Side Antik Kenti hangi döneme aittir?

Side Antik Kenti hangi uygarlığa aittir?

Side Antik Kenti Tarihi Side antik kenti M.Ö. 7. yy’da kurulmuş olan tarihin en önemli yerleşim yerleri içerisinde bulunmaktadır. Pamfilya bölgesine ait olan bu tarihi kent, ilk imparatorluk Lidya Krallığı girmiş ve uzun yıllar bu hükümdarlık içerisinde kalmıştır.

Side Antik Kenti hangi günler açık?

MÜZEKART YENİ YIL

Ziyaret Saatleri
Yaz Dönemi 08:30 – 18:45
Kış Dönemi 08:00 – 18:00

Side Apollon Tapınağı ne zaman yapıldı?

M.S 150 yıllarına dayanan tarihiyle Apollon Tapınağı, tarihi kalıntılarıyla gerçekten görülmeye değer bir mirastır.

Side yi kim kurdu?

Eldeki yazıtlara göre MÖ 3. yüzyıla değin de kente özgü bir dil konuşmuşlardır. Hala tam olarak çözülemeyen bu dil Hint-Avrupa dillerindendir. Side MÖ 6. yüzyılın ilk yarısında Lidyalıların, MÖ 547-546’da da Perslerin egemenliğine girmiştir. Pers yönetiminde gelişen kent, MÖ 334’te İskender’e teslim olunmuştur.

Antik Side kaç yıllık?

Side antik dönemde Pamfilya Bölgesinin en önemli liman kentidir. Side Antik Kenti Manavgat İlçesi’nin sahil kesiminde bir yarım ada üzerinde kurulmuştur. M.Ö. 8 yy dayanan bir tarihe sahiptir.

Side Antik Kenti ne zaman bulundu?

Antik dönemde Pamfilya’nın en önemli liman kenti olan Side, Antalya’nın 80 kilometre doğusunda, Manavgat’ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350-400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Side MÖ VII. yüzyılda bir yerleşim merkezi olmuştur.

Side Antik Kenti kaça kadar açık?

Antik Kentte, Side Müzesi ve Antik Tiyatro dışındaki ziyaretler ücretsizdir. Side Müzesi 25, Antik Tiyatro 45 TL karşılığında ziyaret ediliyor. 15 Nisan-2 Ekim tarihleri arasında 08:30-19:30, 03 Ekim-14 Nisan tarihleri arasında 08:30-17:30 saatleri arasında haftanın istediğiniz günü ziyaret edebilirsiniz.

Side Antik Tiyatro açık mı?

Side Antik Tiyatrosu için girişler ücretlidir. Girişler yetişkinler için 30 TL’dir. Haftanın yedi günü ziyarete açıktır ve günün 08:30 – 19:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Side Apollon Tapınağı kaç yıllık?

Roma düzeninde ve peripteros planına uygun biçimde yapılandırılan bu tapınağın büyük sütunlarından bazıları restore edilip yerlerine konmuştur. M.S 150 yıllarına dayanan tarihiyle Apollon Tapınağı, tarihi kalıntılarıyla gerçekten görülmeye değer bir mirastır.

Apollon Tapınağı ne zaman yapıldı?

Günümüzde görülen fakat hiçbir zaman bitirilemeyen yapının inşası M.Ö. 4.53. yüzyılda başlamışur. M.Ö, 6. yüzyıla ait öncü tapınak o dönemde çok ün kazanmış. M.Ö, 5. yüzyılın başlarında Persler tarafından tahrip edilmiştir.

Side ismi nereden gelmiştir?

Nar anlamına gelenSideismini Anadolu’nun en eski halkının dili olan Luviceden almıştır. Nar Anadolulu bir tanrıça olan bereket tanrıçası Kybele’nin simgesidir.

Side Antik Kenti kaç yıllık?

Side antik dönemde Pamfilya Bölgesinin en önemli liman kentidir. Side Antik Kenti Manavgat İlçesi’nin sahil kesiminde bir yarım ada üzerinde kurulmuştur. M.Ö. 8 yy dayanan bir tarihe sahiptir.

Side sualtı Müzesi ne kadar?

Side sualtı müzesi dalış turu. Kişi başı fiyatı 40$ Türk Lirası karşılığıdır. Fiyat ve detay bilgilerini bu sayfamızda bulabilirsiniz.

Apollon Tapınağı ücretli mi?

Aynı zamanda kış dönemlerindeki ziyaret saatlerinde antik Apollon Tapınağı keşfetmek isteyenler ise 08.30 ve 17.30 saatleri arasında bölgeye ulaşım sağlayabilme olanağına sahiptirler. Didim Apollon Tapınağı giriş ücreti ise 25 TL olup, müze kart geçerlidir.

Side Antik Kenti giriş ücreti müze kart geçerli mi?

Evet, Side Antik Kentinde ve Side Antik Tiyatroda Müze kartı geçerlidir. Müze kart sahipleri bu tesisleri ücretsiz olarak ziyaret edebilir.