Anadolu Projesi YÖK nedir?
YÖK Anadolu Projesi nedir kısaca?
Proje kapsamına alınan 15 genç üniversitemizin toplam 63 bölü- mündeki öğrencilerin bazı dersleri, bu 12 üniversitenin kıdemli ho- calarından almalarıyla eğitimde kalitenin ve mezun niteliğinin artı- rılması amaçlanmaktadır.
YÖK Anadolu Projesi hangi üniversiteler?
Kıdemli Üniversiteler: “Ankara, Bursa Uludağ, Çukurova, Ege, Erciyes, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Orta Doğu Teknik ve Selçuk” Üniversiteleridir.
Anadolu Projesi hangi üniversitelerde var?
Kıdemli Üniversiteler: Ankara Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi.
Kıdemli Üniversite ne demek?
Proje kapsamında YÖK ilk olarak “Genç üniversiteler” diye adlandırılan 2006 sonrası kurulan 15 devlet üniversitesi ile “kıdemli üniversiteler” şeklinde isimlendirilen, 2006’dan önce kurulmuş, belirlenen alanlarda insan gücü ve araştırma altyapısı bakımından daha gelişmiş 12 devlet üniversitesini belirledi.
Üniversite Eşleştirme nedir?
YÖK Anadolu Projesi, Anadolu’da yer alan görece olarak genç olarak nitelendirilen bazı üniversitelerin daha kıdemli üniversiteler ile eşleştirilip, genç üniversitelerin bu eşleşme sonucunda kıdemli üniversitelerin insan kaynağı ve altyapısından yararlanmasını amaçlayan bir projedir.
Üniversite Projesi Nedir?
Üniversitelerin son senelerinde okuyan öğrencilere verilen ve bazı bölümler de ciddi not getirisi olan projedir. Bu ödevin amacı üniversiteyi bitirmeye hazırlanan öğrencilerden akademik bir proje almaktır.
Dogu Anadolu Projesi hangi universiteler?
Bu proje Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Atatürk, Fırat, İnönü, Kafkas ve Yüzüncü Yıl Üniversitelerinin kendi aralarında oluşturdukları “Ortak Girişim” aracılığı ile yürütülmüş ve projeler Aralık 2000 sonunda tamamlanmıştır.
DAP projesinin amacı nedir?
Doğu Anadolu Projesi (DAP)’ nin genel amacı; uygulandığı illerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasını hızlandırmaktır.
Liyakat Projesi Nedir?
“YÖK Akademik Kariyer-Liyakat Platformu” sayesinde Türk yükseköğretim sisteminde yer almak isteyen Türk veya yabancı uyruklu doktorasını başarıyla tamamlamış kişiler ile öğretim üyesi arayan devlet üniversiteleri dijital bir platformda bir araya gelecek.
Bitirme projesinden kalınca ne olur?
Bitirme projesi sizin lisan eğitiminizi bitirmenizi sağlayan çok önemli bir çalışmadır. Projenizi tamamlayamazsanız dersten başarısız olursunuz. Diğer tüm dersleriniz başarılı olsa bile projeyi teslim edemezseniz lisans eğitiminizi tamamlayamaz ve mezun olamazsınız.
Hangi il Doğu Anadolu Projesi’nin uygulama alanındadır?
Proje alanı Fırat-Dicle Havzası ile yukarı Mezopotamya ovalarında yer alan 9 ili (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak) kapsamaktadır. GAP kapsamındaki illerin alan ve nüfus büyüklüğü, Türkiye’nin ortalama % 10,8′ i civarındadır.
Doğu Anadolu Projesinin uygulama alanı hangi ildir?
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölgesi ülkemizin doğusunda 16 ili kapsamaktadır. Bu iller; Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Ardahan, Bayburt ve Iğdır illeridir (Şekil 1).
Bölgesel kalkınma projelerinin amacı nedir?
Projenin amaçları şunlardır; Bölgeler arası kalkınma farkını azaltma, bölge halkına istihdam sağlama, bölgedeki dış göçleri azaltma, altyapıyı güçlendirme, kişi başına düşen milli geliri arttırma ve eğitim seviyesini yükseltmektir. Bölgenin engebeli olmasından dolayı en çok hayvancılık ile uğraşılmaktadır.
Akademik kariyer yapmak ne demek?
Akademik kariyer, profesyonel iş hayatını öğrenmeye ve öğretmeye dayandırma sürecidir. Akademik kariyer yapmayı hedefleyerek bu konuda çalışmalar yapan kişiler, belirli aşamaları geçtikten sonra “akademisyen” olurlar. Bu da tıpkı diğer meslek dalları gibi uzmanlığı olan, toplumda saygı gören bir meslek dalıdır.
YÖK Kariyer Nedir?
Hoşgeldiniz. Akademik Kariyer Platformu, doktoralı insan kaynağının akademide daha şeffaf ve performans odaklı istihdamına yönelik Yeni YÖK ‘ün bir hizmetidir. Bu platform, DOKTORA EĞİTİMİNİ TAMAMLAYANLARIN akademik hayatlarını devam ettirmek üzere doğru ve hızlı bir şekilde kadro bulabilmelerine katkı sağlayacaktır.