Selectra günün hangi saatinde kullanılır?

Selectra 50 ne zaman kullanılır?

Selectra ne için kullanılır?

  • Depresyon.
  • Obsesif kompulsif (saplantılı-takıntılı) bozukluk.
  • Panik atak.
  • Travma sonrası stres bozukluğu.
  • Sosyal fobi.
  • Adet öncesi gerginlik (Premenstrüel disforik bozukluk)

Selectra etkisi ne zaman geçer?

SELECTRA tedavisinin aniden kesilmesi halinde sersemlik, titreme, uyku bozukluğu, huzursuzluk, kaygı, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı ve uyuşma görülebilir. Bu belirtiler genel olarak ciddi değildir ve genellikle birkaç gün içinde kaybolur. Bazı vakalarda 1 – 2 ay kadar sürebildiği bildirilmiştir.

Sertralin ne zaman etki eder?

Bu da depresyon, anksiyete ve obsesif kompülsif bozukluk gibi rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olur. Sertralinin etkisinin tam anlamıyla görülmesi için ortalama olarak 4-6 hafta arasında kullanılması gerekmektedir. Bazı bireylerde etki daha erken de görülebilir.

Selectra aile hekimi yazabilir mi?

Hastanın uzman bir doktora erişimi mümkün değilse, uzman bir hekim tarafından raporla birlikte reçete edilen ve düzenli kullanılması gereken ilaçlar bulunuyorsa ya da 3 aydan daha uzun süre devam etmeyecek olan antidepresan ilaç kullanımına gerek görülüyorsa aile hekimleri psikiyatri ilaçlarını reçete edebilir.

Selectra bagimlilik yapar mi?

Antidepresan ilaçlar bu gibi sorunlara neden olmaz, bağımlılık yapmaz.

Antidepresan aç karnına içilir mi?

– Çoğu antidepresan sabah tok karnına alınır. – Her psikiyatrik soruna her antidepresan iyi gelmez. – Antidepresan ilaçların çok az bir kısmının bağımlılık yapma riski vardır.

Antidepresan cinsel isteksizlik yapar mi?

Birçok antidepresanın cinsel isteksizlik ve orgazm güçlüğü yaratma gibi bir yan etkisi bulunmaktadır. Yine antidepresan ilaçlar erkeklerde boşalma süresini uzatabilirler, nadir olarak görülse de sertleşme zorluklarına sebep olabilirler.

Selectra mide bulantısı ne zaman geçer?

her bünyede farklı etki göstermesi doğal tabi ki, ayrıca doktorların, tek başına kullanıldığında işe yaramadığını söylediği ilaç. pazartesi 50 mg kullanmaya başladığım ilaç. doktor tavsiyesi ile ilk 5 gün yarım kullanıyorum. ilk gün çok mide bulantısı yapsa da bugün dördüncü gün, mide bulantısı azaldı.

Selectra ve lustral aynı mı?

lustral muadili ilac. lustral sadece 50mg’lik tagbletlerde uretildigi icin, 100 veya 150mg kullanmasi onerilen kisiler icin selectra verilir. obsesif kompulsif bozukluk hastalarına da uygulanan ilaç.

Antidepresan Etkisi ne zaman başlar?

Yan etkilerin pek çoğu bir haftalık kullanımdan sonra ortadan kalkar. Yan etkiler çok şiddetliyse hekime bilgi vermek gerekir. Her antidepresanın yan etkileri ilaç prospektüsünde yazar.

Lustral geciktirici etkisi var mı?

Lustral ve benzeri depresyon ilaçlarinin yan etkilerinden biride heyecani azaltmak oldugu için erken bosalma tedavisinde doktorlar tarafindan oneriliyor, ancak uzun surede cinsel isteksizlik ve baska sikayetler ortaya çiktigi ve istenilen sonucu vermediginden genellikle hayal kirikligi yaratiyor.

Aile hekimi hangi ilaçları yazar?

Aile Hekimleri, SUT’ta Aile Hekimi uzmanının ve uzman hekimin yazabilecekleri tüm ilaçları reçete edebilirler. Ancak SUT’ta ilgili uzmanın (göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı gibi) yazabilecekleri ilaçları yazamazlar.

Hangi antidepresan reçetesiz alınır?

yeşil , kırmızı ve takibi zorunlu beyaz reçeteler dışında istediğiniz antideprasını eczanenizden alabilirsiniz. prozac, lustral, efexor , cymbalta vs. hepsi alınabilir.

Selectra tedavi eder mi?

Selectra, SSRI (seçici serotonin geri alım inhibitörleri) grubuna ait antidepresanlardan biridir. Etken maddesi sertralin olan Selectra, depresyon başta olmak üzere, obsesif kompulsif bozukluk (OKB), kaygı bozukluğu, panik atak, travma sonrası stres bozukluğu hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Selectra bırakınca ne olur?

İlacı aniden bırakmak; ‘kesilme sendromu’ ya da ‘yoksunluk sendromu’ denilen tabloya yol açabiliyor. İlacı bıraktıktan bir-iki gün sonra aşırı sıkıntı, üzüntü, heyecan hali, çarpıntı hissi, şuur bulanıklığı, dalgınlık görülebilir. Ayrıca uykusuzluk ya da uyuklama hali ortaya çıkabilir.