YÖK e nasıl mesaj atılır?

YÖK e nasıl ulaşırım?

  1. Adres: Üniversiteler Mh., 1600. Cad. No:10, 06800 Çankaya / ANKARA.
  2. Telefon: +90(312)298-7000.
  3. Fax: +90(312)266-4759.
  4. @YuksekogretimK.
  5. @erolozvar.

Denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

YÖK e nasıl üye olunur?

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 21 Ağustos gecesi saat 23:59’a kadar elektronik kayıt …

YÖK hangi ülkelere denklik veriyor?

Lisansta denklik verilen ilk 4 ülke sırasıyla Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan ve Ukrayna’dır. Yüksek lisansta ise listenin başında sırasıyla Birleşik Krallık, ABD, Almanya ve Fransayer almaktadır.

Yöksise nasıl giriş yapılır?

YÖKSİS Sistemine Nasıl Girilir? YÖKSİS sistemine girebilmek adına öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını ve YÖKSİS şifresini bilmesi gerekmektedir. Bu şifre, sadece YÖKSİS sistemine girmek için verilen şifredir. Bu şifreyi almak adına öğrencinin, üniversitesinde bulunan öğrenci işlerine başvurması yeterlidir.

Üniversite bilgilerime nasıl ulaşabilirim?

Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler. Lisans Burs Başvurusu ve Sonuç Takibi işlemlerinizi de yapabilirsiniz.

E devletten Denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?

https://www.turkiye.gov.tr/yok-denklikbasvurusu adresinden yapılabilir. Süreç nasıl İşlemektedir? Uygulamaya giriş yapabilmek için edevlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra kişisel ve diploma bilgilerinizi girerek, belgelerinizin aslını renkli olarak tarayıp sisteme yüklüyorsunuz.

Yurtdışı Denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bu başvuru e devlet ya da YÖK resmi internet adresinden yapılır. Kurum tarafından ön inceleme başvuru yapıldıktan sonra gerçekleşir. Ön incelemede diplomanın teyit edilmesi yer alır. Bu işlem ilgili resmi kurumdaki kişiler tarafından yurt dışındaki temsilcilerle iletişim kurularak gerçekleşir.

Yok şifresi nasıl alınır?

Bu şifreyi almak adına öğrencinin, üniversitesinde bulunan öğrenci işlerine başvurması yeterlidir. Öğrenci işlerinden alınacak olan şifreyle YÖKSİS sistemine kolaylıkla girilebilmektedir.

Üniversitelere online kayıt nasıl yapılır?

Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK’ün e-Devlet üzerinden sunduğu “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Üniversite diplomam hangi ülkelerde geçerli?

2021 Yılında Mavi Diploma‘nın geçerli olduğu Avrupa Birliği Üyesi olan ülkeleri şöyle sıralanmaktadır:

  • Almanya.
  • Avusturya.
  • Bulgaristan.
  • Belçika.
  • Malta.
  • Polonya.
  • Portekiz.
  • Hollanda.

Üniversite diplomam yurtdışında geçerli mi?

Diploma Eki, Diplomanın Avrupa’da geçerli olmasını sağlar ? Diploma Eki ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların başka ülkelerde otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir “tanıma/geçerlilik/denklik belgesi” değildir. Diploma Eki almak, diplomanın başka Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamaz.

Yöksis giriş şifresi nasıl alınır?

Bu şifreyi almak adına öğrencinin, üniversitesinde bulunan öğrenci işlerine başvurması yeterlidir. Öğrenci işlerinden alınacak olan şifreyle YÖKSİS sistemine kolaylıkla girilebilmektedir.

Yöksis öğrenci girişi var mı?

YÖKSİS‘e sadece üniversitede görev yapmakta olan öğretim elemanları ve idari personeller girebilmektedir. Öğrenci/Mezunlar bu sisteme girememektedir.

E devlette öğrenci bilgileri nerede?

Edevlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.