Iran’a tatile gidilir mi?

Türk vatandaşları iran’a gidebilir mi?

Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları İran’a 90 günü aşmayan seyahatlerinde vizeden muaftırlar.

Iranda kapalı olmak zorunlu mu?

İran‘da, kadınların bol giysiler giymesi ve genel olarak başörtüsü takması gerekiyor.

Iran’a gitmek için ne kadar para lazım?

Not 2: İran, 2019 itibari ile ülkeye giriş ve çıkışlarda Türk pasaportlarına damga vurmuyor. Artık Türkler, İran’a vizesiz ve herhangi bir ücret ödemeden girebiliyor.

Irana ne zaman gidilmeli?

İran’a Ne Zaman Gidilir? İran‘ı ziyaret etmek için en uygun zaman bahar aylarıdır (nisan-mayıs veya eylül-ekim). Hazar Denizi kıyıları yazın çok sıcak olduğundan yazın bu bölgelerde seyahat etmek zordur, ancak ülkenin dağlık bölgeleri yazın serin ve seyahat için elverişlidir.

Iran’a kimler gidebilir?

İran’ı turistik amaçla ziyaret etmek isteyen, umuma mahsus pasaport (bordo), hususi pasaport (yeşil), diplomatik pasaport (siyah ve kırmızı), ve hizmet pasaportu (gri) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla İran’a vizesiz olarak giriş yapabilir.

Irana giden hangi ülkeye giremez?

Vize istenmeyen ülkeler

  • Ermenistan 180 gün içinde 90 gün.
  • Azerbaycan 30 gün.
  • Bolivya 30 gün.
  • Çin 21 days.
  • Mısır 20 gün.
  • Gürcistan 45 gün.
  • Irak. …
  • Hong Kong 21 gün.

Başörtüsü takmak zorunlu mu?

Dikkat ettiyseniz yıllarca türban dediler, şimdi sadece başörtüsü diyorlar. Üstelik bunu karşı tarafa da söyletmeye başladılar. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun sözleriyle bitirelim: “Bir kadının başını örtmesi Müslümanlığa giriş beyannamesi ve ya Müslüman olmanın yegâne ve ön şartı değildir.”

İran’da şort giymek yasak mı?

Dünyanın en şahane ülkelerinden biri olan İran, uygulanan dini kurallardan dolayı bir yasaklar ülkesi. Devlet tarafından dayatılan erkekler için şort giymek, kadınlar için erkeklere ait spor müsabakalarına girmek gibi saçma yasakların da olduğu uzunca bir yapılamazlar listesi mevcut.

İran pasaportu kaç TL?

İran pasaportu
Belge türü Pasaport
Amaç Kimlik doğrulama ve seyahat
Bitiş süresi 5 yıl (18 yaş ve üzeri için)
Maliyet 1,500,000 IRR

Iran’a gitmek için ne gerekiyor?

İran’ı turistik amaçla ziyaret etmek isteyen, umuma mahsus pasaport (bordo), hususi pasaport (yeşil), diplomatik pasaport (siyah ve kırmızı), ve hizmet pasaportu (gri) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla İran’a vizesiz olarak giriş yapabilir.

Irana kışın gidilir mi?

Kış Ayları (Aralık başı – Mart sonu) İran‘da birçok şehir kış aylarında soğuk havaya sahiptir, bu nedenle kışın İran’a seyahat etmek pek uygun değildir. Soğuk kış ayları genellikle Aralık ayı sonundan başlar ve Mart ayına kadar sürer.

İran kac yillik devlet?

11 Şubat 1979 tarihinde de ordunun tarafsızlığını ilân etmesiyle fiilen şah dönemi sona ermiş oldu.1 Nisan 1979’da da resmen İran İslâm Cumhuriyeti Devleti kurulmuş oldu.

Iran’a kimlikle girilir mi?

İran Vize İstiyor Mu? İran’ı turistik amaçla ziyaret etmek isteyen, umuma mahsus pasaport (bordo), hususi pasaport (yeşil), diplomatik pasaport (siyah ve kırmızı), ve hizmet pasaportu (gri) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla İran’a vizesiz olarak giriş yapabilir.

İran kaç ülkeye vizesiz gidebilir?

Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi’nin Şubat 2020 yayınına göre İran vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 41 ülkeye seyahat edebilirler.

Kuranda baş örtüsü yok mu?

Kuran’da başörtüsü yok.