Yasin Börü olayı nasıl oldu?

Yasin nasıl öldü?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları HDP’nin çağrısıyla düzenlenen gösteriye katılanların saldırısına uğradı. Yasin Börü ile birlikte Ahmet Dakak, Hasan Gökgüz ve Riyat Güneş yüzleri maskeli PKK sempatizanları tarafından bıçaklanıp kurşunlandıktan sonra, balkondan atılarak öldürüldü.

Yasin Börü kaç yaşında öldü?

Yasin Börü‘nün öldürülmesi (14 Nisan 1998 – 7 Ekim 2014, Diyarbakır), 16 yaşındaki lise öğrencisi Yasin Börü‘nün 2014 yılında Diyarbakır’da gerçekleşen Kobani Olayları sırasında öldürülmesi.

Minik yasini kim öldürdü?

Anne Ümmü ve baba Yavuz Şahin’in katıldığı bir programa telefonla bağlanan bir izleyici Ümmü Şahin’in Yasin’i öldürüp, kuyuya attığını ileri sürdü. Bağlanan izleyici, Ümmü Şahin’in kendisine, “Yasin görmemesi gereken şeyleri gördü. Benim arkamdan gelmiş. Biz de onu öldürdük” dediğini söylediğini anlattı.

Yasin Börü hangi tarihte öldü?

DİYARBAKIR’da HDP’nin çağrısıyla 6-8 Ekim 2014’te yaşanan ve ‘Kobani olayları’ olarak da adlandırılan süreçte kurban eti dağıtırken darp edilip, binadan atılan, silah ve bıçakla katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının ölümünün üzerinden 7 yıl geçti.

Kobani eylemlerinde kaç kişi öldü?

İnsan Hakları Derneği’nin raporuna göre 7-12 Ekim 2014 tarihleri arasında Kobani eylemlerinde ülke genelinde 46 kişi öldü, 682 kişi yaralandı ve 323 kişi tutuklandı. Anadolu Ajansı’nın verilerine göre de 1113 bina hasar gördü.

Türk Börü ne demek?

Börü, eski Türklerde savaşçı kurt anlamına gelmektedir. İşte Börü kelimesi hakkında merak edilen ayrıntılar… Börü, eski Türkçe’den gelen sözlük anlamı ile kurt, yiğit, bahadır ve cesur anlamına gelmektedir. Kurt anlamına gelen bu ifade, mitolojik bir ifade de vermektedir.

Kucuk Yasine ne oldu?

Akören ilçesi’ne bağlı Belkuyu Mahallesi’nde yaşayan Yavuz ve Ümmü Şahin’in 5 çocuğundan biri olan anaokulu öğrencisi Yasin, 4 Nisan 2016 günü evlerinin önünde oynarken kayboldu.

Minik Yasine ne oldu?

Minik Yasin‘in kaybolmasının ardından Sarp kayalıkları bölgesinde, özel eğitimli iz takip köpekleri, droneler ve helikopterle yapılan aramalarda sonuç alınamadı. 80 kilometrelik alanda yürütülen arama çalışmaları 24 gün sonra sonlandırıldı. Öldüğü düşünülen 6 yaşındaki Yasin, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı.

6 7 Ekim olaylarında kaç kişi öldü?

İnsan Hakları Derneği’nin raporuna göre 7-12 Ekim 2014 tarihleri arasında Kobani eylemlerinde ülke genelinde 46 kişi öldü, 682 kişi yaralandı ve 323 kişi tutuklandı. Anadolu Ajansı’nın verilerine göre de 1113 bina hasar gördü.

Kobani kimin kontrolünde?

19 Temmuz 2012 tarihinde Kobani, Beşar Esad kuvvetlerinin; Şam’daki ihtiyaç nedeniyle Kuzey Suriye’den çekilmesiyle beraber YPG militanları tarafından kontrol altına alınmıştır.

9 Ekim’de ne oldu PKK?

9 Ekim‘de Abdullah Öcalan PKK Yunanistan temsilcisi Ayfer Kaya (kod adı: Rozerin) ve bazı arkadaşları ile birlikte Suriye’yi terk etmiştir. (Bu olay PKK‘nın literatürüne “9 Ekim Komplosu” olarak geçmiştir.)

Börü ne demek TDK?

Börü kelimesinin Türk Dil Kurumu’nda (TDK) birçok anlamı bulunmaktadır. TDK, börü kelimesini Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü’nden kurt olarak kabul ederken, Kişi adları Sözlüğü’ne göre de kurt, yiğit, bahadır, cesur olarak kayıtlara geçirmiş.

Börte Börü ne demek?

Börü, yiğit, kurt, cesur, bahadır anlamına gelir. Eski türkçeye ait bir kelime olan börünün anlamında geçen kurt, hayvan anlamındaki kurdun yanı sıra kutsal bir varlık olarak kabul edilen kurt anlamını da taşır. Kurt sembolüne sahip Türk mitolojisinde de börü kavramı bolca geçer.

Küçük Yasin bulundu mu?

19 gün önce kaybolan 6 yaşindaki Yasin‘den haber yok KONYA’nın Akören İlçesi’nde geçen 4 Nisan günü evlerinin önünde oynarken ortadan kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin, 19 gündür süren tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.

6 8 Ekim olayları kaç kişi öldü?

İnsan Hakları Derneği’nin raporuna göre 7-12 Ekim 2014 tarihleri arasında Kobani eylemlerinde ülke genelinde 46 kişi öldü, 682 kişi yaralandı ve 323 kişi tutuklandı.