Yat verniği ne için kullanılır?

Yat verniği nerelerde kullanılır?

Yat vernik kullanım alanları:

  • Deniz taşıtları,
  • Deniz taşıtlarının ahşap bölümleri,
  • Binaların iç ve dış kısımları,
  • Mobilyalar,
  • Lambriler,
  • Pergola yüzeyler,
  • Kapı ve pencere doğramalarında yat vernik kolaylıkla kullanılabilir.

20 Şub 2019

Yat Verniğine tiner katılır mı?

Yat verniği nasıl inceltilir ? İlk kat verniğin ahşaba iyi derecede sızabilmesi için uygun ve kaliteli bir tiner ile 2’ye 1 oranında yani P inceltilerek yüzeye eşit miktarda fırça ile sürülür ve kurumaya bırakılır.

Yat Vernik nasıl hızlı kurur?

Daha hızlı bir kuruma sağlamak için doğrudan güneş ışınlarının altında çalışmayın. Fırça veya rulo ile çok kalın sürmeyin. Baş kısımları (kesim ve baş kısımları) lifler iyice doyuncaya kadar sürün. Astar: Zeminin emiciliğine göre Bot ve Yat verniğini -40 CLOU EV-Tiner ile inceltin ve ahşap yüzeye uygulayın.

Suya dayanıklı vernik hangisi?

Yat Vernik: Solvent bazlı tek komponentli koruyucu verniktir. Deniz taşıtlarının ahşap bölümlerinde, binaların iç ve dış ahşap kısımlarında, mobilyalarda, pergola, kapı ve pencere doğramalarında kullanılır. Zaman içerisinde sararma ve kararma yapmaz. Suya ve neme dayanıklıdır.

Yat Verniğine boya katılır mı?

Bu nedenle, yat verniğe sentetik tiner katılabilir. Fakat şart değildir. Özellikle, hiç boya veya vernik yapılmamış ham ahşaba yat verniğin ilk katı %15 sentetik tiner ile inceltilerek uygulanır. Bu sayede, ilk kat ahşabın içine işler, gözenekleri doldurur ve kurt ve böceklere karşı da koruma sağlar.

Cadence Yat Vernik nerelerde kullanılır?

Deniz taşıtları, deniz taşıtlarının ahşap bölümleri, binaların iç ve dış kısımları, mobilyalar, lambriler, pergola yüzeyler, kapı ve pencere doğramalarında yat vernik kolaylıkla kullanılabilir.

Yat verniği hangi tinerle inceltilir?

Yat verniği genellikle sentetiktir. Yani sentetik tiner ile inceltilmesi gerekir. Yat verniğin içine su veya selülozik tiner konmaz.

Verniğe hangi tiner katılır?

Selülozik Tiner ile %10 – 15 oranında inceltilir. BOYANABİLEN (KAPLANABİLEN) ALAN : Tek katta 8 – 10 m²/lt. (15 – 30 mikron uygulamada ) alan boyanır.

Yat vernik ne kadar sürede kurur?

Yat Vernik” uygulandıktan 4 gün sonra fiziksel ve kimyasal dayanıklılığını kazanır. Normal şartlarda ( %50 ± 5 bağıl nem ve 23 ± 2 °C ) dokunma kuruması 2-4 saat, toz tutmama 6-8 saat sert kuruma 24 saattir. İkinci kat uygulama 10 -12 saat sonra yapılabilir.

Hangi vernik çabuk kurur?

Yağ ya da alkol içinde çözünmüş reçineden oluşur ve yüzeye, çeşidine göre parlak veya mat görünüm verir. Selüloz esaslı vernikler selülozdan elde edilir ve tinerle inceltilir. Çabuk kururlar ve özellikle ahşap için tercih edilirler.

Islak zemin için hangi vernik?

Cadence Taş Vernikler, ıslak zemin dediğimiz tüm yüzeyler için, yüksek mukavemeti sayesinde üzerini koruduğu boyanın uzun yıllar yeni görünmesini sağlarken, zaman içerisinde sararma ve matlaşma yapmaz. Taş vernikler uygulandığı yüzeye sırlanmış seramik görüntüsü verir.

Vernik suya dayanıklı mı?

Uygulandığı alanda geleneksel vernikle aynı parlak koruyucu tabakayı oluşturur. Eğer ahşabın doğal rengini/görünüşünü korumasını istiyorsanız, su bazlı vernik bu iş için en uygun olandır. Tam olarak kuruduktan sonra su geçirmez ve çiziklere karşı koruyucudur.

Vernik ne ile sürülür?

Vernik uygulamalarında en iyi sonuç için Kadife Rulo Fırça (Moher) yada Sentetik zemin fırça kullanılması gerekir.

Vernik ne kadar inceltilir?

Vernik, ahşap başta olmak üzere metal veya boyanmış bir yüzeyi iklim şartlarına karşı korumak için kullanılan bir malzemedir. Yağ ya da alkol içinde çözünmüş reçineden oluşur ve yüzeye, çeşidine göre parlak veya mat görünüm verir. Selüloz esaslı vernikler selülozdan elde edilir ve tinerle inceltilir.

Vernik nasıl inceltilir?

Vernik, ahşap başta olmak üzere metal veya boyanmış bir yüzeyi iklim şartlarına karşı korumak için kullanılan bir malzemedir. Yağ ya da alkol içinde çözünmüş reçineden oluşur ve yüzeye, çeşidine göre parlak veya mat görünüm verir. Selüloz esaslı vernikler selülozdan elde edilir ve tinerle inceltilir.