Uluslararası okullarda kimler okuyabilir?
Uluslararası Lise nedir?
Uluslararası liseler özellikle sahip oldukları uluslararası projelerde çalışma ve çok-kültürlü eğitim atmosferiyle ön plana çıkmaktadırlar. … Aynı zamanda çift-diploma ve sertifika imkanlarıyla yurt dışında üniversitelere giriş sorun olmaktan çıkmaktadır.
Uluslararası Okul nasıl açılır?
Bu okullar yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişiler tarafından veya Türk vatandaşlarıyla ortaklık yolu ile 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu çerçevesinde Bakanlar Kurulu’nun izniyle açılabilir.
Türkiyede kaç tane uluslararası lise var?
Bu okulların, 15i İstanbul’da, 1i Ankara’da, 5i İzmir’de ve 3ü Adana’da olmak üzere toplamda 27si Türkiye’de bulunmaktadır.
CIS akreditasyonu nedir?
Eğitim – CIS Akreditasyonu CIS (Council of International Schools-Uluslararası Okullar Konseyi), ilköğretim ve lise düzeyindeki okulların, öngörülen kalitede eğitim verdiğini onaylayan, dünyaca tanınmış saygın bir kuruluştur. Konsey, üyesi olan okulları dünya standartlarında kalite kriterleri ile değerlendirir.
Lise diploması uluslararası geçerli mi?
Öğrenciler denklik programları vasıtasıyla sahip oldukları diplomaları uluslararası düzeyde geçerli hale getirebilirler. Uluslararası denklik programları vasıtasıyla diplomalarını uluslararası düzeyde geçerli hale getiren öğrenciler birçok eğitim olanağına sahip olurlar.
Liseyi yurtdışında okumak için ne yapmalıyım?
Uluslararası bir deneyim yaşamaya mental açıdan uygun olmak, Programa başladığınızda 15-18 yaş aralığında olmak, 100 üzerinden en az 60 ya da 5 üzerinden en az 3.00 not ortalamasına sahip olmak, ELTIS testinden (İngilizce dil sınavından) en az orta düzeyde puan alacak İngilizce seviyesine sahip olmak.
Türkiye’de uluslararası okul var mı?
Uluslararası Okullar Konseyi (CIS) akreditasyonu Türkiye‘de 15’i İstanbul‘da, 1’i Ankara’da, 5’i İzmir’de ve 3’ü Adana’da olmak üzere bu kapsamda toplamda 27 okul bulunmaktadır.
Türkiyede kaç Fransız Lisesi var?
Bugün Türkiye’de altı tane Fransız okulu bulunuyor. Saint Benoit, Sainte Pulcherie, Notre Dame de Sion, Saint Joseph (İstanbul), Saint Joseph (İzmir) ve Saint Michel liseleri.
CIS accredited ne demek?
Akreditasyon sözcüğünün sözlük anlamı denkliktir. CIS‘in sunduğu akreditasyon hizmeti bağlamında denklik, dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan okulların belirli bir kalitede eğitim verdiğinin CIS gibi yetkili ve saygın bir kuruluş tarafından onaylanmasını içerir.
CIS programı nedir?
Açık şekilde belirlenmiş hedefler ve standartlarla yüksek kaliteli bir eğitim-öğretim programını garanti altına alır. Okulun güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olup, sürekli gelişimle eksikleri tamamlamasını sağlar. Dünyadaki benzer okullarla karşılaştırarak, küresel ortamda kendini sınamasına olanak verir.
Lise diploması avrupada geçerli mi?
Öğrenciler denklik programları vasıtasıyla sahip oldukları diplomaları uluslararası düzeyde geçerli hale getirebilirler. Uluslararası denklik programları vasıtasıyla diplomalarını uluslararası düzeyde geçerli hale getiren öğrenciler birçok eğitim olanağına sahip olurlar.
Lise diploması Almanya’da geçerli mi?
Türkiye’de edindiğiniz meslek Almanya’da geçerli olabilecek! Alman Federal Konseyi ( Bundesrat) yurtdışında edinilen mesleki ve akademik diplomaların niteliklerinin tespit edilip tanınmasını sağlamak için, daha önce Eylül ayında parlamento tarafından kabul edilmiş olan Tanıtım Yasasını ( Anerkennunggesetz) onayladı.
Yurtdışında lise okumak için kaç puan gerekir?
100 üzerinden en az 60 ya da 5 üzerinden en az 3.00 not ortalamasına sahip olmak, ELTIS testinden (İngilizce dil sınavından) en az orta düzeyde puan alacak İngilizce seviyesine sahip olmak.
Yurtdışında lise okumak için hangi sınav?
SSAT (Secondary School Admission Test) SSAT, yurtdışında iyi bir lisede okumak isteyenlerin girmesi gereken bir sınavdır. Dünyanın en iyi okullarında eğitim alabilmek için bu sınava girmek şarttır. SSAT, öğrencinin orada başarılı bir şekilde okuyabileceğinin belgesi niteliğindedir.
Yabancı öğrenci Türkiyede nasıl okur?
Yurtdışındaki öğrenciler bu kabul mektubuyla Türkiye konsolosluğuna giderek öğrenci vizesi alması gerekir. Türkiye‘deki öğrenciler ise Türkiye Dış Temsilcikleri tarafından öğrenci vizesi alabilirler. Türkiye‘de üniversite eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin oturma izni alması gerekir.