Püerperal ne demek tıp?

Puerperal nedir tıp?

Puerperium teriminin tıbbi anlamı; n. 1. Lohusalık zamanı; 2. Doğumdan sonra jenital organların eski durumlarını alıncaya kadar geçen zaman.

Eskülin nedir tıp?

Esculin teriminin tıbbi anlamı; n. biochem. At kestanesi kabuğundan çıkarılan glikosit.

Nonpuerperal ne demek?

Doğumdan sonra emzirmeye bağlı olarak gelişen mastit, puerperal (laktasyonel) olarak adlandırılır. Çok nadir olmakla birlikte emzirmeyen kadınlarda ve erkeklerde de mastit meydana gelebilir. Bu ise nonpuerperal (non-laktasyonel) mastit olarak isimlendirilir.

Maternal Tıp ne demek?

Maternal bağlanma anne ve bebeğinin arasında doğum öncesinde oluşan ve hayat boyu devam eden bir bağlanmadır. Bu bağlanmanın niteliği; kadının algıladığı sosyal destek, depresyon yaşaması, erken ya da geç gebelik yaşı gibi çeşitli faktörlerden etkilenmektedir.

Uterin atoni ne demek?

doğum sonrası rahim kasılmasındaki zaafiyet sonucu kanamanın durmaması ile seyreden durdurulamazsa da hayati tehdit oluşturduğundan rahimin alınmasına kadar gidebilen durum. doğum sonu kanamaların en sık sebebi uterus atonisi. aynı zamanda doğum komplikasyonlarına bağlı anne ölümlerinin en sık sebebi.

Puerperal morbidite nedir?

▶ Hamilelik ya da doğumdaki komplikasyonlardan kaynaklanan ölümleri ifade eder*.

Eskülin testi nedir?

Bu test, S. agalactiae ile S. faecalis ‘i birbirinden ayırmada işe yarar. Bir glikozid olan eskulin, etkenlerin enzimleri vasıtasıyla hidrolize edilerek ayrıştırılır. Deney, eskulinli buyyon veya agarda uygulanabilir.

Esculin test nedir?

Bile Esculin Agar (Safra Eskülin Agar) Enterococcus türlerinin ve Streptococcus bovis streptokok grubunun tahmini tanımlanması için bir besiyeridir.

Perinatal ne anlama gelir?

Perinatal dönem gebeliğin son dönemlerini ve doğumun olduğu zamanı da kapsayan dönem olarak tanımlanır.

Paternal ne demek tıp?

Paternal teriminin tıbbi anlamı; a. 1. Baba ile ilgili, babaya ait; 2.Babadan gelen, kalıtımla babadan geçen.

Uterus Atonisi neden olur?

1) Uterin atoni (rahim kaslarının kasılamaması): Doğum sonrası kanamaların en önemli nedenidir. Rahmin aşırı gerilmesine neden olan durumlar polihidroamnion (suyun fazla olması), çoğul gebelikler, iri bebek, hızlı veya uzamış doğumlar, myomlar bu tip bir kanamaya sebep olabilir.

Atoni durumu ne demek?

Tıp dilinde kullanılan atoni, rahim kanamalarına neden olan durum olarak adlandırılıyor. Rahim kaslarının yeterli olmaması durumunda kanamaya yol açıyor ve bu durum tip dilinde atoni olarak adlandırılıyor.

Puerperal dönem ne demek?

Lohusalık dönemi (puerperium) plasentanın doğumu ile başlayan ve doğum sonrası 6- 12 haftayı içeren dönemdir, postpartum dönem olarak bilinir.

Morbidite ne demek tıp?

Morbidite oranı veya morbidite hızı, istatistiksel bir ölçüm terimi, belirli bir nüfusta belirli bir zaman dilimi içerisinde hastalığa tutulanların sayısının sağlıklı kalmış nüfusa oranıdır. Morbidite kelimesi ise yalın olarak hastalık, hastalık hali anlamına gelmektedir.

Katalaz testi ne için kullanılır?

Katalaz testinde, süspanse bakteri kolonisine hidrojen peroksit (H2O2), damlatarak katalaz enzimini tespit etmek amaçlanmaktadır. Sıvı ve katı besiyerlerinde üremiş bakterilere H2O2 ilave edildiğinde, oksijenin kabarcıklar halinde çıkması H2O2’nin ayrıştığını, dolayısıyla katalaz enziminin varlığını gösterir.