Yöksis e nasıl giriş yapılır?

Yöksis e kimler kayıt olabilir?

YÖKSİS, diğer adı ile Yükseköğretim Bilgi Sistemi ülkemizde üniversite öğrencilerinin veya mezun öğrencilerinin bilgilerinin veya verilenin saklandığı bir bilgi sistemidir. ÖSYM tarafından alınan karar ile tüm üniversite öğrencilerinin veya mezunlarının bilgilerinin YÖKSİS sisteminde saklanması kararlaştırılmıştır.

Yöksis de kaydım var mı?

Mezuniyet ve öğrenim bilgilerinize ÖBS’deki http://obs.atauni.edu.tr/moduller/sayfa/info/index# adresinde yer alan “YÖKSİS Bilgilerim” menüsü aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet uygulamasındaki YÖK işlemlerinden de öğrencilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Yöksis kaydı nasıl güncellenir?

— Mezuniyet bilgisi Üniversite tarafından güncellenen mezunlar ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapıyorsa aşağıdaki ekran alıntısında belirtildiği gibi “eğitim bilgilerim” menüsü altında bulunan “eğitim bilgilerimi e-okul / YÖKSİS ten güncelle” butonuna basması gerekmektedir.

YÖK e nasil girilir?

YÖK Tercih Sistemi. Tercih ve Sonuç Açıklama Sistemine giriş işlemleri e-Devlet üzerinden TC Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi ile kimlik doğrulaması yapılarak gerçekleştirilecektir. E-Devlet kapısında cep telefonu ve e-posta bilgilerinizin doğru olması gerekmektedir.

Yoksis bilgileri nedir?

– Yükseköğretim Kurulu Bilgi Sistemi (YÖKSİS), Yükseköğretim Kurumlarının alt birim, akademik ve idari personel, öğrenci, akademik personel özgeçmişleri ve farklı birçok bilginin tutulduğu merkezi bir veritabanıdır.

Üniversite e kayıt nasıl yapılır?

Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK’ün e-Devlet üzerinden sunduğu “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresi üzerinden üniversite ekayıt işlemi gerçekleştirilir.

Yöksis pasif öğrenci nasıl aktifleştirilir?

Pasif öğrenci yazan kişilerin kayıtlı oldukları üniversitenin akademik takvimine göre ders seçim işlemlerini yapmalarının ardından danışman onayı ile aktif öğrenci yapılması mümkündür. Ders kaydı yapılana kadar ”pasif öğrenci” olarak sistemde gözükmesi mümkündür.

Yöksis mezun kaydı nasıl yapılır?

Üniversitemizden mezun olan ve YÖKSİS‘te (veya e-devlet’te) mezun görünmeyen öğrencilerimizin linkteki formu doldurarak (0362) 457 60 12 nolu faksa veya [email protected] e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

E devlette eğitim bilgileri nasıl güncellenir?

eDevlet Üzerinde Mezuniyet Bilgileri Güncelleme Kılavuzu İndir

  1. Mezuniyet Bilgileri Sayfası eDevlet Sistemine giriş yapınız. …
  2. Hata ve Eksiklik Bildirimi Sayfası Bu sayfada mezun olduğunuz programa ait bilgileri listeden seçerek giriniz. …
  3. Bildirimin Gönderilmesi.

Yöksis bilgileri ne zaman güncellenir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na ilişkin eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri bugünden itibaren 6 Temmuz’a kadar yapılabilecek.

E kayıt nasıl yapılır?

Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

YÖK e mail nasıl atılır?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

  1. E-posta : odul​@yok.gov.tr. Yasemin AYATA ALAY. Tel : 0 (312) 298 74 83.
  2. E-posta : [email protected]. Ayşe OK. Tel : 0 (312) 298 73 66.
  3. E-posta : [email protected]. Posta Adresi : Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

Yöksis öğrenci girişi var mı?

YÖKSİS‘e sadece üniversitede görev yapmakta olan öğretim elemanları ve idari personeller girebilmektedir. Öğrenci/Mezunlar bu sisteme girememektedir.

E kayıt yaptırmak yeterli mi?

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.

Elektronik kayıt nereden yapılır?

Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının elektronik kayıt işlemleri ile ilgili açıklaması: 1.