Yasmin Levy hangi milletten?

Yasmin Levy aslen nereli?

Yasmin Levy 23 Aralık, 1975, Kudüs’de doğdu.Babasını henüz iki yaşında kaybetmiş ve annesi tarafından büyütülmüştür. Müziğe ilgisi çocukluk yıllarında başladı. 6 yaşındayken piyano çalmayı öğrendi ve 18 yaşına kadar çalışmalarını sürdürdü.

Yasmin Levy çingene mi?

ispanyolca arabesk * * * * dinlemiş gibi bir duygu veren şarkılara sahip içli bir ses. sefarad kökenli israil doğumlu olması nedeniyle hem ispanyol, hem çingene, hem arap, hem yahudi hem türk hem balkan etkileri altında söyler.

Yasmin Levy dini nedir?

Yasmin Levy Kudüs doğumlu.32 yaşındaki sanatçı şehrin Baaka bölgesinde bir Yahudi olarak büyümüş. Babasının ölümünde sadece 2 yaşında olan Levy, annesi tarafından yetiştirilmiş. Çocukluğundan beri Araplarla birlikte büyüdüğünü söylüyor, ‘anneme anne derler’ diyor ‘Arap arkadaşlarım’.

Yasmin Levy annesi kimdir?

Kohava LevyYasmin Levi / Annesi

Yasmin Levy Hangi dilde söylüyor?

Gülben programına konuk olan dünyaca ünlü ses Yasmin Levi, İspanyolca söylediği şarkılarla izleyenlerin tüylerini diken diken etti.

Yasmin Levy evli mi?

Ishay AmirYasmin Levi / Eşi (e. 2005)

Yasmin Levy dili nedir?

İspanyolca
İngilizceİbranice
Yasmin Levi/Diller

Önce İspanyolca gibi geliyor dili; Ancak sadece İspanyolca açıklayamıyor Yasmin Levy’nin şarkılarındaki sound’u… -“Acaba İbranice motifler mi sağlıyor bu durumu parçalarda” diye bütün vücut enerjimi kulağıma fokusluyorum…

Yasmin Levy Sefarad mı?

Babası Yitzhak Levy, 1919 yılında, Manisa’da doğmuş bir Sefarad idi. Besteci ve Koro Şefi’idi. İsrail devleti, kurulduktan sonra, İsrail Ulusal Radyosu’nun Ladino Departmanının başkanı olarak atandı. Hayatını, Sefarad Yahudilerinin müziklerini derlemeye ve korumaya adadı.

Yasmin Levy nerede doğdu?

KudüsYasmin Levi / Doğum yeri

Firuze hangi dilde?

Firuze, Farsça dilinden Türkçe’mize geçmiştir.

Yasmin Levy nin şarkıları hangi dil?

Ancak sadece İspanyolca açıklayamıyor Yasmin Levynin şarkılarındaki sound’u… -“Acaba İbranice motifler mi sağlıyor bu durumu parçalarda” diye bütün vücut enerjimi kulağıma fokusluyorum… En sonunda anlıyorum ki; bu inanılmaz parçaları Yasmin Levy; Yahudi İspanyol’casıyla (Ladino) seslendiriyor…

Firuze Türkçe mi?

Firuze kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Firuze, Farsça dilinden Türkçe‘mize geçmiştir.

Firuze ne demek Osmanlıca?

Açık mavi renkli, gök renkli.