Sel felaketinde kaç kişi öldü?

Selde can kaybı kaç oldu?

AFAD’ın açıklaması şöyle: Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanmıştır. Yaşanan sel nedeniyle 82 vatandaşımız (71 Kastamonu, 10 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir.

Bozkurt selde kac kisi oldu?

İnşallah yarın sabah ya da öğleye kadar bu suların tamamını temizlemeyi düşünüyoruz.” İlçede 11 Ağustos’ta şiddetli yağışın ardından Ezine Çayı’nın taşması sonucu can kayıpları yaşanmış, iş yerleri ile çok sayıda ev su ve balçık altında kalmıştı. 82 kişinin hayatını kaybettiği afette 9 kişi kaybolmuştu.

Sel felaketinde kac kisi oldu?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Kastamonu, Sinop ve Bartın’da gerçekleşen sel felaketlerinde hayatını kaybeden 17 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

Kastamonu’da kaç kişi kayıp?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şu anda 48 vatandaşımız Kastamonu‘da, 9 vatandaşımız Sinop’ta, 1 vatandaşımız da Bartın’da hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 58 vatandaşımızın 15’inin kimliği henüz belli değil. Kayıp ihbar sayısı Bozkurt’ta 62, 15 tane de Sinop’taki, toplam 77″ dedi.

Bozkurttaki sel neden oldu?

Ezine Çayı’nın daraltılması, dere yatağına bina inşa edilmesi, köprülerin tomruklarla tıkanması Bozkurt’taki sel felaketinin nedenleri arasında bulunuyor.

Kastamonu sel kaçta oldu?

Kastamonu‘da bugün saat 07.00 sıralarında başlayan şiddetli yağış, Azdavay, Bozkurt, Cide, Şenpazar, Daday, Küre, Ağlı ve İnebolu ilçelerinde sele neden oldu. 5 bin nüfuslu Azdavay’da dereler taştı, ilçe merkezi sular altında kaldı.

Kastamonu sel kaç kişi öldü?

Kastamonu‘da etkili olan sağanağın ardından Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçelerinde selin izleri siliniyor. 25 kişinin öldüğü, 925 kişinin de tahliye edildiği Kastamonu‘da, selin sürüklediği odun, toprak ve balçık Karadeniz’e aktı.

Kastamonu sel kaç kişi öldü son dakika?

AFAD’dan Batı Karadeniz’deki sele ilişkin yapılan açıklamada, tüm kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Sel nedeniyle Kastamonu‘da 32, Sinop’ta 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Karadeniz sel felaketi neden oldu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selin ilk anlarında ilçe merkezinin yukarısında bulunan tomruk deposundan gelen ağaç ve kütük parçalarının barajlanma etkisi ile Ezine çayı üzerindeki köprüyü tıkadığı, suyun geçişinin engellenmesiyle birlikte biriken sel sularının taşarak ilçeye yayıldığını açıkladı.

Kastamonu Bozkurt HES barajı kim yaptı?

Kastamonu‘da bulunan Ebru Regülatörü ve HES; 30,62 MWe kurulu gücü ile ortalama 8.643 kişiye düşen tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılar….Ebru Regülatörü ve HES.

Kurulu Güç : 30,62 MWe
Net Düşü : 228,50 m
Santralin Yeri : Kastamonu, Bozkurt
İşletmeci Firma : Tesla Enerji

Bozkurtta sel ne zaman oldu?

11 Ağustos’ta sel felaketinin yaşandığı Bozkurt’ta, akşama doğru sağanak etkili oldu.

Bozkurtta sel neden oldu?

Ezine Çayı’nın daraltılması, dere yatağına bina inşa edilmesi, köprülerin tomruklarla tıkanması Bozkurt‘taki sel felaketinin nedenleri arasında bulunuyor. … Selin en fazla etkilediği yer ise Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi oldu.

Bozkurt nüfusu kaç?

Bozkurt nüfusu 2021 yılına göre 9.170. Bu nüfus, 4.675 erkek ve 4.495 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,98 erkek, %49,02 kadındır.

Kastamonu selde kaç kişi öldü?

Kastamonu‘da etkili olan sağanağın ardından Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçelerinde selin izleri siliniyor. 25 kişinin öldüğü, 925 kişinin de tahliye edildiği Kastamonu‘da, selin sürüklediği odun, toprak ve balçık Karadeniz’e aktı.

Sel felaketinin oluşma sebebi nedir?

Günümüzde rastlanılan en yaygın sebep ise; kuvvetli yağmur fırtınalarında drenaj sistemlerindeki yetersizlik sonucu ana nehir kanallarının tamamen dolu olması ile meydana gelen taşmalar sonucu oluşan sellerdir. Dağlık bölgelerde ise seller kar erimesi veya yağışla birleşen karsuyundan meydana gelir.