Yedek lastik yoksa ne kullanılır?

Yedek lastik bulundurmak zorunlu mu?

Aracınıza ne kadar iyi lastik tercih ederseniz edin, ne kadar iyi kullanırsanız kullanın ne yazık ki çeşitli sebeplerden dolayı, lastiğiniz zarar görebilir. Bu durumda aracınızda her zaman en az yedek 1 lastik bulundurmanız gerekmektedir. Araçlarınızdaki yedek lastik sizi her durumda kurtaracaktır.

Yeni araçlarda neden yedek lastik yok?

Çoğu üretici artık yakıt ekonomisi, bagaj hacmi ve ağırlık gibi endişelerden dolayı yedek lastik kullanmamayı tercih ediyor.

Ilk yardım çantası olmayan araç muayeneden geçer mi?

Buna rağmen, araç ilk yardım çantası bulundurmak hayati bir durum olduğu unutulmamalıdır. Yani aracınızda ilk yardım çantası yoksa veya bulunmuyorsa aracınız hafif kusurlu olarak değerlendirilir. Hafif kusurlu olarak değerlendirilen bir araç ise muayeneden geçer.

Stepne zorunlu mu?

Tüvtürk muayenelerinde ve üreticiler için zorunluluklara göre araçta stepne olması şart değildir. Yeni nesil araçların iç hacminde artış sağlamak ve ağırlığı düşürmek için genellikle stepne yerine lastik tamir kiti bulunmaktadır.

Tekerlek takozu zorunlu mu?

Her zaman kullanılır durumda takoğraf. tekerlek takozu bulundurulması zorunludur.

Kriko zorunlu mu?

Kriko, bijon anahtarı, seyyar lamba, Kış ayları için zincir ve çekme halatı da araçta mutlaka yer almalıdır.

Yedek lastikle kaç km gidilir?

Aracınızdaki normal lastiği kompakt bir yedek lastikle değiştirdiyseniz, 80 kilometreden daha uzağa gitmemeye çalışın. Aracınızı maksimum 80 km. hız ile sürmelisiniz. Daha hızlı sürmek ve daha uzak mesafelere gitmek kompakt lastiğin üzerine baskı uygulayarak, patlamasına ya da hasar görmesine neden olabilir.

Stepne lastikle kaç km gidilir?

Stepne lastiklerin tamamen belirli olmamakla birlikte, ömrü diğer lastikler gibi uzun değildir. Ayrıca sürüş güvenliği için de uzun süreli olarak kullanılması tavsiye edilmemektedir. Diğer lastik tiplerinden daha küçük boyutlu olarak üretilen stepnelerin ortalama kullanım süresi 50-80 km olarak tavsiye edilmektedir.

Araçta ilk yardım çantası zorunlu mu?

Arabada ilk yardım çantası zorunlu mu? Sorusuna kısaca motorlu olan bütün araçlarda (Motosiklet, traktör ve motorlu bisikletler hariç) bulundurulması gerekmektedir.

Tüvtürk ilk yardım çantası neler olmalı?

İlk Yardım Çantası Çanta içerisinde üçgen sargı bezi, flaster, tıbbi eldiven, hidrofil gaz steril, gaz kompres, elastik bandaj, antiseptik özellikli solüsyon, yara bandı, turnike, makas, çengelli iğne, el feneri ve pil gibi ilk yardım yaparken kullanılabilecek çeşitli gereçlerin olması gerekiyor.

Stepne eksikliği ağır kusur mu?

TUVTURK belirlenen normlara uygun muayene yapar. Güncel tabloya göre üçgen reflektör ve Stepne bulundurmamak Hafif Kusur olarak Muayeneden Geçmektedir.

Yangın tüpü olmayan araç muayeneden geçer mi?

Yangın tüpü olmadan muayene geçer mi sorusu araç sahiplerince en çok sorulan sorulardan biridir. Yangın tüpü olmadan da araç muayeneden geçebilir. Araçların muayeneden geçmesi için ağır kusurlara sahip olmaması gerekmektedir. Araç yangın tüpü bulundurulmaması da araçların hafif kusurlu olmasını sağlar.

Arabada yangın tüpü bulundurmak zorunlu mu?

Araçların kusursuz biçimde muayeneden geçmesi için lastik tekerlekli traktörler ve motosiklet hariç tüm motorlu taşıtlarda yangın tüplerinin yer alması gerekmektedir. … Bu bağlamda araçlarda olması gereken yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması durumunda hafif kusur olarak sayılacaktır.

Arabada yangın tüpü şart mı?

Araçta yangın tüpü uygulaması zorunludur. Araçlarda tedbir amaçlı bu ürünlerin bulunması gerekmektedir. Ancak sadece yangın tüpünü aracın bir köşesine koyarak bırakmamanız gerekiyor. Bunun dışında bu yangın tüplerinin son kullanma tarihine ve periyodik bakımlarına da dikkat etmeniz gerekiyor.

Arabada kriko zorunlu mu?

Kriko, bijon anahtarı, seyyar lamba, Kış ayları için zincir ve çekme halatı da araçta mutlaka yer almalıdır.