Kıbrıs pasaportunu kimler alabilir?

Türk vatandaşları KKTC pasaportu alabilir mi?

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Türkiye doğumlu Türk yerleşimciler Kıbrıs vatandaşlığı hakkına sahip değildir. Yeni biyometrik Kıbrıs pasaportları 13 Aralık 2010 yılından bu yana, tüm Avrupa Birliği pasaportu ile ortak düzenlenen Avrupa Birliği’nin tüm resmi dillerini içermektedir.

Kıbrıs Rum kesimine Türkler girebilir mi?

Kıbrıs Rum Kesimine giriş için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Güney Kıbrıs Rum Kesimi Vizesi almak zorundadırlar. Kıbrıs‘ın iki kesimi arasındaki serbest geçişler, T.C. vatandaşları için geçerli değildir.

KKTC vatandaşları AB vatandaşı mı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti resmi olarak bir Avrupa Birliği üyesi olan devletin parçası olarak kabul edilir.

Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu nasıl alınır?

NOT: Başvurular şahsen yapılmalıdır. Daha önce pasaport alınmış ise pasaport‘un getirilmesi gerekmektedir. Kayıpsa PGM’den KAYIP RAPORU alınması gerekir. Pasaport başvuruları İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi ,tüm kaymakamlıklar ve KKTC Temsilciliklerinden yapılabilir.

KKTC pasaportu hangi ülkelerde gecerli?

Pasaport ile sadece 7 ülke ziyaret edilebilmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükûmetine göre bu ülkeler şunlardır:Avustralya, Fransa, Pakistan, Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık. Ayrıca pasaport Britanya Denizaşırı Toprağı olan Anguilla’da da geçerlidir.

Kıbrıs pasaportu ne kadar?

6 aya kadar olan pasaport harcı 227 TL‘den 309 TL‘ye, 1 yıllık pasaport harcı 450,8 TL‘ye, 2 yıllık pasaport harcı 738 TL‘ye, 3 yıllık pasaport harcı 1048,7 TL‘ye, 4-10 yıllık pasaportun bedeli 1008 TL‘den 1478 TL‘ye yükselecek.

Türkler Güney Kıbrıs’a gidebilir mi?

Ülkemiz 2003 yılından bu yana GKRY vatandaşlarının sınır kapılarında vize alarak Türkiye‘ye seyahat etmelerine olanak tanımaktadır. Buna karşın, GKRY AB üyesi ülkeler ve diğer bazı ülke vatandaşlarının KKTC’den güneye geçmelerine izin verdiği halde Türk vatandaşlarına bu imkanı tanımamaktadır.

Kıbrısa kimler giremez?

Kuzey Kıbrıs’a turistik giriş için vize gerekmiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs’a sadece nüfus cüzdanlarıyla giriş yapabiliyorlar. Turist olarak 3 aylık süreyi geçirmemeleri gerekiyor. Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor.

KKTC Avrupa Birliginde mi?

Kıbrıs Cumhuriyeti, gelişmiş bir ülke olarak 1 Mayıs 2004 tarihinde Avrupa Birliği üyesi oldu. 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren de Euro kullanmaya başladı.

Kıbrıs Türkleri AB vatandaşı mı?

KKTC Anayasasında yasal olarak vatandaşlık konususnda bu husus mevcut olmakla birlikte 67’nci maddede belirtilmiş olan duruma göre 15 Kasım 1983 yılından itibaren Kıbrıs‘ta yerleşik olarak yaşayanlar doğrudan KKTC vatandaşı Kabul edilmektedir.

Kıbrıs Öğrenci pasaportu ne kadar?

Öğrenci pasaportu çıkarırken harç bedeli ödenmemektedir, sadece defter bedeli ödemesi yapılmalıdır. 2022 yılı itibariyle pasaport defter bedeli 225,00 TL’dir. 25 yaşından büyük öğrenciler ise bordo pasaport harç bedeli ve defter bedeline tabi tutulmaktadır.

Kıbrıs vatandaşı hangi ülkelere vizesiz gidebilir?

Kıbrıs vatandaşları Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın yanı sıra Avrupa Birliği üyesi ülkelerine (28 ülke) vizesiz seyahat edebilmektedirler.

Kıbrıs kimliği ile hangi ülkelere vizesiz gidilir?

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve Gürcistan” Pegasus ile gidebileceğiniz Türk vatandaşlarından pasaport istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.

Pasaport kaç TL 2021?

Yılbaşından itibaren pasaport defteri 180 liradan 225 liraya çıkacak. 6 aya kadar olan pasaport harcı 227 TL‘den 309 TL‘ye, 1 yıllık pasaport harcı 450,8 TL‘ye, 2 yıllık pasaport harcı 738 TL‘ye, 3 yıllık pasaport harcı 1048,7 TL‘ye, 4-10 yıllık pasaportun bedeli 1008 TL‘den 1478 TL‘ye yükselecek.

Pasaport çıkartmak ne kadar 2021?

2021 Yılı Kimlik , Pasaport ve Sürücü Belgesi Harç Ücretleri

2022 Yılı Pasaport Kimlik Ehliyet Harç Bedelleri ücretleri
2021 Yılı Pasaport Harç Ücretleri
1 Yıllık Pasaport Harcı 452,30 TL
2 Yıllık Pasaport Harcı 738,40 TL
3 Yıllık Pasaport Harcı 1049,00 TL

•27 Eyl 2021