Gamboç nedir TDK?

RIS ne demek TDK?

Ad sözcük, Ad halinde sokak anlamına gelir. Riş kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 – ~) eserinde yer almıştır.

Galos Sozlukte var mi?

Galoş kelimesi Türkçe’de “takunya, tahta tabanlı ayakkabı” anlamına gelir. Fransızca galoche “takunya, tahta tabanlı ayakkabı” sözcüğünden alıntıdır.

Gayzer ne demek TDK?

Volkan bölgelerinde, belli aralıklarla su ve buhar fışkırtan sıcak kaynak, kaynaç.

Nahif insan ne demek?

Kibar şekilde davranan bir kişiye ne kadar naif denir. Naif kelimesi; tecrübesi olmayan, toy, deneyimsiz anlamlarına gelmektedir. Nahif ise; hassas, ince, kibar manalarını taşır. Yani bir kişiye sıfat şeklinde kibar demek amaçlı nahif kelimesini kullanmak daha doğru olur.

RIS ne demek Türkçe sözlük?

ris ne demek? Öfke, gazab, gayz.

RIS ne demek?

RIS (Radyology Information Service) – (RBS) Radyoloji Bilgi Sistemi): Radyolojide oluşturulan MR, BT ve US gibi görüntülerin PACS sistemine aktarılması ve yeniden kullanılması sırasında HBYS ile eş zamanlı çalışmasını sağlayan modüldür.

Galos hangi dilde?

Galoş kelimesi Fransızca kökenlidir.

Kayzer ne anlama gelir?

Kayzer kelimesi Türkçe’de “imparator” anlamına gelir. Almanca kaiser “imparator” sözcüğünden alıntıdır. Almanca sözcük Latince caesar sözcüğünden alıntıdır. … Kayzer kelimesi tarihte bilinen ilk kez “Alman hükümdarı” (1900 yılından önce) eserinde yer almıştır.

Gayzer anlamı nedir?

Gayzer, kesintili bir biçimde sıcak su ya da sıcak buhar fışkırtan, kükürt yayan kaynarca. Geysir, İzlanda dilinde, fışkırmak demektir. Volkanoloji literatürüne İngilizceden gayser olarak geçmiştir.

Gayzer Türkçe sözlüklerde tanımı olan bir kelime midir?

Gayzer kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Gayzer kelimesi Fransızca kökenlidir.

Ince ruhlu olmak ne demek?

Düşünceli,zarif,kibar,sevgi dolu insanlara denir. Karşısındaki kişiyi kırmadan konuşabilen,söylediklerinin ne anlama geldiğini bilen bilinçli ve düşünceli insan ruhu. karşısındaki kadar bir nebze kendisini düşünse sorun olmayacaktır. Kibar nazik kırılgan duygusal kişiler ince ruhludur.

Naif ve nahif ne demek TDK?

Nahif” sözcüğü “ince, duygulu, hassas, zayıf, çelimsiz” anlamına sahipken, “naif” sözcüğü “saf, acemi, deneyimsiz” anlamına gelmektedir.

Gahder anlamı nedir?

Yani acımasız ve merhametsiz olan kişiye gaddar denir. Arapça kökenli olan bu kelime, sert yapılı ve başkalarına zorbalık yapmaktan çekinmeyen kişileri ifade eder.

Sanlık ne demek?

sanlık ne demek? (Söz sanatı terimi) Kelimeyi tanıtma veya belirtme gibi bir rol oynamak için değil de sırf ona güzellik, kuvvet, parlaklık gibi bir renk vermek için kullanılan sıfat.

Teyimnek anlamı ne demek?

Teyimnek ne demek? Yetinmek ise; bir şeyi kendisi için yeter bulup daha çoğunu istememek, elinde bulunanı yeterli görmek anlamına gelir.