Risale-i Nur neyi anlatıyor?

Risale-i Nur neden bahsediyor?

Münazarat, İşarat, Sünuhat, Hutbe-i Şamiye, Nurun İlk Kapısı ve Divan-ı Harb-i Örfi gibi küçük ve eski eserler; siyasi ve içtimai konulardan bahseder vs… Risale-i Nurlar; bu asrın hekimi ve ilacı hükmünde olup, bu asra özgü bütün hastalık ve sorunlara kati çözüm ve tedaviler üretmiş bir eserdir, denilebilir.

Risale-i Nur okumak caiz mi?

Bir kişi “Kur”an okumak mı daha sevap yoksa Risale okumak mı? “” diye sordu. Bu soruları cevaplayan şahıs “Kur”an okumak sünnettir, fıkıh okumak farzdır, bu nedenle Risale okumak daha sevaptır” diye cevapladı.

Nur cemaati hangi tarikata mensup?

Nur Cemaati, Nurcular veya Risale-i Nur hareketi, Said Nursi tarafından telif edilen Risale-i Nur adlı eserlerin bilgileri istikametinde teşekkül eden 20. yüzyıl başlarında doğan İslâmî harekettir. İtikâdi ve fıkhi bakımdan Sünnî İslâm’a bağlıdırlar.

Risale-i Nur kime ait?

Said NursîRisale-i Nur / YazarıSait Okur, bilinen adıyla Said Nursî, Kürt İslam âlimi, müfessir ve yazar. Dârü’l-Hikmeti’l-İslâmiye azalığı, Birinci Dünya Savaşı’nın Kafkasya Cephesi’nde milis alay kumandanlığı yapmıştır. İslam üzerine yazılmış ve 300 kadar ayeti tefsir eden Risale-i Nur isimli 50’den fazla dile çevrilen külliyatın yazarıdır. Vikipedi

Risâle i Nuru nasıl okumalıyız?

Eğer ilk kez başlıyorsak Risale-i Nur’un ve Bediüzzaman Hazretlerinin özelliklerini tanımak için önce Sözler’in sonunda bulunan Konferans’ı okumamız gerekir. Daha sonra Sözler’den ilk dokuz sözü, Lem’alar’dan birinci ve ikinci lem’ayı, arkasından Mektubat’tan 19. Mektub’u okumak uygun olur.

Risale i Nur nedir eksi?

said nursi’nin kuran’daki bazı ifadeleri kullanarak kendine pay çıkartmak için yazdığı risaleler. hikmeti kendinden menkul laflar topluluğu. nurcular olarak bilinen cemaatin lideri olan said nursi’nin sürgündeyken yazmış olduğu eser.

Risalei Nura abdestsiz okunur mu?

İbadetin kabule yakın olması açısından da mühimdir. Fakat Cevşen gibi günlük okuduğumuz tesbih ve evradlarımızı abdestsiz olarak okumaktan sakınmak gerekir (farz olmasa da). Yani otobüste okumayı düşündüğünüz Cevşen günlük virdiniz ise abdestli iken okumak daha doğru olur.

Risale i Nur tefsir midir değil midir?

Zübeyir Gündüzalp’e göre Risale-i Nur, Kur’ân-ı Mu’ciz-ül Beyânın bu asırda bir mu’cize-i mâneviyesi olan yüksek ve parlak bir tefsiridir.

Nur cemaati nasıl bir cemaat?

Nur Cemaati, Nurcular veya Risale-i Nur hareketi, Said Nursi’nin öğretilerini 20. yüzyıl başlarında doğan İslâmî harekettir. Nurcular, İtikâdi ve fıkhi bakımdan Sünnî İslâm’a bağlıdırlar. Nur Cemaatinin temel faaliyeti Risale-i Nur‘ların okunması, anlaşılmaya çalışılması ve insanlara ulaştırılmasıdır.

Nur cemaati neden sakal bırakmıyor?

Halbuki yukarıda Üstadın beyan ettiği gibi, sakal bırakmak sünnettir. Nur talebelerinin farzları yaşamalarını, takva üzere hayat sürmelerini ve imana hizmet etmelerini bir tarafa bırakıp, hizmet gerekçesiyle bir sünneti tehir etmelerini dillerine dolayanlar İslam ahlakına ve kardeşliğine uygun davranmış olmuyorlar.

Envar Neşriyat ın sahibi kim?

Envar Neşriyat‘ın sahibi Ahmet Aytimur Ağabey, CB Erdoğan’a bir mektup yazarak Risâle-i Nur’un basımını serbest bırakmalarını talep etti.

Risale-i Nur okuma sırası nasıl olmalı?

Hangisinden Başlamalıyız? Eğer ilk kez başlıyorsak Risale-i Nur‘un ve Bediüzzaman Hazretlerinin özelliklerini tanımak için önce Sözler’in sonunda bulunan Konferans’ı okumamız gerekir. Daha sonra Sözler’den ilk dokuz sözü, Lem’alar’dan birinci ve ikinci lem’ayı, arkasından Mektubat’tan 19. Mektub’u okumak uygun olur.

Risale i Nur okuma sırası nasıl olmalı?

Risale-i Nur Külliyatı’ndaki Mecmuaların okuma sıralaması şu şekilde olabilir;

  1. Gençlik Rehberi.
  2. Hanımlar Rehberi.
  3. Beş Risale.
  4. Asa-yı Musa.
  5. Emirdağ Lahikası-1.
  6. Siracü’n-nur.
  7. Mektubat-1.
  8. Kastamonu Lahikası

Risale i Nur okuma nereden başlamalı?

Hangisinden Başlamalıyız? Eğer ilk kez başlıyorsak Risale-i Nur’un ve Bediüzzaman Hazretlerinin özelliklerini tanımak için önce Sözler’in sonunda bulunan Konferans’ı okumamız gerekir. Daha sonra Sözler’den ilk dokuz sözü, Lem’alar’dan birinci ve ikinci lem’ayı, arkasından Mektubat’tan 19. Mektub’u okumak uygun olur.

Risale-i Nur külliyatında kaç kitap var?

Risale i Nur Külliyatı Seti 14 KİTAP Bediüzzaman Said Nursi Vinleks Kapak.