Karanlık Yolculuk filmi ne anlatıyor?

Yolculuk filmi neyi anlatıyor?

Yolculuk‘un merkezinde muhafazakar bir ailenin çocuğu olarak kimlik karmaşası yaşayan Mehmet yer alıyor. Bir yanda baskıcı babası, diğer yanda ilişkide olduğu şeriatçı gruplar ve Suriye’de süre giden savaş varken Mehmet ilk büyük aşkıyla da tanışıyor.

Donnie Darko da ne oldu?

Frank, Donnie tarafından öldürüldü. Öldürülmesinin sebebi de Frank’in araba ile Gretchen’ı ezmesi. Hayatının aşkının ölmesine sebep olan bu adamı Donnie öldürür ve bu sayede manipüle ölümüz doğmuş olur. Yani Gretchen olmasa, Frank ölmeyecekti ve Frank ölmese manipüle ölümüz olmayacaktı.

Donnie Darko kaç yaş üstü?

Donnie Darko

Altyazı Türkçe
Format DVD
İzleme Grubu PG-15, 15 Yaşından Küçükler İçin Zararlı
Oyuncu Jake Gyllenhaal, Maggie Gyllenhaal
Ses İngilizce, Türkçe

Donnie Darko tavşan kim?

Karanlık Yolculuk’un (Donnie Darko) yönetmeni Richard Kelly, Christopher Nolan’ın filmin vizyona girmesinde kilit rol oynadığını açıkladı. 19 Ocak’ta 20 yaşına basan apokaliptik bilim-kurgu dramasında Jake Gyllenhaal, tavşan kostümü giymiş birinin olduğu sanrılar yaşamaya başlayan genç bir çocuk olarak başrolü oynuyor.

Yol filmi neden yasaklandı?

Yılmaz Güney’in senaryosunu yazdığı, Şerif Gören’in çektiği, Tarık Akan‘ın başrolü oynadığı filmde bir at, film uğruna kafasından kurşunlanmıştı ve kimse bunun nasılını, niçinini sorgulamıyordu. Daha da ilginci, bu sahneler filmde yer bile almayacaktı.

Yılmaz Güney hangi filmle ödül aldı?

Altın Palmiye
Altın Portakal Ulusal Film Yarışması En İyi Senaryo ÖdülüAltın Portakal Ulusal Film Yarışması En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
Yılmaz Güney/Aldığı ödüller

Donnie Darko kaç film?

Karanlık Yolculuk2001
S. Darko2009
Darko collection /Filmler

Yol filmi yasaklı mı?

Yurt dışında büyük ilgi gören film, Türkiye’de yasaklanmıştır.

Yol filmi ödül aldı mı?

Altın PalmiyeYol / Aldığı ödüller

Yılmaz Güney’in babası kimdir?

Hamit PütünYılmaz Güney / Babası

Yılmaz Güney en iyi filmi hangisi?

Umut (1970) Yılmaz Güney, Tuncel Kurtiz, Gülsen Alnıaçık, Kürşat Alnıacık ve Osman Alyanak’ın rol aldığı film, yoksulluk içerisinde yaşayan bir ailenin piyango ve define arayışında bulduğu umudu konu ediyor. Türk sinemasının ilk gerçekçi filmi olan Umut, ülkede o tarihe kadar çekilen en iyi film olarak kabul ediliyor.

Donnie Darko konusu ne?

Karanlık Yolculuk, genç bir adamın gizemli macerasını konu ediyor. Yıl 1988… Donnie Darko isimli genç bir gece insan-tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılıp bir sırra doğru sürüklenir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemiştir.

Yol filmi kaç saat?

2 saat 4 dakikaYol / Süre

Yol filmi hangi ödülü aldı?

1982 Cannes Film Festival’inde büyük ödül Altın Palmiye’yi kazanmıştır.

Yılmaz Güney eşi kimdir?

Fatoş Güneye. 1970–1984
Nebahat Çehree. 1967–1968
Yılmaz Güney/Eşi