ışığına çıkmak ne demek?

gizli saklı bir seylerin ortalıga dökülmesi. yeni evli çiftler için de bir süre sonra kullanılan deyim… söylenirken hafif sırıtılır.

Pilav daha çok su kaldırır ne demek?

Yani, pilavın pişmesine sofraya gelmesine kadar bir hayli süre vardır, zaten pirinç de öyle göstermektedir, “Ben daha su kaldırırım!” diye… Yani “henüz zaman var ve bu pirinç, pilav oluncaya kadar, daha çok su kaldırır.” mantığıyla pilav tarifi üzerinden bu deyim kullanılmaktadır.

Baştansavma nasıl yazılır TDK?

1- Herhangi bir, baştan savma, rastgele, lalettayin. GELİŞİGÜZEL NASIL YAZILIR? Bu kelimenin gelişigüzel, gelişi güzel mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı gelişigüzel şeklinde olmalıdır.

Balık istifi gibi ne demek?

Balık İstifi Deyiminin Anlamı (TDK) Sıkışık ve dar olan alanlarda bulunan eşyalar ya da insanlar için kullanılan bir ifadedir. Balıklar tutuldukları zaman belli bir sıra güdülmeden istif şekilde tutulurlar. Sıkışık durumlarda da bu deyim kullanılarak durumun ne kadar kötü olduğu anlatılmak istenir.