Almanyada selde kaç kişi öldü?

Selden kac kisi öldü?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Kastamonu, Sinop ve Bartın’da gerçekleşen sel felaketlerinde hayatını kaybeden 17 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

Almanya’da sel baskını nerede oldu?

Berlin. Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland Pfalz eyaletlerinde 15 Temmuz’da meydana gelen sel felaketinden 40 gün geçmesine rağmen bölgenin halen temizlenememesi, içme suyu, elektrik ve kanalizasyon sorunlarının tam olarak çözülememesi Avrupa’nın lokomotif ülkesi Almanya‘nın afetlere aslında hazır olmadığını gösteriyor.

Selde kayıp sayısı kaç?

Batı Karadeniz’de aşırı yağışlar sonucu meydana gelen su baskınlarında ölenlerin sayısı, 70’e yükseldi. Bu kişilerden 60’ı Kastamonu’nda, 9’u Sinop’ta, biri de Bartın’da hayatını kaybetti.

Almanya sel felaketinde IBAN verdi mi?

Almanya Radyo ve Televizyon Kurumu ARD’ye bağlı Tagesschau, Almanya‘da büyük yıkıma sebep olan sel felaketi sonrası TV yayınları ve sosyal medya hesapları üzerinden bağış çağrısında bulundu ve IBAN paylaştı.

Bozkurt selde kaç kişi öldü?

İnşallah yarın sabah ya da öğleye kadar bu suların tamamını temizlemeyi düşünüyoruz.” İlçede 11 Ağustos’ta şiddetli yağışın ardından Ezine Çayı’nın taşması sonucu can kayıpları yaşanmış, iş yerleri ile çok sayıda ev su ve balçık altında kalmıştı. 82 kişinin hayatını kaybettiği afette 9 kişi kaybolmuştu.

Kastamonuda selde kaç kişi öldü?

Kastamonu’da etkili olan sağanağın ardından Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçelerinde selin izleri siliniyor. 25 kişinin öldüğü, 925 kişinin de tahliye edildiği Kastamonu’da, selin sürüklediği odun, toprak ve balçık Karadeniz’e aktı.

Almanya sel hangi sehirler?

Sel ve su baskınları Almanya‘nın batısındaki Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde yaşandı.

Almanya’da sel felaketi hangi illerde?

Almanya‘da en çok Rheinland-Pfalz ve Kuzey Ren- Vestfalya eyaletleri etkilendi. En kötü etkilenen yerlerde incelemelerde bulunan Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Armin Laschet, aşırı iklim olaylarının iklim değişikliğinin bir sonucu olduğunu belirtti.

Kastamonu sel felaketinde kaç kişi kayıp?

YAŞANAN SELLERDE SON DURUM: Kastamonu‘da 32 can kaybımız var. 228 kişi selden etkilendi. Hastanelerimizde 12 kişinin tedavisine devam ediliyor. 32 adet ambulans, 24 adet UMKE timi, 1 set çadır, 1 hastane donanımı ve 1 adet unimog ile toplam 215 sağlık personeli görev başında.

Bozkurtta kaç kayıp var?

BOZKURT’TA 62, SİNOP’TA 15 KAYIP İHBARI VAR‘ Hayatını kaybeden 58 vatandaşımızın 15’inin kimliği henüz belli değil. Kimliklendirme çalışmaları yapılıyor. Adalet Bakanlığımız, adli tıp bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. 112’ye gelen kayıp ihbarları 143 civarındaydı.

Bozkurtta kaç kişi kayıp?

DUVAR – Kastamonu’nun Bozkurt ve İnebolu ilçesinde 11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketinde kaybolup bulunamayan Ecrin Yücel (12), Şeyma Avcı (3), Yusuf Ege Kalabalık (6), Orhan Kalabalık (39), Avni Hararcı (50) Eray Çelebi (27), Mehmet Başbuğ (70), Aygün Akman (82) ile Rabia Demir (11) için öğle vakti Bozkurt

Kastamonu sel kaç kişi öldü son dakika?

AFAD’dan Batı Karadeniz’deki sele ilişkin yapılan açıklamada, tüm kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Sel nedeniyle Kastamonu‘da 32, Sinop’ta 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Bozkurttaki sel neden oldu?

Ezine Çayı’nın daraltılması, dere yatağına bina inşa edilmesi, köprülerin tomruklarla tıkanması Bozkurt’taki sel felaketinin nedenleri arasında bulunuyor.

Almanyada hangi bölgede sel oldu?

Felaketin en ağır hissedildiği Rheinland-Pfalz eyaletindeki Ahrweiler bölgesinde 111, Kuzey Ren-Vestfalya’da 45 ve Berchtesgadener Land bölgesinde bir kişi olmak üzere en az 157 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Almanya’da sel felaketi hangi bölgede görülür?

Şiddetli sağanak yağış nedeniyle Almanya‘nın güney ve doğu bölümleri ile Avusturya Alpleri’nde su baskınları yaşanıyor. Sağanak yağış Bavyera ve Saksonya eyaletlerinde etkili oluyor. Almanya medyasına göre, güney ve doğudaki eyaletler de “afet bölgesi” ilan edildi.