Yasin Börü ye ne oldu?

Yasin Neden Öldürüldü?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları HDP’nin çağrısıyla düzenlenen gösteriye katılanların saldırısına uğradı. Yasin Börü ile birlikte Ahmet Dakak, Hasan Gökgüz ve Riyat Güneş yüzleri maskeli PKK sempatizanları tarafından bıçaklanıp kurşunlandıktan sonra, balkondan atılarak öldürüldü.

Yasin Börü ne zaman şehit oldu?

Merkez Bağlar ilçesinde bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken 6-7 Ekim 2014’te düzenlenen izinsiz gösterilerde terör örgütü PKK yandaşlarınca vahşice katledilen Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un ailelerinin evlatlarına duydukları özlem her geçen gün artarken …

Yasin Börü hangi partili?

Kurban Bayramı’nın dördüncü günü olan 7 Ekim’de Diyarbakır’ın İskanevleri semtinde Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR)’a yakın bir dernek bünyesinde kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları göstericilerin saldırısına uğradı.

Börü davası nedir?

15 sanık, “canavarca hisle veya eziyet ederek çocuğu öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. İhtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşı, 2014’te HDP’nin çağrısı ile başlayan 6-8 Ekim Olaylarında hunharca katledildi.

Yasin Börü nasıl şehit oldu?

16 yaşındaki lise öğrencisi Yasin Börü‘nün 2014 yılında Diyarbakır’da gerçekleşen Kobani Olayları sırasında PKK’lı teröristler tarafından öldürüldü. … Yüzleri maskeli PKK sempatizanları tarafından Börü ile birlikte Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökgüz bıçaklanıp kurşunlandıktan sonra, balkondan atılarak öldürüldü.

Minik yasini kim öldürdü?

Anne Ümmü ve baba Yavuz Şahin’in katıldığı bir programa telefonla bağlanan bir izleyici Ümmü Şahin’in Yasin’i öldürüp, kuyuya attığını ileri sürdü. Bağlanan izleyici, Ümmü Şahin’in kendisine, “Yasin görmemesi gereken şeyleri gördü. Benim arkamdan gelmiş. Biz de onu öldürdük” dediğini söylediğini anlattı.

6 7 Ekim olaylarında kaç kişi öldü?

İnsan Hakları Derneği’nin raporuna göre 7-12 Ekim 2014 tarihleri arasında Kobani eylemlerinde ülke genelinde 46 kişi öldü, 682 kişi yaralandı ve 323 kişi tutuklandı. Anadolu Ajansı’nın verilerine göre de 1113 bina hasar gördü.

Yasin Börü ne zaman oldu?

16 yaşındaki lise öğrencisi Yasin Börü’nün 2014 yılında Diyarbakır’da gerçekleşen Kobani Olayları sırasında PKK’lı teröristler tarafından öldürüldü.

Yasin boruyu kim öldürdü?

Yüzleri maskeli PKK sempatizanları tarafından Börü ile birlikte Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökgüz bıçaklanıp kurşunlandıktan sonra, balkondan atılarak öldürüldü.

Türk Börü ne demek?

Börü, eski Türklerde savaşçı kurt anlamına gelmektedir. İşte Börü kelimesi hakkında merak edilen ayrıntılar… Börü, eski Türkçe’den gelen sözlük anlamı ile kurt, yiğit, bahadır ve cesur anlamına gelmektedir. Kurt anlamına gelen bu ifade, mitolojik bir ifade de vermektedir.

6 8 Ekim olaylarında kaç kişi öldü?

İnsan Hakları Derneği’nin raporuna göre 7-12 Ekim 2014 tarihleri arasında Kobani eylemlerinde ülke genelinde 46 kişi öldü, 682 kişi yaralandı ve 323 kişi tutuklandı. Anadolu Ajansı’nın verilerine göre de 1113 bina hasar gördü.

Kayıp Yasin nerede?

4 Nisan 2016 tarihinde Konya’da Akören’e bağlı Belkuyu Mahallesi’nde evlerinin önünde oyun oynarken kaybolan 6 yaşındaki Yasin, hala bulunamadı. Yasin için AFAD ve jandarma ekipleri devreye girdi ancak o zamandan beri herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Yasin Şahin bulundu mu?

19 gün önce kaybolan 6 yaşindaki Yasin‘den haber yok KONYA’nın Akören İlçesi’nde geçen 4 Nisan günü evlerinin önünde oynarken ortadan kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin, 19 gündür süren tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.

6 8 Ekim olayları kaç kişi öldü?

İnsan Hakları Derneği’nin raporuna göre 7-12 Ekim 2014 tarihleri arasında Kobani eylemlerinde ülke genelinde 46 kişi öldü, 682 kişi yaralandı ve 323 kişi tutuklandı.

Kobani ne zaman kurtarıldı?

Kobani şehrinin çatışmalar sonucu %70’i yıkıldı. Mart 2015’te Kobani civarındaki tüm köyler IŞİD’den geri alındı