Selectra ne zaman fayda eder?

Selectra ne zaman işe yarar?

Selectra, SSRI (seçici serotonin geri alım inhibitörleri) grubuna ait antidepresanlardan biridir. Etken maddesi sertralin olan Selectra, depresyon başta olmak üzere, obsesif kompulsif bozukluk (OKB), kaygı bozukluğu, panik atak, travma sonrası stres bozukluğu hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Selectra etkisi ne zaman geçer?

SELECTRA tedavisinin aniden kesilmesi halinde sersemlik, titreme, uyku bozukluğu, huzursuzluk, kaygı, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı ve uyuşma görülebilir. Bu belirtiler genel olarak ciddi değildir ve genellikle birkaç gün içinde kaybolur. Bazı vakalarda 1 – 2 ay kadar sürebildiği bildirilmiştir.

Sertralin ne zaman etki eder?

Bu da depresyon, anksiyete ve obsesif kompülsif bozukluk gibi rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olur. Sertralinin etkisinin tam anlamıyla görülmesi için ortalama olarak 4-6 hafta arasında kullanılması gerekmektedir. Bazı bireylerde etki daha erken de görülebilir.

Selectra 50 mg bağımlılık yapar mı?

Antidepresan ilaçlar bu gibi sorunlara neden olmaz, bağımlılık yapmaz. Ayrıca madde bağımlılığı tanı ölçütlerinden biri olan geri çekilme belirtileri tek başına bağımlılık tanısı koymaya yeterli değildir.

Selectra kafa yapar mı?

Eğer Selectra‘yı kullanmanız gerekenden fazla aldıysanız sersemlik, uyku hali, bulantı ve kusma, baş dönmesi, taşikardi, titreme ve nadir de olsa bilinç kaybı gibi yan etkiler yaşayabilirsiniz.

Selectra ve lustral aynı mı?

lustral muadili ilac. lustral sadece 50mg’lik tagbletlerde uretildigi icin, 100 veya 150mg kullanmasi onerilen kisiler icin selectra verilir. obsesif kompulsif bozukluk hastalarına da uygulanan ilaç.

Selectra ne kadar süre kullanılmalı?

Yetişkinlerde ve yaşlılarda kullanımı: Genellikle önerilen başlangıç dozu sabah veya akşam bir seferde alınan 25 mg’dır. 1 hafta sonra doz günde 50 mg’a çıkarılabilir. Kullanılabilecek maksimum doz günde 200 mg’dır.

Selectra mide bulantısı ne zaman geçer?

her bünyede farklı etki göstermesi doğal tabi ki, ayrıca doktorların, tek başına kullanıldığında işe yaramadığını söylediği ilaç. pazartesi 50 mg kullanmaya başladığım ilaç. doktor tavsiyesi ile ilk 5 gün yarım kullanıyorum. ilk gün çok mide bulantısı yapsa da bugün dördüncü gün, mide bulantısı azaldı.

Antidepresan Etkisi ne zaman başlar?

Yan etkilerin pek çoğu bir haftalık kullanımdan sonra ortadan kalkar. Yan etkiler çok şiddetliyse hekime bilgi vermek gerekir. Her antidepresanın yan etkileri ilaç prospektüsünde yazar.

Lustral geciktirici etkisi var mı?

Lustral ve benzeri depresyon ilaçlarinin yan etkilerinden biride heyecani azaltmak oldugu için erken bosalma tedavisinde doktorlar tarafindan oneriliyor, ancak uzun surede cinsel isteksizlik ve baska sikayetler ortaya çiktigi ve istenilen sonucu vermediginden genellikle hayal kirikligi yaratiyor.

Selectra 50 mg ne kadar süre kullanılır?

Yetişkinlerde ve yaşlılarda kullanımı: Genellikle önerilen başlangıç dozu sabah veya akşam bir seferde alınan 25 mg‘dır. 1 hafta sonra doz günde 50 mg‘a çıkarılabilir. Kullanılabilecek maksimum doz günde 200 mg‘dır.

Selectra bırakınca ne olur?

İlacı aniden bırakmak; ‘kesilme sendromu’ ya da ‘yoksunluk sendromu’ denilen tabloya yol açabiliyor. İlacı bıraktıktan bir-iki gün sonra aşırı sıkıntı, üzüntü, heyecan hali, çarpıntı hissi, şuur bulanıklığı, dalgınlık görülebilir. Ayrıca uykusuzluk ya da uyuklama hali ortaya çıkabilir.

Antidepresan cinsel isteksizlik yapar mi?

Birçok antidepresanın cinsel isteksizlik ve orgazm güçlüğü yaratma gibi bir yan etkisi bulunmaktadır. Yine antidepresan ilaçlar erkeklerde boşalma süresini uzatabilirler, nadir olarak görülse de sertleşme zorluklarına sebep olabilirler.

Selectra hangi reçete?

Kullanıldığı sürece idrar kaçırma şikayeti de olmaz. Yeşil reçete ile satılan ve Benzodiazepinlerin etkilerini geriye döndürmek için damar yolundan uygulana, etkisini 30-60 saniyede çıkaran bir ilaçtır.

Selectra hangi ilacın muadili?

Selectra eşdeğer (muadili) ilaçlar

  • As-Sertral 50 – 100 mg – Film tablet.
  • Lustec 50 – 100 mg – Film tablet.
  • Lustral 50 mg – Tablet / Lustral Special 100 mg – Film tablet.
  • Misol 50 – 100 mg – Film tablet.
  • Seralin 50 – 100 mg – Çentikli film tablet.
  • Serdep 50 mg Film tablet.
  • Serotop 50 – 100 mg – Film tablet.